انواع طراحی کابینت آشپزخانه مدرن
انواع طراحی کابینت آشپزخانه مدرن
اگر می خواهید آشپزخانه تان را کابینت بندی کنید، و دوست دارید با مدل های جدید کابینت در بازار و مقایسه برتری آن ها با یکدیگر آشناییت داشته باشید، باید این نکته را در نظر بگیرید که ابتدا قبل از هر اقدامی، به اندازه و میزان فضای مورد نیاز برای کابینت بندی آشپزخانه تان، و همچنین نوع مواد و مدل کابینت ها، توجه بالایی داشته باشید چون قیمت ها متغیر اند. به طور کلی، کابینت آشپزخانه از لحاظ طرح و مدل، دارای تنوع بسیار بالایی است. به طوریکه با هر مدل دکوراسیون و رنگ و طرح دلخواه و با هر رنج قیمت، چندین مدل کابینت پیدا می کنید.
شغل کابینت سازی + میزان درآمد …
انواع مدل های کابینت ها شامل ام دی اف، کابینت ممبران، وکیوم، های گلاس و کلاسیک، چوبی و… بوده که از لحاظ طراحی و مدل، تفاوت های بسیاری دارند. کابینت ها معمولاً در سه سبکِ مدرن، کلاسیک، و نئو کلاسیک تولید و طراحی می شوند.
انواع کابینت کلاسیک:
کابینت کلاسیک نیز شامل انواع مدل ها میشود که طرح های کابینت ممبران، کابینت طرح چوب و کابینت تمام چوب جزو این زیر شاخه ها هستند. گران ترین و لوکس ترین محصول کابینت کلاسیک، کابینت تمام چوب است که به خاطر استفاده از چوب طبیعی تنه درختان قیمت بالایی دارد.
در برخی از مدل های فاخر، کابینت کلاسیک که از چوب طبیعی ساخته می شود، تزئینات و کنده کاری های روی آن، عمدتاً توسط دست و با وسیله ها و ابزار های هنری انجام میشود به همین دلیل ارزش مادی بالایی دارد.
کابینت طرح چوب نیز جزو خانواده کابینت کلاسیک است و ظاهری بسیار شبیه کابینت چوبی دارد، اما مغزی آن از چوب نیست و از ام دی اف است. کابینت طرح چوب قیمت بسیار پایین تری نسبت به کابینت چوب طبیعی دارد و به مراتب نیز مرغوبیت کمتری نسبت به چوب طبیعی دارد. بسیاری از افراد به دلیل قیمت بالای کابینت چوب طبیعی، به سراغ طرح چوب میروند.
انواع کابینت مدرن
کابینت مدرن علی رغم نوع کلاسیک، بدون تزئینات و برجستگی ها و در کمال سادگی طراحی و تولید میشوند و مناسب برای کسانی هستند که میخواهند محیطی ساده و غیر تجملی در اطراف خود داشته باشند. کابینت مدرن، شامل انواع متریال های MDF، های گلاس، نئوکلاسیک و… است.
بررسی انواع مدل های کابینت با توضیح
کابینت آشپزخانه هایگلاس
بیشتر کابینت ها از متریال ام دی اف ساخته می شوند و با روکش های مختلف پوشش دهی شده و به بازار عرضه می شوند. روکش ها علاوه بر دوام و طول عمر، در زیبایی کابینت نیز تأثیر مستقیم دارند. یکی از انواع مدل این کابینت ها که با مغزی ام دی اف هستند، کابینت آشپزخانه هایگلاس است.
کابینت هایگلاس با رویه ی شیشه مانند خود، باعث بازتاب نور و درخشان دیده شدن آشپزخانه تان میشود. در صورتیکه از رنگ سفید و کرم هایگلاس برای کابینت آشپزخانه استفاده کنید، این متریال با براقیتی که از سطح خود منعکس می کند، همیشه آشپزخانه را تمیز و شیک و مرتب نشان میدهد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف
کابینت MDF از متریالی به نام ورق ام دی اف ساخته شده است. قیمت کابینت ام دی اف نسبت به بقیه متریال ها مناسب تر است و یک نوع کابینت اقتصادی به شمار میرود. مغزیِ ورق های کابینت ام دی اف، از جنس MDF خام و روکش آن از جنس ملامین است.
کابینت آشپزخانه ممبران
کابینت آشپزخانه ممبران یکی از جذاب ترین و لوکس ترین انواع کابینت آشپزخانه به شمار میآید. متریالی که میتواند آشپزخانه ای باشکوه و مجلل، با هزینه ای حدوداً یک سوم قیمت کابینت چوبی به شما تحویل دهد.
متریال ممبران (وکیوم) در واقع نوعی روکش پی وی سی است که روی مغزی هایی با جنس های نئوپان، ام دی اف، و چوب کشیده شده سپس پرس میشوند.
کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک با رنگ پلی اورتان
سبک نئوکلاسیک ترکیبی از سبک کلاسیک و مدرن است. و تا حدودی، ویژگی های هر دو را در بر میگیرد. آشپزخانه با کابینت های نئوکلاسیک یعنی استفاده از سبک کلاسیک با وجود امکانات و ویژگی های سبک مدرن.
به این معنی که شما کابینت هایی با ویژگی های کاملاً مدرن خواهید داشت، اما ظاهر کابینت ها شبیه به سبک کلاسیک است. در واقع میشود آن+ (نئوکلاسیک) را اقتباسی از هر دو سبک دانست.
امروزه کابینت نئوکلاسیک با رنگ پلی اورتان، مورد توجه بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی قرار گرفته است. این متریال کیفیت و ماندگاری بالایی دارد. و از بافت آسیب پذیر چوب و مغزی کابینت، مانند یک لایه پوششی مراقبت می کند.
کابینت آشپزخانه چوبی
همانطور که بالاتر گفتیم، متریال چوب یک محصول با کیفیت و با دوام است و هزینه آن نیز نسبت به دیگر متریال ها بسیار بالاست، و در عوض مزایای چوب نسبت به دیگر متریال ها بسیار بیشتر است.
کابینت آشپزخانه روکش چوب
این متریال، از مغزی غیر چوبی با روکش چوبی ساخته شده و تنها از لحاظ ظاهری شبیه چوب است. کابینت های ام دی اف با روکش چوبی، از متریال های رایج در بازار برای استفاده به عنوان کابینت هستند.
کابینت فلزی آشپزخانه
این نوع از کابینت ها، در گذشته جزو بهترین متریال ها بوده ولی با گذشت زمان و با تغییر ذائقه ی ایرانی ها، رفته رفته از مد افتاده و متریال های بهتر جایگزین آن شده اند. کابینت آشپزخانه فلزی، در جنس های استیل، ورق های گالوانیزه، و آهن و آلومینیوم تولید میشدند. البته امروزه کابینت های فلزی با درب های ام دی اف، به وضوح در بازار یافت میشوند.
کابینت آشپزخانه انزو
کابینت انزو یک مدل خاص از تولیدات شرکت zentique ایتالیا است. که به دلیل کیفیت بالا و طراحی متفاوتی که داشت، سریعاً معروف شد و در سراسر دنیا تبدیل به یک برند مطرح و پر فروش شد. این مدل کابینت، نوع خاصی از کابینت پولیشی است که به دو صورت رنگ شده و روکش PVC دار (وکیوم) تولید می شود.
کابینت آشپزخانه ملامینه
از سبک ترین و ظریف ترین روکش های ام دی اف، روکش ملامینه می باشد که دارای طرح ها و رنگ های فراوان است. این متریال جزو ارزان قیمت ترین ورقه های کابینتی موجود در بازار ایران است. که تولید آن در کشورمان نیز با کیفیت معقول و رو به بالا انجام می گردد.
اگر به دنبال یک انتخاب ارزان قیمت با دوام متوسط، برای کابینت بندی آشپزخانه خود هستید، از این متریال غافل نشوید. کابینت های آشپزخانه شامل یونیت های دیواری و زمینی هستند. این یونیت ها هم می توانند بصورت آماده و هم سفارشی خریداری و نصب گردند.
جمع بندی:
در آخر پیشنهاد می کنیم قبل از کابینت بندی، ابتدا طرح و مدل مورد نظر خود را با یک طراح دکوراسیون داخلی در میان بگذارید و یک پیش طرح سه بعدی مانیتوری از آشپزخانه تان بسازید. پس از طراحی سه بعدی آشپزخانه تان توسط یک طراح، می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که برای آشپزخانه چه مدل کابینتی اجرا کنید.
برای کابینت بندی آشپزخانه تان جدای از هزینه مواد اولیه، یک طرح خوب در نظر بگیرید و سعی کنید در این زمینه وسواس به خرج دهید اما نه در زمینه مالی، بلکه در زمینه انتخاب طرح و مدل کابینت ها، وسواس و دقت بالا به خرج دهید. زیرا آشپزخانه، قلب خانه به شمار می آید و زیبا و باسلیقه بودن آن تأثیر بالایی در شیک دیده شدن هال و نشیمن نیز دارد.