یخچال

راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال/ بخش اول

یخچال ها هم مانند سایر دستگاههای الکترومکانیکی دچار معایب و خرابی شده و نیازمند تعمیرات یخچال می شوند که این اشکالات می تواند در بخش های مکانیکی و یا بخش های الکتریکی دستگاه واقع شود. آشنایی با این ایرادات به ما کمک می کند که دید روشنی نسبت به تعمیرات یخچال خود داشته باشیم. در این نوشته سعی می کنیم عیوب عمده ای که در این زمینه رخ می دهد و همچنین چگونگی تعمیر و رفع عیب آن را توضیح بدهیم.

۱)یخچال روشن نمی شود و شروع به کار نمی کند

این عیب چند علت دارد:

اول: جریان برق دستگاه مشکل دارد؛

– فیوز برق قطع است.
– پریز برقی که دستگاه به آن متصل است دارای جریان الکتریسیته نمی باشد.
– سیم های رابط دچار قطعی هستند.
راه حل: به توصیه کارشناسان تعمیرات یخچال جریان برق در فیوز، پریز و سیم های رابط را چک کرده و آنها را تعویض یا تعمیر کرده تا مشکل رفع گردد. برای چک کردن سالم بودن سیم رابط و دوشاخه دستگاه می توانیم از یک آوومتر استفاده کنیم و سیم رابط را از دستگاه جدا کرده و آوومتر را به دو سر سیم وصل کنیم و چک کنیم آیا جریان را منتقل میکند یا خیر.

اگر لامپ کوچکی که درون یخچال ها تعبیه شده است روشن نشود احتمال اینکه جریان برق ورودی به یخچال مشکل داشته باشد زیاد است ولی اگر لامپ روشن شود ولی موتور دستگاه به کار نیفتد ایراد از یکی از موارد زیر است.

دوم: محافظ اضافه بار (اورلود) مشکل دارد.

اورلود وسیله ای است که از یخچال ها در برابر آسیب های احتمالی که ممکن است جریان شدید به آن وارد کند محافظت می کند و زمانی که شدت جریان از حد استاندارد بالاتر برود، برق دستگاه را قطع می کند و بدین طریق از صدمه دیدن و تعمیرات یخچال جلوگیری می کند.
راه حل: برای آنکه مطمئن شویم که ایراد روشن نشدن یخچال از محافظ اضافه بار است می توانیم آن را با یک اورلود سالم تعویض کنیم و یا هنگام جدا بودن دوشاخه دستگاه از پریز، اورلود را با یک اهم متر تست کنیم. و در صورت خرابی، باید آن را تعویض کنیم. در تعویض اورلود باید توجه کنید که اورلودی با مشخصات جریان نامی و کد یکسان تهیه کنید.

سوم: ترموستات یا رله ترموستات خراب است.

 

راه حل:
– ابتدا با تعویض ترموستات یا رله آن با یک ترموستات سالم مطمئن می شویم که عیب از ترموستات است یا خیر. و در صورت مشکل داشتن، باید ترموستات یا رله ترموستات را عوض کنیم.
– راه دیگر تست ترموستات استفاده از یک اهم متر است. روش تست آن به این شکل است که ورودی و خروجی ترموستات را باز میکنیم و اهم متر را به آن وصل میکنیم در صورتی که با تغییر دادن درجه اهم متر صدای قطع و وصل شدن کلید ترموستات را بشنویم به معنای سالم بودن آن است و در غیر این صورت ترموستات خراب است و باید نسبت به تعویض آن اقدام کنیم.

چهارم: ممکن است سیم کشی داخلی یخچال که بین ترموستات و اورلود یا موتور برقرار است دارای مشکل باشد.

راه حل: در این صورت سیم کشی داخلی را چک کرده و در صورت قطعی یا پارگی، سیم ها را تعویض و مشکل را برطرف کنید.

پنجم: موتور (کمپرسور) خراب است

راه حل: به گفته متخصصان تعمیرات یخچال در صورتی که تمام قطعاتی که در بخش های قبل توضیح داده شد سالم باشد، مشکل در موتور یخچال است که اگر مشکل آن قابل رفع و اصلاح نباشد باید آن را با یک کمپرسور جدید عوض کنید.

۲) عمل اتوماتیک انجام نمی شود و سرمای یخچال مدام افزایش می یابد.

این عیب نیز علل مختلفی دارد:

اول: جدا شدن لوله بلوی ترموستات از اواپراتور

راه حل: همانطور که در مقاله “آشنایی با عملکرد یخچال” توضیح دادیم لوله بلوی ترموستات به بدنه اواپراتور وصل می شود و قطع و وصل شدن اهرم آن در اثر تغییر درجه حرارت محفظه اواپراتور تنظیم می شود. پس اگر لوله بلوی ترموستات از بدنه جدا شده باز عمل ترموستات دچار مشکل می شود که متخصصان تعمیرات یخچال می گویند برای رفع این عیب باید لوله بلو را دوباره وارد محل خودش کنیم.

دوم: خرابی ترموستات

راه حل: همانطور که در بخش پیش گفته شد روش تشخیص عیب ترموستات استفاده از اهم متر و یا جابجایی آن با یک ترموستات سالم است و در صورت خراب بودن باید نسبت به تعویض آن اقدام کنیم.

سوم: اتصالی در سیم ها و پلاتین های ترموستات

راه حل: کارشناسان تعمیرات یخچال اظهار می کنند در صورت سالم بودن ترموستات اگر با قطع کردن کلید آن موتور یخچال خاموش نشود، سیم های ترموستات دچار اتصالی شده و باید تعویض گردد و یا کانتکت های آن به هم متصل شده اند که در این صورت می توان با جداسازی ترموستات و جداسازی کانتکت های آن مشکل را حل کنیم.

 

چهارم: حجم زیاد برفک داخل جایخی

راه حل: زیاد بودن برفک در اواپراتور (کابین جایخی) باعث می شود انتقال دما بین مواد بخش داخل یخچال با گاز خنک کننده دچار مشکل بشود که در این صورت با آب کردن برفک ها مشکل حل خواهد شد. اگر دستگاه دارای سیستم دیفراست است آن را راه اندازی کنید و در غیر این صورت یخچال را خاموش کرده و درب آن را باز کنید تا برفک ها آب شود.
برای آگاهی درباره چگونگی تشکیل برفک و معایب آن و روش های خلاصی از این مشکل به مقاله علت تشکیل و روش برطرف کردن برفک یخچال رجوع کنید.

در نوشته های بعدی به طور جامع به سایر مطالب درباره عیب یابی و تعمیر یخچال خواهیم پرداخت. اگر در استفاده از دستگاه خود به مشکلی برخوردید که نیازمند تعمیرات یخچال شدید آن را با کارشناسان تعمیرات یخچال ایران سرویس در میان بگذارید. متخصصان ما پاسخ گوی سوالات و پرسش های شما در زمینه معایب و خرابی های  دستگاه شما خواهند بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا