سلامت

مهمترین خواص زنجبیل برای پوست و زیبایی

 

زنجفیل یا شنگویر از نام های دیگر زنجبیل می باشد که از ریزوم یا ساقه متورم شده زیرزمینی یک نوع گیاه زرد رنگ تهیه می شود که اسم علمی این گیاه Zingiber Officinale است. که در درمان سرطان و التهاب های روده (کرون) بسیار موثر می باشد. همچنین زنجبیل برای پوست و مو نیز بسیار مفید است که در این بخش تنها خواص زنجبیل برای پوست مورد بررسی قرار گرفته است.

تاریخچه زنجبیل:

از سالیان دور زنجبیل در طب سنتی چین  و کشورهای عربی و ایران مورد استفاده قرار می گرفته و از طریق ایران و همچنین کشورهای عربی« کشورهای خاور دور» به کشورهای اروپایی راه پیدا کرده است. ژنگویر نام قدیمی زنجبیل در ایران باستان می باشد. اولین بار دیوسکوریدس (داروساز، پزشک و گیاه شناس یونانی) در قرن یکم میلادی خواص زنجبیل و خاصیت های درمانی آن را به ثبت رسانید. مردم هند حدود ۲۰۰۰ سال است که از زنجبیل به عنوان یک گیاه دارویی استفاده می کنند. طبق تحقیقات انجام شده در دانمارک استفاده از زنجبیل برای کاهش دفعات استفراغ و همچنین درمان عرق سرد موثر می باشد.

خواص زنجبیل برای پوست

اغلب افراد زنجبیل را به عنوان ادویه و چاشنی مورد استفاده در غذاها می شناسند، اما این ماده خوراکی ارزشمند در صنعت مواد آرایشی نیز به کار برده می شود چرا که به دلیل داشتن آمینو اسیدها(فنیل آلانین، تریپتوفان، لیزین، والین، متیونین، ترئونین ) و مواد معدنی(منیزیم، کلسیم،فسفر، پتاسیم، آهن، روی، سدیم و …)  و همچنین ویتامین (A، B1، B2، C ) برای پوست بسیار مفید است، که خواص زنجبیل برای پوست عبارتند از:

ضد پیری:

زنجبیل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان علاوه بر افزایش گردش خون، باعث کاهش مواد سمی موجود در سلول های پوستی می شود. و استفاده از زنجبیل زیر نظر پزشک می تواند عامل موثری برای جلوگیری از چین و چروک پوست و پیری پوست باشد.

بهبود سوختگی و تاول:

توصیه شده بعد از سرد شدن محل سوختگی پوست آب زنجبیل تازه می تواند در بهبود تاول ایجاد شده و سوختگی موثر واقع شود.

روشنایی پوست:

قراردادن برش های کوچکی از زنجبیل تازه بر روی پوست باعث کاهش رنگدانه های پوستی می شود و همچنین سبب روشن شدن پوست می گردد.

شادابی و طراوت پوست:

مخلوط کردن زنجبیل تازه رنده شده با سایر ماسک های طبیعی پوست علاوه بر ایجاد نرمی و لطافت پوست شادابی و طراوت آن را نیز در پی دارد.

مقابله با جوش و آکنه:

یکی دیگر از فواید زنجبیل برای پوست خاصیت ضدعفونی کننده آن است. زنجبیل با از بین بردن میکروب ها و باکتری های موجود در سطح پوست از گسترش جوش و آکنه بر روی پوست جلوگیری می کند و در درمان سریعتر آن ها نیز موثر می باشد.

شوگاول، جینگرول و همچنین ۲۷ ماده شیمیایی موجود در زنجبیل سوزش و درد ایجاد شده ناشی از جوش را برطرف می کند. زنجبیل به خاطر حالت آرامش بخشی که در افراد ایجاد می کند در درمان استرس مفید می باشد چرا که استرس یکی از عوامل ایجاد جوش و آکنه است.

سفت شدن پوست:

مزیت دیگر زنجبیل این است که به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن سبب تغذیه کامل پوست می شود و از شل شدن و افتادن پوست جلوگیری می کند.

انواع ماسک زنجبیل

برای از بین بردن جوش و آکنه استفاده از ماسک زنجبیل بسیار اثر بخش می باشد که برای تهیه آن حدود سه قاشق غذاخوری زنجبیل تازه با پوست را کاملا له کرده، تا به صورت خمیر در آید و آن را به آرامی بر روی محل جوش و آکنه بمالید پس از گذشت ۵ دقیقه، با آب ولرم شست و شو دهید.

راه دیگر برای از بین بردن جوش این است که درون دو فنجان آب جوش، دو قاشق جعفری تازه خرد شده بریزید بعد از گذشت یک ساعت وقتی که عصاره آن خارج شد با دو قاشق زنجبیل تازه مخلوط کنید. ترکیب را ۲۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید، آن را از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن کامل محلول، آن را مورد استفاده قرار دهید.

همانطور که می دانید استفاده نادرست و بی رویه از هر داروی گیاهی ممکن تاثیر سو داشته باشد بهتر است قبل از مصرف، با پزشک خود مشورت داشته باشید. امیدواریم از مطالعه خواص زنجبیل برای پوست که در بالا ارائه گردید راضی بوده باشید..

بیشتر بخوانید

  1. موثرترین داروی آکنه واقعا میکروبیوم پوست را تغییر می‌دهد
  2. بدن ما در آینده می‌تواند دیابت را درمان کند
  3. لمینت دندان برای این افراد اصلا مناسب نیست!
  4. چگونه از استرس برای بهبود عملکرد بهره بگیریم
  5. چگونه استرس پدر به فرزند منتقل می‌شود؟
  6. نگاهی به ۶ ویژگی دور از انتظار حافظه انسان
  7. دانش ناقص و اندک از یک موضوع اعتماد به نفس کاذب را بیشتر می‌کند
  8. چرا بعد از گریه کردن احساس خوبی پیدا می‌کنیم
  9. هر آنچه باید درمورد محصولات تراریخته بدانید
  10. مغز انسان در دوران بزرگسالی هم به رشد خود ادامه می‌دهد
  11. وسایل جراحی ممکن است موجب انتقال پروتئین‌های مرتبط با آلزایمر بین بیماران شود
  12. مهم ترین دلیل کمر درد که فکرش را نمی کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا