چالش مصرف بالا و قیمت پایین برق/مصرف ۴۰ درصد انرژی کشور توسط کولرهای گازی و آبی
بهگزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، محمدحسن متولیزاده در آیین اختتامیه همایش آموزشی ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی صنعت برق کشور در سالن همایشهای آستان قدس در حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه لازم است تا روند اصلاح قیمت برق از پرمصرفها آغاز شود، تصریح کرد: در تابستان سال جاری مصرف کولرهای گازی و آبی ۲۱ هزار مگاوات بوده است که این میزان معادل ۴۰ درصد مصرف برق کشور است.
وی افزود: در صورتی که کولرهای گازی روی ۲۴ درجه تنظیم شوند، مصرف برق در کشور ۷ هزار مگاوات کاهش مییابد.
مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در۴۰ سال گذشته و پس از انقلاب اسلامی صنعت برق کشور به خوبی توسعه یافته و به نحو شایستهای خدمترسانی کرده است، افزود: جمعیت کشور بعد از انقلاب اسلامی حدود ۲٫۲ برابر شده و مصرف برق ۲۰ برابر افزایش یافته است و این امر نشان دهنده فعالیت شبانه روزی کارکنان صنعت برق و توسعه تجهیزات است.
متولیزاده با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد نفر از جمعیت جهان از نعمت برق بیبهره اند، افزود: به برکت انقلاب اسلامی، پوشش برق در کشور به ۱۰۰ درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به وابستگی زندگی امروزی به برق، تامین برق و استمرار آن یک موضوع مهم و استراتژیک محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت توانیر در پایان سخنانش استفاده از ظرفیت ائمه جماعات و همکاری روحانیت را برای آگاهی بخشی، آموزش و فرهنگ سازی مدیریت مصرف برق در جامعه خواستار شد.
پیش از آن، حجت الاسلام و المسلمین یزدان پرست مشاور وزیر و مسئول فرهنگی و دینی وزارت نیرو در سخنانی به نقش و اثر روحانیت در جامعه اشاره کرد اظهار داشت: یکی از مهمترین نقشها و وظایف پیامبران، مدیریت فرهنگی جامعه بوده و اکنون این وظیفه خطیر بر عهده روحانیت است.
مسئول فرهنگی و دینی وزارت نیرو با اشاره به مصرف بالای آب و برق در کشور گفت: روحانیت باید از ظرفیتهای فرهنگی کشور به ویژه از ظرفیت نماز جماعت برای ترویج فرهنگ درست مصرف کردن استفاده نماید.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام رفیعی از اساتید حوزه علمیه در خصوص مدیریت مصرف و صرفه جویی از نگاه قرآن مطالبی را بیان کرد.
وی با اشاره به اینکه اعتدال و میانه روی در هر کاری باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار داشت: در کشور ما علاوه بر اسراف، تبذیر نیز صورت میگیرد و ما جزو کشورهای پر مصرف دنیا هستیم که این روند باید اصلاح شود.