یخچال

راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال / بخش سوم

 

۵) یکی از مشکلاتی که زیاد گزارش می شود درباره صدای یخچال است که بعضی یخچال ها هنگام کار صدای زیاد و یا غیرعادی تولید می کنند.

این عیب علت های مختلفی می تواند داشته باشد که در زیر هر یک را توضیح داده و چگونگی تعمیر آن را نیز خواهیم گفت:

 

اول: صاف و تراز نبودن سطح زیر یخچال

راه حل: به گفته کارشناسان تعمیرات یخچال اگر سطح زیر یخچال مسطح نباشد یا طوری باشد که یخچال روی زمین لق بزند، به دلیل چرخش روتور که درون کمپرسور قرار دارد سر و صدا ایجاد می شود که هم از لحاظ صوتی آزار دهنده است و هم پس از مدتی باعث کاهش کارآیی و خرابی موتور یخچال می شود که شما را مجبور به تعمیرات یخچال خواهد کرد. پس باید هنگام نصب یخچال از مسطح بودن و محکم قرار گرفتن یخچال بر روی کف اطمینان حاصل کنیم. برای این کار می توانیم از یک دستگاه تراز استفاده کنیم و مشاهده کنیم آیا یخچال تراز است یا خیر. در صورت در دسترس نبودن دستگاه تراز می توانیم برای مطمئن شدن از تراز بودن یخچال یک لیوان آب روی سقف یخچال قرار دهیم و با توجه به صاف بودن سطح آب داخل لیوان تراز بودن یخچال را تشخیص بدهیم.

دوم: محکم بسته نشدن موتور یخچال به بدنه آن

راه حل: متخصصان تعمیرات یخچال می گویند گاهی ممکن است پس از کار کردن زیاد یخچال پیچ های موتور آن شل شود که این مساله باعث لرزیدن موتور هنگام روشن بودن و در نتیجه تولید صدا می شود. پس اگر یخچال شما صدای زیاد ایجاد می کند بهتر است از سفت بودن پیچ های موتور و همچنین پیچ هایی که در سایر قسمت های یخچال به کار رفته مطمئن شوید.

سوم: معیوب شدن لاستیک لرزه گیر و صداگیر پایه موتور

راه حل ها: لرزه گیر ها برای استهلاک تنش ها، لرزش ها و شوک هایی که به موتورها وارد می شود به کار می روند.  استفاده از آن ها باعث می شود ارتعاش موتورها جذب شده و در نتیجه موتور لرزش و صدا ایجاد نکند. در نتیجه با معیوب شدن لاستیک ها موتور دچار لرزش و سر و صدا می شود. پس اگر لاستیک های ضربه گیر یخچال شما خراب شده باید آن ها را تعویض کنید. اگر در تعویض آن با مشکلی مواجه شدید با کارشناسان تعمیرات یخچال ایران سرویس در میان بگذارید.

چهارم: کثیف بودن لوله های رابط

راه حل: بنا به اظهار تکنسین های تعمیرات یخچال ممکن است لوله دچار گرفتگی شود و باعث سر و صدا گردد گاهی ممکن است با زدن چند شربه چکش گرفتگی لوله باز شود ولی در غیر این صورت باید گاز لوله ها را تخلیه کرده و آن را تمیز کنیم و سپس مجددا یخچال را شارژ کنیم.

پنجم: معیوب بودن موتور فن یخچال

راه حل: در راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال / بخش دوم توضیح دادیم که در بعضی یخچال ها از یک فن برای خنک کردن کمپرسور و رادیاتور یخچال استفاده می شود. در صورت بروز موارد زیر ممکن است فن یخچال موجب سروصدا گردد؛

– اتصال فن به بدنه یخچال شل شده که باید پیچ های اتصال را سفت کنیم.

– ممکن است پره های فن به وسیله ای برخورد کنند که باید آن را از مسیر پره ها دور کنیم.

– ممکن است قطعات داخلی فن یا یاتاقان ها ی آن خراب شده باشد که در این صورت باید فن را تعویض کنیم.

ششم: کمپرسور مشکل دارد

راه حل: در صورتی که از تراز بودن یخچال و سالم بودن لاستیک های صداگیر و فن یخچال اطمینان حاصل کردید ولی همچنان یخچال شما دارای مشکل صدای ناهنجار است ایراد از کمپرسور یخچال است که در این حالت باید پوسته کمپرسور را جدا کرده و آن را تعمیر کنیم و اگر چنانچه موتور قابل تعمیر نباشد آن را تعویض کرده و یخچال را مجددا شارژ کنید. در این موارد به دلیل تخصص بودن حتما به دست اندرکاران تعمیرات یخچال مراجعه کنید.

۶) وقتی یخچال را روشن می کنید، یخچال چند بار ریپ می زند و قبل از اینکه موتور به کار بیفتد، خاموش می شود.

این عیب که با تولید صدا همراه است، ریشه در موارد زیر دارد:

اول: رله استارت خراب است

راه حل: در تشریح کار رله استارت در آشنایی با یخچال و نحوه کار آن توضیح دادیم که جریان برق ابتدا وارد رله استارت می شود و سیم پیچ استارت، روتور موتور را راه اندازی می کند و پس از به کار افتادن موتور، استارت از مدار خارج می شود. اگر رله استارت نتواند به کمک سیم پیچ کمکی موتور را راه اندازی کند، روتور برای به چرخش درآمدن بار اضافی می گیرد در نتیجه رله محافظ بار جریان را قطع می کند. برای چک کردن سالم بودن رله استارت می توانید کمپرسور را مستقیم به برق وصل کنید اگر موتور به کار افتاد و مشکلی پیش نیامد باید رله استارت را با یک نمونه مشابه تعویض کنید.

دوم: ضعیف بودن جریان برق

کارشناسان تعمیرات یخچال می گویند اگر این مشکل تنها در ساعات اوج مصرف (ساعات اولیه شب) برای یخچال شما پیش می آید علت آن ضعیف بودن برق شهری است. اما برای اینکه مطمئن شوید می توانید با استفاده از یک ولت متر ولتاژ را در زمان مورد نظر اندازه گیری کنید. برای برطرف شدن این مشکل یا باید یخچال را در ساعات اوج مصرف خاموش کنید که این راه حل توصیه نمی شود یا می توانید از ترانس های تقویت ولتاژ استفاده کنید.

 

سوم: خرابی محافظ بار زیاد

اگر در تمام ساعات شبانه روز یخچال شما با مشکل مذکور مواجه می شود نشان دهنده این است که مشکل از ضعیف بودن برق شهری نیست و احتمال دارد که اورلود یخچال آسیب دیده است. اورلود را از مدار خارج کنید و جریان را به وسیله اهم متر اندازه بگیرید. اگر شدت جریان نرمال باشد پس اورلود یخچال شما خراب است. در تعویض کردن اورلود باید به شدت جریان نامی و توان نامی اورلود که روی آن درج شده است دقت کنید و آن را با نمونه مشابه عوض کنید. اگر نیاز به راهنمایی داشتید با مشاوران تعمیرات یخچال ایران سرویس مطرح کنید.

چهارم: گرفتگی لوله های گردش گاز

بعضا پیش می آید که لوله برگشت یا لوله های کندانسور به دلیل ضربه خوردن (که عموما هنگام جابجایی یخچال پیش می آید) تغییر شکل میدهد و مسیر عبور گاز را دچار اختلال می کند. این مساله سبب می شود که کمپرسور هنگام به چرخش در آوردن گاز فشار بیشتری را تحمل میکند و بار اضافی می کشد در نتیجه اورلود مدار را قطع می کند. گاهی می شود خم شدن لوله را به صورت دستی اصلاح کرد ولی اگر به این شکل قابل اصلاح نباشد تکنسین های تعمیرات یخچال بعد از تخلیه گاز از درون لوله، لوله را برش داده و تعویض کرده و بعد از آن دوباره دستگاه را شارژ می کنند.

پنجم: معیوب بودن موتور (کمپرسور)

اگر رله استارت سالم باشد همچنین مسیر چرخش گاز مسدود نباشد ولی همچنان یخچال دارای مشکل بار اضافی باشد، ایراد را باید در موتور یخچال جستجو کرد. ممکن است سیم پیچی داخل دستگاه کمپرسور اتصالی کرده باشد. (اصطلاحا می گویند موتور نیم سوز شده است) تنها راه رفع این مشکل باز کردن موتور و تجدید سیم پیچی آن است.

در این بخش نیز به مشکل سروصدای یخچال و ریپ زدن و خاموش شدن آن و چگونگی تعمیر و رفع این عیوب پرداختیم. اگر یخچال شما به این معایب دچار شده آن را با کارشناسان و متخصصان تعمیرات یخچال در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا