اخبار عمومی

راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان (قسمت اول)

 

با پیشرفت تکنولوژی و همچنین فناوری های مربوط به هوشمند سازی ساختمان و هوشمند سازی مراکز اداری تاثیر این امر در زندگی روزمره بسیار قابل تامل می باشد. این امر باعث گردیده افراد در تمامی مراحل زندگی و کاری به دنبال راه حل هایی ساده و بهینه جهت انجام امور و همچنین هوشمند سازی ساختمان و محیط اطراف خود بپردازند. از مهم ترین عرصه های تاثیر گذار بر تکنولوژی های هوشمند سازی ، حوزه بهداشت و سلامت عمومی می باشد.

راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان علاوه بر کاهش هزینه ها و بهینه کردن مصرف انرژی باعث آسایش و راحتی بیماران و ارتقاء سلامت در جامعه خواهد شد.در ادامه به راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان خواهیم پرداخت.

اتوماسیون مراکز بهداشتی و درمانی, مزایای هوشمند سازی بیمارستان, راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان, تعریف هوشمند سازی, هوشمند سازی بیمارستان, هوشمند, هوشمند سازی, ویژه

سیستم گرمایش، تهویه و سیستم توزیع آب در بیمارستان هوشمند

یکی از راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان ، هوشمند سازی تاسیسات مراکز درمانی است نظیر سیستم گرمایش و سرمایش و تهویه که نیازمند اپلیکیشن های با استاندارد های بالای عملکرد هستند. سیستم های HVAC مجموعه ای از اجزاء تاسیساتی ساختمان هوشمند هستند که نقش موثری در آسایش و راحتی افراد دارند.

شواهد نشان می دهد که در بسیاری از موارد عملکرد کامل سیستم های HVAC نقش مهمی در بهبود بیماران دارد . در موارد دیگر کنترل شرایط محیطی در یک بیمارستان هوشمند , در درمان بیمار موثر بوده است. مطالعات نشان داده است که یک بیمار در محیطی با شرایط کنترل شده سریعتر و بهتر از بیمار در محیطی فاقد شرایط کنترل شده بهبود می یابدو ایجاد یک محیط کنترل شده توسط راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان بسیار آسان تر از روش های سنتی می باشد. سیستم ها هوشمند سازی ساختمان وظایفی نظیر کنترل رطوبت ˓ جابجائی هوا ˓ کاهش صدا ˓ کاهش بو و بهره وری انرژی را بر عهده دارند. سایر وظایف این سیستم  هوشمند ساختمان شامل ؛ کنترل محیط زیست ˓ کنترل باکتری ، کنترل خطر زندگی امن و بهره وری انرژی می شود.

هوشمند سازی تهویه هوای بیمارستان

عملکرد سیستم هوشمند سازی بیمارستان سبب آسایش بیماران و کارکنان بیمارستان می گردد، نبود سیستم هوشمند بیمارستان, نارضایتی کارمندان و استرس بیماران را به همراه خواهد داشت و استرس نیز باعث ایجاد مشکلاتی در پروسه درمانی بیمار خواهد شد و باعث نامتعادلی در برنامه خواب برخی بیماران می گردد. برای مثال, بیماران قلبی ممکن است قادر به حفظ گردش خون نرمال برای حفظ حرارت مناسب در بدن نباشند؛ لذا وجود دستگاه های تهویه در اتاقهای یک بیمارستان هوشمند و در بخش بیماران قلب و به خصوص بیماران مبتلا به نارسائی احتقان قلب یک ضرورت و لازمه درمانی است .

از دیگر مزایای هوشمندسازی ساختمان و بیمارستان می توان گفت برای کسانی که دارای آسیب های مربوط به سر هستند ˓ افرادی که عمل جراحی مغز کرده اند و یا دارای اسید باربیتوریک در خون هستند حضور در محیط گرم بسیار مهم است . علت اصلی بهبود بیمار, وجود محیطی است که گرمای اضافی را از طریق تابش و با تبخیر شدن از دست می دهد (مانند سردخانه که بدون رطوبت هوا است).

سیستم دمای تهویه باید با توجه به اطمینان یافتن از فراهم کردن محیطی با شرایط آسایش کارمندان و بیماران, طراحی شوند . دما و رطوبت هوا باید به دقت نظارت و کنترل شوند که این امر در بیمارستان هوشمند بسیار ساده قابل پیاده سازی است .

اتوماسیون مراکز بهداشتی و درمانی, مزایای هوشمند سازی بیمارستان, راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان, تعریف هوشمند سازی, هوشمند سازی بیمارستان, هوشمند, هوشمند سازی, ویژه

هوشمند سازی بیمارستان و کنترل کیفیت هوا

کیفیت هوای تزریقی به ساختمان ها عامل بسیار مهمی است که نیازمند نظارت دائم توسط سیستم های یکپارچه مدیریت هوشمند ساختمان برای اطمینان از دستیابی شرایط بهینه محیط بیمار, می باشد.

سنسورهای بکار رفته در هوشمندسازی ساختمان، باید برای نظارت و تشخیص گازهائی نظیر COو CO2و آلاینده های موجود در هوا نظیر ترکیبات آلی فرار نصب شوند. سیستم های تصفیه – در بخش های اداری بر مبنای کنترل تقاضا ˓ سرعت فن ˓ و حجم افراد موجود در فضاهای مختلف کار می کنند. سنسورهای CO2برای نظارت عکس العمل سیستم تهویه برای تشخیص وجود حجم بالای CO2در هوای فضا موجود در هوشمند سازی ساختمان نصب می شوند.

کنترل صدا در بیمارستان هوشمند

سیستم های کنترل صوتی در یک بیمارستان هوشمند باید قادر به نظارت صوتی برای اطمینان یافتن از شرایط اکوستیک مناسب که موثر در میزان بهبود بیماران و آسایش کارمندان بیمارستان است ˓ باشند .LEED (سیستم گواهی ساختمان سبز – هدایت انرژی درطراحی محیط زیست) برای مراکز درمان شامل اعتبار برای طراحی اکوستیک است .

توزیع آب در بیمارستان هوشمند

در هوشمند سازی بیمارستان سیستم توزیع آب برای سیستم های تهویه و فراهم کردن شرایط محیطی مناسب بسیار مهم است. آب سرد و گرم تولید شده از مراکز گرمایش و سرمایش از طریق پمپ به پانل های تابشی و کویل های سیستم تهویه توزیع می شود. پمپ های آب هوشمند بوده و درایو های سرعت متغیری دارند که به زیر ساخت های ساختمان هوشمند منتقل می گردند.

سیستم های گرمایشی به ۲دسته تقسیم می شوند دسته اول گرمای داخلی را تامین می کنند که آب گرم باید به سیستم های تهویه داخلی و تجهیزات گرمای محلی تغذیه شود. منابع هوای گرم این سیستم ها باید بگونه ای طراحی گرددکه کوئل های هوای گرم دمای ثابتی در طی سال داشت باشند. دسته دوم برای دستگاه گرمایش محیط تعبیه شده اند بطوریکه متناسب با خروجی تهویه, سبب کاهش دمای آب منبع گرم و کاهش هزینه های انرژی می گردند.

آب سرد معمولا بین کویل های آب سرد سیستم تهویه و سیستم سرمایش تجهیزات محلی موجود در اتاق های اطلاعات و سردخانه ها توزیع می گردد. آب سرد در یک دمای ثابت عرضه می شود. کنترل دمای آب سرد در مناطق مذکور بسیار ضروری است و افزایش دمای آب می تواند اثر بزرگی روی تحقیقات پزشکی و سیستم های اطلاعاتی داده ها داشته باشد. سنسورهای دمای آب سرد برای نظارت دمای آب توزیع شده در محل قرار می گیرند. آلارم هائی که به دلیل خروج از شرایط دمایی طراحی شده, از طریق SMS و یا ایمیل منتقل می شوند؛ توسط تیم تاسیسات مورد بررسی قرار می گیرند . پمپ های آب به صورت هوشمند میزان کاهش تقاضا را برای حفظ انرژی کنترل می کنند. استفاده از سنسورهای اختلاف فشار در پمپاژ ,سرعت درایوهای پمپ که سبب کاهش مصرف انرژی می گردد را تعدیل می کنند.

هوشمندسازی بیمارستان و کنترل باکتری آلودگی هوا

سیستم های تهویه باید به گونه ای طراحی شوند که میزان ورود باکتری به هوای فضا را محدود کنند. بطور کلی اجزا معلق در هوا از مسیر های زیر وارد محیط می گردند :

  • هوای رفت
  • انتقال از فضای مجاور
  • ریختن زباله توسط کارمندان اجرائی
  • ریختن زباله توسط بیماران
  • توسط فعالیت های پزشکی

سیستم زیر ساخت ساختمان هوشمند می تواند برای کاهش مسیرهای ورودی اجزا معلق به هوا در عمل موثر واقع گردد.

مطالب مرتبط :

خانه هوشمند با انرژی تجدید پذیر راهی برای نجات ذخایر زمین
لذت داشتن اتاق کودک هوشمند در خانه هوشمند!!!
رستوران هوشمند جذابیت برای مشتری، راحتی برای کارکنان
راهکارهای هوشمند سازی بیمارستان (قسمت اول)
راهکارها و مزایای هوشمندسازی بیمارستان (قسمت دوم)
کنترل روشنایی در خانه هوشمند برای صرفه جویی در مصرف انرژی
شهر هوشمند آینده زندگی بر روی کره خاکی – خانه هوشمند
ساختمان هوشمند
آبیاری باغچه در خانه هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا