یخچال

راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال / بخش دوم

 

اگر می خواهید راجع به عیب روشن نشدن یخچال و اومات نکردن یخچال و سرمای بیش از حد آن و نحوه تعمیر آن بدانید به راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال/ بخش اول مراجعه کنید.

۳)  یخچال مدام کار می کند ولی فضای داخل یخچال را سرد نمی کند و یخچال اتومات نمی کند.

این عیب چند علت می تواند داشته باشد:

اول: کثیف شدن لوله های یخچال

راه حل: کارشناسان تعمیرات یخچال می گویند در صورت کثیف شدن و جرم گرفتن لوله های اواپراتور و یا کندانسور، انتقال گرما با مشکل مواجه می شود و فضای محفظه جایخی به اندازه کافی خنک نمی شود. برای برطرف کردن این مشکل باید سطح لوله ها را تمیز کنیم و یا در صورت لزوم اقدام به تعویض لوله ها کنیم. لوله های کندانسور را به دلیل اینکه گرد و غبار زیادی جذب می کنند باید چند وقت یک بار چک کنیم و گرد و غبار را از سطح آن پاک کنیم.

دوم: خرابی فن یخچال

راه حل: در برخی یخچال ها برای خنک کردن رادیاتور و موتور یخچال از فن استفاده می شود و در صورت خرابی فن دمای زیادی ایجاد می شود که روند خنک شدن یخچال را با مشکل مواجه می کند. راخکار پیشنهادی متخصصان تعمیرات یخچال این است که اگر فن کار نمی کرد ابتدا آن را به طور مستقیم به برق وصل می کنیم تا از سالم بودن سیم کشی آن اطمینان حاصل کنیم. اگر اشکال از سیم کشی باشد که آن را ترمیم می کنیم در غیر این صورت ایراد از موتور فن است که باید نسبت به تعویض آن اقدام کنیم.

سوم: کم شدن یا تمام شدن گاز دستگاه

راه حل: این عیب به دلیل نشتی گاز به وجود می آید پس برای رفع آن ابتدا باید محل نشتی گاز را پیدا کرده و با کمک تکنسین تعمیرات یخچال و در صورت امکان آن را با لحیم کاری یا جوشکاری تعمیر کنیم پس از گرفتن نشتی لوله درون لوله ها را با فشار هوا پر می کنیم و بوسیله کف صابون یکبار دیگر نشتی لوله ها را تست می کنیم و در صورت سلامت لوله ها گاز را به درون لوله تزریق کرده و سپس محل تزریق را لحیم کرده و مسدود می کنیم و یخچال را دوباره راه اندازی کنیم.

چهارم: نزدیکی یخچال به دیوار

راه حل: همانطور که در آشنایی با یخچال و نحوه کار آن  توضیح دادیم گاز خنک کننده در مسیر لوله های مشبک پشت یخچال (کندانسور) با هوای اطراف تبادل حرارتی انجام می دهد و گرمای خود را از دست می دهد. اگر یخچال بیش از حد به دیوار نزدیک باشد ناحیه پشت یخچال گرم شده و هوایی برای خنک کردن گاز درون لوله باقی نمی ماند. و همین مساله باعث می شود که فرآیند سرد شدن یخچال با مشکل مواجه شود.

فاصله مناسب یخچال از دیوار حدود ۲۰ سانتی متر است که البته در خیلی موارد به دلیل محدود بودن فضای داخلی آشپزخانه ها این فاصله رعایت نمی شود و کارآیی یخچال کاهش می یابد.

چهارم: زیاد بودن گرمای ورودی به یخچال

راه حل: این ایراد یا به دلیل قراردادن غذا یا وسیله ای با حرارت بالا در یخچال ایجاد می شود و یا دلیلش باز بودن بیش از حد درب یخچال است. برای رفع این اشکال باید دقت کنیم که قبل از اینکه موادغذایی با دمای بالا را داخل یخچال بگذاریم مدتی آن را بیرون یخچال نگه داشته تا دمایش کاهش یابد و سپس آن را داخل یخچال قرار دهیم.

همچنین کارشناسان تعمیرات یخچال توصیه می کنند که لاستیک دور درب یخچال و چفت درب را حتما چک کنیم که ایرادی نداشته باشند و باعث ورود هوا به داخل کابین یخچال نشوند و در صورت خرابی آن ها را تعویض کنیم.

پنجم: کمپرسور دارای مشکل است

راه حل: در صورت شارژ بودن گاز یخچال و تمیز بودن لوله های رفت و برگشت، ایراد از موتور یخچال است که نمی تواند فشار مناسب را برای جریان گاز در چرخه یخچال ایجاد کند. در این صورت با عیب یابی کمپرسور نسبت به تعمیر آن اقدام می کنیم و در صورت لزوم باید کمپرسور را تعویض کنیم. یکی از روش های تست کردن کمپرسور این است که جدا از یخچال آن را به برق وصل کنیم و کارکرد آن را چک کنیم. اگر انگشت خود را جلوی لوله آن بگیریم فشار آن باید بتواند انگشت ما را هل بدهد کمپرسور از دید متخصصان تعمیرات یخچال سالم است.

۴) محفظه جایخی خیس است و چکه می کند در حالیکه یخچال خوب کار می کند

این مشکل به چند دلیل به وجود می آید که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

اول: فرسوده شدن ترموستات

راه حل: اگر فنر ترموستات در اثر کارکرد زیاد ضعیف شود، هنگامی که دما بالا رود اهرم ترموستات در زمان لازم عمل نمی کند و موتور را راه اندازی نمی کند در نتیجه با بالا رفتن دمای جایخی، یخ داخل اواپراتور آب می شود و محفظه آن همیشه خیس است. و برای برطرف کردن این مشکل باید پیچ تنظیم ترموستات را در جهت حرکت عقربه ساعت کمی بچرخانیم که فنر متصل به اهرم داخل ترموستات سفت شود و دقت کار ترموستات افزایش یابد تا نیاز ما را به تعمیرات یخچال مرتفع کند.

دوم: نامناسب بودن درجه تنظیم ترموستات

راه حل: اگر درجه ترموستات پایین باشد سرمای کافی برای خنک سازی یخچال تولید نمی شود و برای اینکه جایخی خیس نشود باید ترموستات را روی دمای پایین تری تنظیم کنیم.

 

سوم: عمل کردن دائم سیستم دیفراست (برفک آب کن)

راه حل: همچنین اگر ترموستات دیفراست ایراد پیدا کند باعث می شود شیر سولنوئیدی مدت زیادی باز باشد و با ورود گاز به اواپراتور باعث آب شدن یخ داخل بخش جایخی و به دنبال آن خیس شدن جایخی می شود. که راه حل آن نیز بررسی و اصلاح عیب ترموستات دیفراست می باشد.

در این بخش به دو عیب دیگر که در یخچال ها پیش می آید و نحوه تعمیر آن پرداختیم. اگر یخچال شما به این معایب دچار شده و نیازمند تعمیرات یخچال هستید آن را با کارشناسان تعمیرات یخچال در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا