اخبار عمومی

راهکارها و مزایای هوشمندسازی بیمارستان (قسمت دوم)

 

اتوماسیون مراکز بهداشتی و درمانی, تعریف هوشمند سازی, راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان, مزایای هوشمند سازی بیمارستان, هوشمند, هوشمند سازی, هوشمند سازی بیمارستان, ویژهامنیت زندگی بیماران در بیمارستان هوشمند

امنیت زندگی بیماران در بیمارستان مسئله مهمی است که در یک بیمارستان  هوشمند با تجهیزات هوشمند میتوان به راحتی به هدف نایل آمد. مسئله حریق در هر ساختمانی ممکن است اتفاق بیوفتد و در بیمارستان ها این مسئله بسیار مورد توجه قرار دارد زیرا در صورت رخ داد، خروج بیماران از بیمارستان به خاطر شرایط جسمی ناسالم، بسیار سخت تر از دیگر ساختمان های اداری یا مسکونی یا تجاری میباشد. در ادامه به برسی کمک هایی که یک سیستم هوشمند در یک بیمارستان هوشمند، در مورد مسئله حریق میتواند انجام دهد میپردازیم

هوشمند سازی ساختمان با اعلام حریقاز مزایای هوشمندسازی بیمارستان می توان به سیستم اعلام حریق اشاره نمود.سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر ،شناساگرهای دودی و حرارتی مناسب برای محل پشتیبانی در قسمت های مختلف بیمارستان را به کار می گیرند. سیستم دمای اعلام حریق همانند سیستم های نظارت صوتی برنامه ریزی می شوند. سیستم های اعلام حریق ، سیستم های کنترل شرایط محیطی بیمارستان را در صورت بروز حریق غیر فعال می کنند.

نظارت صوتی در ساختمان هوشمند

سیستم های نظارت صوتی در هنگام بروز حادثه نظیر اعلام حریق،برای اعلام پیام های خروج و یا سایر پیام های اضطراری نصب می گردند . تجهیزات سیستم مرکزی شامل آمپلی فایرها،منابع تغذیه،واحدهای پیام دیجیتالی است که باید توسط سیستم اعلام حریق در صورت شرایط بروز خطا نظارت شود.

سیگنال های دیجیتالی در بیمارستان هوشمند

اغلب این سیگنالها در اماکن عمومی برای اطلاع رسانی به افراد مشاهده می شوند. هنگامی که سیستم شرایط بروز حریق را دریافت می کند،باید پیام های اضطراری برای آگاهی افراد موجود در محل روی نمایشگر ها نشان داده شود.

جلوگیری از حریق با هوشمند سازی ساختمانسیستم های جلوگیری از حریق نظیر آبپاش ها و سیستم های تخلیه گازهای بی اثر باید توسط متخصصان پیمانکار مطابق با نیازهای اتاق ها،فضای اداری،بخش ها ˓ اتاق عمل و اتاق های نگهداری اطلاعات،نصب گردند . انتخاب و نحوه نصب تجهیزات باید مطابق با قوانین محلی صورت بگیرد. زیر ساخت هوشمند از طریق ارتباط با پنل های کنترلی می تواند وضعیت کلید های تجهیزات فیزیکی شیرها و کلید ها و کلید جریان سیال را ازراه دور نظارت نماید.همچنین در صورت تغییرات دستی این تجهیزات سیستم های جلوگیری از حریق آلارم خواهند داد.

سیستم های کنترل دود در بیمارستان هوشمندسیستم های کنترل و خروج دود معمولا برای کمک به تامین زمان مورد نیاز برای خروج امن از ساختمان قبل از وقوع حریق در ساختمان نصب می شوند. این سیستم ها معمولا به صورت مستقیم از محل نصب خود در خروجی واحد های شناساگر حریق و پنل کنترلی و یا از حلقه کنترل حریق عمل می کنند. تجهیزاتی نظیر فن های تخلیه دود،دمپر های دود یا با برق رسانی از منبع تغذیه فعال می شوند و یا با فعال شدن شناساگر های حریق شروع به فعالیت می کنند. تنها برخی سیستم های خاص از پنل های کنترلی ، کنترل می شوند. سیستم های کنترل دود که با منابع تغذیه الکتریکی امن در ارتباط هستند باید برای حصول اطمینان از آمادگی برای عملکرد و یا عملکرد صحیح در صورت نیاز ، نظارت شوند. وضعیت دمپرهای دود که در حالت سیستم های تهویه تعبیه شده اند و هنگام حس کردن حرارت فعال می شوند˓ باید نظارت شود. در صورت عملکرد عادی˓ دمپر ها باید هوا را به فضا ها تغذیه کنند و در صورت بسته شدن دریچه دمپرها باید سیستم آلارم بدهد زیرا ممکن است با کاسته شدن جریان هوای اتاق بیماران مشکلاتی در روند بهبود آن ها پیش بیاید.

بیمارستانی هوشمند با روشنائی اضطراریسیستم روشنائی اضطراری که توسط باتری های مرکزی برق رسانی می گردند, برای خروج امن کارمندان و بیماران در بیمارستان تعبیه می گردند. این سیستم می تواند به صورت یک شبکه یکپارچه از یک ایستگاه مرکزی برای کنترل نور لامپ ها و یا گزارش خرابی آن ها نظارت شوند . طبق قوانین محلی, سیستم مدیریت مرکزی می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک فرآیند های مورد نیاز سیستم روشنائی اضطراری را تست کند.

سیستم تشخیص نشت آب و گاز هوشمندنشت آب یک خطر بزرگ برای ساختمان محسوب می شود زیرا ممکن است منجر به جاری شدن آب، خطر برق گرفتگی یا آتش سوزی و افزایش رشد باکتری های مضر گردد. بنابراین یک سیستم تشخیص نشتی آب برای شناسائی محل نشتی برای نصب در ساختمان بیمارستان مورد نیاز است. سنسورهای تشخیص نشتی در ساختمان هوشمند و همچنین بیمارستان هوشمند باید در محل های پنهان, نظیر داکت تاسیساتی طبقات ˓ تونل ها و اتاق ها ی تجهیزات مجهز به کابل که ممکن است منجر به بروز حادثه گردند, نصب شوند.

این سیستم ها می توانند برای هشدار, به یک سری تجهیزات و کارمندان برای حصول اطمینان از عکس العمل سریع به هر موقعیتی به زیر ساخت شبکه هوشمند متصل گردند . نشت گاز که توسط سنسورهای حساس به گاز مکان یابی می گردد ˓ می توانند سطح خطر نشت گاز که برای افراد و تجهیزات مرتبط با نشت گاز در ارتباط اند تشخیص دهد.سنسورهای گازی می توانند وجود گازهای خطرناک اشتعال پذیر نظیر مونواکسید کربن را در محیط هائی مثل پارکینگ ˓ اتاق بویلرها و سایر فضاها تشخیص دهند. هدف عملکرد این سیستم ˓هشدار دادن به کارمندان تاسیسات و فعال در زیر محموعه های تاسیساتی برای پیاده سازی اقدامات لازم جهت تخلیه از محل مربوط می باشند. این سیستم که متصل به زیر ساخت شبکه هوشمند است برای حصوا اطمینان از پاسخگوئی سریع و عملکرد مناسب هشدارهائی به کارمندان تاسیساتی و درمانی می دهد.

در این مقاله نیز مواردی از مزایای هوشمندسازی بیمارستان مورد بررسی قرار گرفته شد با ما در ادامه مقالات خانه هوشمند فناوران انرژی سبز همراه باشید تا با دیگر راهکارها و مزایای بیمارستان هوشمند آشنا گردید.

مطالب مرتبط :

خانه هوشمند با انرژی تجدید پذیر راهی برای نجات ذخایر زمین
لذت داشتن اتاق کودک هوشمند در خانه هوشمند!!!
رستوران هوشمند جذابیت برای مشتری، راحتی برای کارکنان
راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان (قسمت اول)
راهکارها و مزایای هوشمندسازی بیمارستان (قسمت دوم)
کنترل روشنایی در خانه هوشمند برای صرفه جویی در مصرف انرژی
شهر هوشمند آینده زندگی بر روی کره خاکی – خانه هوشمند
ساختمان هوشمند
آبیاری باغچه در خانه هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا