تلویزیون

نحوه اتصال گوشی اندروید به تلویزیون – بی سیم و کابل

اتصال گوشی به تلویزیون

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون

کوچک بودن صفحه و از دست دادن کیفیت صدا و تصویر واقعی با مشاهده فیلم و عکس در اسمارت فون ها مشکلیه که اغلب کاربران با اون دست و پنجه نرم می کنند .

اما امروزه با راه های ساده اتصال گوشی اندروید به تلویزیون همه این محدودیت ها از بین رفته و شما به سادگی می تونید هر فیلم و عکسی رو که با گوشی خود دانلود می کنید ، در صفحه تلویزیون های هوشمند و عریض نگاه کنید.

روش های اتصال با سیم شامل :

  • کابل HDMI
  • MHL/SlimPort
  • کابل MHL

روش‌های بی‌سیم هم شامل :

  • Miracast
  • Chromecas
  • WiDi
  • DLNA 
اتصال گوشی به تلویزیون
اتصال گوشی به تلویزیون

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون از طریق کابل HDMI

اگر تلویزیون خودتون رو طی دهه اخیر خریده باشین ، به احتمال زیاد دارای  پورت HDMI است . واژه HDMI مخفف عبارت (High Definition Multimedia Interface) به معنای (رابط چند رسانه‌ای با وضوح بالا ) است و با وجود اون می‌توان اطلاعات مولتی‌مدیا رو مابین دو دستگاه پشتیبانی کننده از اون رد و بدل کرد.

این روزها اغلب دوربین‌های فیلمبرداری، کنسول‌های بازی و غیره قابلیت پشتیبانی از این پورت و تعامل با اون رو ارائه میدن. یکی از مزیت‌های HDMI مربوط به همگام‌سازی یا تطبیق همزمان ویدیو و صدای اچ دی است.

هنگامی که با استفاده از پورت HMDI مابین دو دستگاه نظیر گوشی و تلویزیون خود ارتباط برقرار کنید، به طور همزمان ویدیو و صدای مد نظر توسط دستگاه مقصد پخش میشه. بنابراین اگه با استفاده از پورت HDMI تبلت خودتون رو به تلویزیون متصل کنید و یک ویدیو پخش کنید، صدا و تصویر به طور همزمان توسط دستگاه مقصد (تلویزیون) پخش میشوند و تبلت شما تنها نقش یک منبع رو داره .

با توجه به وضعیت اتاق نشیمن، ممکنه کابل HDMI  بلندتری نیاز داشته باشین. اکثر کابل‌ها بین ۱٫۵ تا ۵ متر هستن، اما اگه به کابل بلند تری نیاز دارین ، می ‌تونید کابل ۲۰ متری هم در بازار پیدا کنید ، که یک گزینه  ایده‌ ال برای کنترل نمایش از روی کاناپه است.

کابل HDMI
کابل HDMI

 

اما پورت‌ های HDMI دارای سه شکل و نوع مختلف هستند.

نوع اول که به اون HDMI Type A یا نوع اول HDMI رو در سمت چپ در عکس زیر میبینید . این پورت از نظر ابعاد و اندازه نسبت به سایر نوع‌های پورت HDMI بزرگ تر است و احتمالا در لپ‌ تاپ‌ها، کنسول‌های بازی و سایر دستگاه‌های این چنینی اون رو دیدید.

نوع دوم پورت HDMI رو با عنوان Mini HDMI یا HDMI Type C می‌شناسیم که در عکس زیر در وسط تصویر دیده میشود.

 

https://fapool.ir/file/52083/?ref=sbargh.ir

 

نوع سوم این پورت‌ های هم Micro HDMI یا HDMI Type D نام دارند که یک نمونه از اون‌ها در بخش سمت راست عکس زیر دیده میشود . تبلت و گوشی‌های اندرویدی عموما به یکی از دو نوع پورت Mini HDMI یا Micro HDMI مجهز هستند و شما تنها با خرید یک کابل رابط HDMI مناسب برای گوشی یا تبلت خود قادر به اتصال اون به تلویزیون می شوید.

البته یه بار دیگه هم یاداوری می کنیم که برای  استفاده از این روش برای اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون، حتما باید تلویزیون شما هم پورت اتصال HDMI رو داشته باشه .

کابل HDMI
کابل HDMI

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون از طریق SlimPort

استفاده از HDMI یکی از بهترین و ساده‌ترین روش‌هایی است که با استفاده از ان می‌ تونید مابین گوشی یا تبلت اندرویدی و تلویزیون خود ارتباط برقرار کنید. اما متاسفانه همه تبلت و گوشی‌های هوشمند به پورت HDMI مجهز نیستند و شاید بنا به دلایل خاص دیگری شما تمایلی نسبت به استفاده از این روش برای اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون نداشته باشید.

در این شرایط روش دیگری وجود داره که به اون MHL/SlimPort می گویند. واژه MHL مخفف عبارت (Mobile High Definition Link) است که به اون (پیوند اچ دی موبایل) گفته میشود.

SlimPort

همچنین SlimPort هم از دیگر روش های نسبتا مشابه اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون محسوب میشود. با استفاده از این دو روش شما می‌ توانید از پورت میکرو یو اس بی (Micro USB) گوشی یا تبلت خود به عنوان خروجی استفاده کنید.

اما در این میان به یک رابط اختصاصی یا اصطلاحا دانگل نیاز دارید که نمونه‌ای از اون در عکس زیر نمایش داده شده است.

عملکرد پورت MHL و SlimPort از نظر نحوه انتقال داده‌های صوتی و تصویری مشابه با HDMI است. بنابراین انتقال صوت و ویدیو در حین استفاده از MHL/SlimPort به طور همزمان انجام میشود و مشکلی به منظور پخش همزمان صدا و ویدیو از طریق تلویزیون به وجود نمی اید. همونطور که اشاره کردیم ، به منظور استفاده از این روش اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون باید یک دانگل خریداری کنین.

این دانگل باعث میشه که داده‌های ارسالی از گوشی شما مستقیما از خروجی میکرو یو اس بی برای دریافت در تلویزیون و ورودی HDMI ان سازگار شوند.

بنابراین هزینه‌ای که ضمن استفاده از این روش باید صرف شود نسبت به هزینه‌ای که در روش اول معرفی شد بیشتر است . اما MHL نسخه‌های مختلفی داره که کمی بیشتر در مورد اون ها براتون توضیح می دهیم .

https://fapool.ir/file/52504/?ref=sbargh.ir

MHL

هم اکنون MHL شامل سه نسخه مختلف میشود که در جدیدترین و بهترین نسخه اون محتوای با وضوح تصویر ۴k  قابل انتقال میشود. روند و شرایط مشابه برای حالت SlimPort هم وجود دارد.

بنابراین از نظر تکنیکی و فنی دو حالت MHL و SlimPort بسیار شبیه به هم هستند . به همین سبب ما هم از اون‌ها در قالب یک روش اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون نام بردیم .

در این بین یکی از برتری‌های محسوس MHL مربوط به پشتیبانی اون از تلویزیون‌ های ساخته شده توسط برندهای متنوع میشود . برای بررسی پشتیبانی تلویزیون خود از اتصال MHL به سوکت‌ها و پورت‌ های اتصال اون در پشت یا و کناره های تلویزیون نگاه کنیند.

پورت HDMI

پورت HDMI رو پیدا کنین . اگه در زیر اون عبارت MHL هم نوشته شده باشه، تلویزیون شما میتونه با MHL ارتباط برقرار کند . بنابراین در این شرایط می تونید به طور مستقیم پورت میکرو یو اس بی گوشی خودتون رو با استفاده از کابل مناسب به پورت HDMI یا بهتر بگویم MHL تلویزیون متصل کنید . برای اینکه ببینید گوشی شما از HML  پشتیبانی میکنه یا نه ؟

می توانید نام و مدل گوشی خودتون رو به همراه HML تایپ کنید و سرچ کنید تا ببینید که ایا گوشی شما از این کابل پشتیبانی می کند یا خیر. ولی همونطور که گفتیم اکثریت گوشی ها از این کابل ها پشتیبانی می کنند .

استفاده از کابل MHL

بعد از تهیه کابل مناسب تنها کار لازم اتصال کابل به گوشی و تلویزیون است تا از تماشای محتویات پلتفرم اندرویدی تحت تلویزیون خود نهایت لذت رو ببرید . نکته جالب اینه که شما به هیچ راه انداز نرم افزاری یا فرایند روتی نیاز ندارید.

https://fapool.ir/file/50859/?ref=sbargh.ir

اتصال گوشی های اندرویدی به تلویزیون به صورت بی سیم یا وایرلس

روش های بیسیم یا وایرلس مختلفی وجود دارند که با استفاده از ان‌ها تحت شرایط خاص می‌ توانید گوشی اندرویدی خودتان رو به تلویزیون متصل کنید و از اینه کردن محتوای دستگاه اندرویدی بر روی صفحه نمایش تلویزیون لذت ببرید. دو روش میراکست و استفاده از دانگل کروم کست گوگل دو نمونه از کارآمدترین روش های بیسیم یا وایرلس اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون هستند.

استفاده از روش Miracast (میراکست) برای اتصال گوشی به تلویزیون

یکی از روش های موجود میراکست (Miracast) نام دارد. میراکست را می‌توان به‌کارگیری وایرلس رابط HDMI به شمار اورد. میراکست یک شبکه Ad-hoc را مابین دو دستگاه فرستنده (گوشی یا تبلت) و گیرنده (تلویزیون) ایجاد میکند. برای استفاده از این قابلیت باید حتما تلویزیون شما از ان پشتیبانی کند. خوشبختانه این روزها اغلب تلویزیون‌ های مدرن از قابلیت Miracast( میراکست) پشتیبانی می‌کنند و بدین سبب برای اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون نیازی به وجود هیچ قطعه سخت افزاری واسطی ندارید. یکی از مزایای Miracast اینه که نصب و راه اندازی اون به سادگی انجام میشود . به این صورت که پس از جستجوی دستگاه و پیدا کردن و انتخاب ان ، تصویر گوشی و تبلت روی تلویزیون نمایش داده میشود .

میراکست از H.264 به منظور انتقال ویدیو استفاده میکند. پس با استفاده از این قابلیت فشرده سازی کارامد و مناسبی ایجاد میشود. میراکست همچنین ازDigital Rights Management یا DRM پشتیبانی میکند و با استفاده از ان میتواند با سرویس‌هایی نظیر iPlayer و Youtube تعامل مستقیم داشته باشد. نکته‌ای که در این بین و به منظور استفاده از میراکست باید حتما به اون توجه کنید مربوط به این میشه که دستگاه اندرویدی شما برای پشتیبانی از این قابلیت باید از سیستم عامل اندروید ۴٫۲ یا نسخه‌‌های بالاتر اون بهره‌مند باشه. دانگل anycast و AllCast هم دقیقا همین کار رو انجام می دهند .

اتصال گوشی به تلویزیون با استفاده از دانگل کروم کست گوگل chromecast

کروم کست دانگلی سیار کوچک و شبیه به یک فلش مموری محسوب میشود. که گوگل نسخه‌هایی از اون رو در بازار ارائه داده. این دانگل ضمن اتصال به تلویزیون شما و سپس ارتباط برقرار کردن با یک شبکه وای فای میتونه منجر به اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون و نمایش محتوای اون بر روی صفحه نمایش تلویزیون شود . توجه داشته باشید که برای استفاده از کروم کست و اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون حتما باید دستگاه اندرویدی شما حداقل از سیستم عامل اندروید ۴٫۲ بهره‌مند باشه. بعد از باز کردن نرم افزار در گوشی شما ، گزینه Cast Screen/Audio رو انتخاب کرده و از صفحه نمایش بزرگ تلویزیون لذت ببرید .

 

اتصال گوشی به تلویزیون
اتصال گوشی به تلویزیون

اتصال گوشی به تلویزیون از طریق قابلیت WiDi

منظور از WiDi که اینتل اون رو اختراع کرده ، Wireless Display یا نمایشگر بی‌سیم است. تکنولوژی خاصیه برای پخش ویدیوهای فول‌ اچ ‌دی ی ا۱۰۸۱۰p و در کنار اون صدایی با کیفیت از طریق تلویزیون‌های اچ‌ دی یا HDTV رو ارائه میدهد که نیازی به کابل و سیم‌های دست و پا گیر هم ندارد. این نحوه‌ی ارتباط از طریق Wi-Fi Direct انجام میشود. به کمک وای‌ فای دایرکت می‌توان وسایلی که چنین ارتباطی رو پشتیبانی میکنن رو بدون نیاز به شبکه‌ی بی‌سیم wifi به هم متصل کنید .

خوشبختانه این استاندارد در سال‌های اخیر توسط سازندگان مختلفی مورد استفاده قرار گرفته و وسایل مختلفی با این قابلیت روانه‌ی بازار شدند. حتی روی بسته‌بندی برخی وسایل لوگوی این استاندارد نیز دیده میشود . معمولاً برای استفاده از WiDi به گیرنده‌ی اون نیاز است ، این گیرنده به صورت جدا نیز فروخته میشود و می‌توان از طریق پورت HDMI اون رو به تلویزیون متصل کرد. وسایلی که دارای WiDi  نسخه‌ی ۳٫۵ به بعد باشند، با گیرنده‌ی Miracast که قبلا معرفی کردم نیز سازگار هستند.

https://fapool.ir/file/53752/?ref=sbargh.ir

اتصال گوشی به تلویزیون با استفاده از  DLNA

اگر تلویزیون شما از اینترنت پشتیبانی می‌کند و قابلیت وصل شدن به شبکه اینترنت را داشته باشد، به احتمال بسیار زیاد از DLNA هم پشتیبانی می کند. قابلیت DLNA در واقع یک سیستم استریم یا پخش مدیای منحصر به فرد است که محصولات برندهای مختلفی از آن پشتیبانی می‌کنند و به احتمال زیاد تلویزیون با قابلیت وصل شدن به اینترنت شما هم از آن پشتیبانی خواهد کرد. اگر این شرایط برایتان برقرار باشد می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن های مبتنی بر DLNA فایل های ویدیویی و موزیک های ذخیره شده در گوشی را مستقیما در تلویزیون پخش کنید.

شما همچنین با استفاده از اپلیکیشن های مذکور علاوه بر امکان وصل کردن گوشی به تلویزیون و پخش محتوای گوشی در تلویزیون قادر به وصل کردن کامپیوتر به تلویزیون و پخش کردن محتوای کامپیوتر در تلویزیون یا وصل کردن گوشی به کامپیوتر و پخش محتوای گوشی در کامپیوتر هم خواهید بود. جالب است بدانید که بدین منظور حتی نیازی به نصب کدک یا تغییر فرمت ویدیو ها هم نخواهید داشت.

 

اتصال گوشی به تلویزیون
اتصال گوشی به تلویزیون

 

اپلیکیشن MCPlayer HD

برای مثل یکی از بهترین برنامه های DLNA موجود که می‌توانید با استفاده از آن نسبت به پخش محتوای گوشی یا روی تلویزیون اقدام کنید، اپلیکیشن MCPlayer HD است. این برنامه دارای دو نسخه اصلی و لایت می‌شود. نسخه اصلی آن هیچ محدودیت نداشته و فقط برای استفاده از قابلیت هایش باید هزینه ۴٫۹۹ دلار پرداخت شود. در سمت مقابل نسخه لایت آن محدودیت هایی را برای چرخش تعداد ویدیوها در هر پوشه ارائه خواهد کرد.

در برخی موارد دیده شده که کاربران تلویزیونی با قابلیت پشتیبانی از DLNA دارند اما با این حال نمی‌توانند ارتباط مابین اپلیکیشن و تلویزیون را برقرار سازند و مدعی هستند که تلویزیون آن ها در لیست دستگاه های در دسترسی اپلیکیشن قرار نمی‌گیرد. برای رفع این مشکل یابد به تنظیمات بخش اتصال به اینترنت تلویزیون خود مراجعه کنید. احتمالا در این بخش گزینه ای تحت عنوان DLNA ارائه شده که با فعال کردن آن، تلویزیون شما آماده سرویس دهی از طریق این ویژگی می‌شود.

https://fapool.ir/file/54606/?ref=sbargh.ir

https://fapool.ir/file/52418/?ref=sbargh.ir

https://fapool.ir/file/42858/?ref=sbargh.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا