الکترونیک

الکترونیک – آموزش الکترونیک – آموزش بردبورد

برد بورد‌ها وسایل سودمندی هستند که در انواع و شکل‌ها و اندازه های گوناگون برای شروع کار با قطعات الکترونیکی‌ بسیار مناسب هستند و می توان از آنها به عنوان یک PCB استفاده کرد .به این صورت که برای بستن هر مدار الکترونیکی دیگر نیاز به طراحی PCB و لحیم کاری و دردسرهای مربوط به آن نیستیم .
بردبورد صفحه ای است که مدارات الکترونیکی روی آن جای می گیرند و می توان قبل از تهیه یک برد مدار چاپی ، ابتدا مدار مورد نظر را روی بردبورد بسته و نتایج حاصل را بررسی کنیم و بعد از اطمینان از صحت نتایج اقدام به تهیه برد مدارچاپی نماییم . ضمن اینکه می توان پس از انجام آزمایش روی بردبورد ، دوباره قطعات را از روی بردبورد باز کرده و از قطعات و بردبورد مجددا استفاده نماییم .

الکترونیک, آموزش الکترونیک, آموزش بردبورد, Electronic, قطعات الکترونیکی, PCB, مدار الکترونیکی
تمایز بردبورد با بردهای سوراخ دار :
در بردهای سوراخ دار معمولی، باید پس از نصب هر قطعه در برد، پایه های آنرا در برد لحیم کنیم، اما در برد برد ما نیازی به انجام لحیم کاری نداریم و فقط کافی است قطعه را روی برد برد قرار دهیم (با یک فشار کوچک قطعه روی برد نصب می شود).

همچنین در بردهای سوراخ دار معمولی شما باید برای برقراری ارتباط بین آن ها، از سیم استفاده کنید، ولی در برد برد به صورت پیش فرض تعداد زیادی از اتصالات برقرار شده که شما فقط کافی است با در نظر گرفتن این اتصالات و قرار دادن قطعات در مکان های مناسب، مدار های خود را راه اندازی کنید.
اما با این وجود، در بسیاری از موارد ما مجبور به استفاده از سیم های کمکی برای برقراری ارتباط ها می شویم.

چگونگی استفاده از برد بورد :کار با بردبورد بسیار ساده است .بردبورد دارای سوراخ های بسیار زیادی است که این امکان را به کاربر می دهد تا آزمایش را از هرجای بردبورد که خواست آغاز نماید . به شکل زیر دقت کنید :

تمام سطرهای بردبورد با حروف انگلیسی نام گذاری شده است وهمینطور تمام ستون های بردبورد با اعداد نام گذاری شده است .این کار برای این است که کاربر در هنگام جایگذاری قطعات در سوراخ ها دچار اشتباه و خطا نشود . به نوعی می توان گفت هر سوراخ بردبورد دارای یک ام یا یک آدرس است که این اسم شامل یک حرف انگلیسی و یک عدد می باشد . هر چند بعد از چندبار استفاده از بردبورد دیگر نیاز به این حروف و اعداد محسوس نخواهد بود .

نکته مهم در استفاده از بردبورد نحوه اتصال این همه سوراخ به یکدیگر است .
چگونگی ارتباط سوراخ‌ها در یک بردبورد کوچک به این صورت است .


چگونگی ارتباط سوراخ‌ها در یک بردبورد بزرگ به این صورت است .
اگر بر چسب پشت بردبورد را برداریم اتصالات دقیقا به همین شکل قابل مشاهده است .
سوراخ های ردیف بالا و ردیف پایین به صورت افقی یا سطری یا خطی به هم متصلند . به این معنی که اگر در ردیف اول از بالا پایه ای از یک قطعه الکترونیکی در سوراخ منتهی الیه سمت راست وارد شده باشد همانند اینست که این پایه در سوراخ منتهی الیه سمت چپ وارد شده است و بین این دو سوراخ و سوراخ های دیگر همان ردیف تفاوتی وجود ندارد .

سوراخ های میانی بالا و پایین بردبورد به صورت عمودی یا ستونی به هم متصلند به این معنی که در هر ستون پنج سوراخ وجود دارد که فرقی نمی کند پایه قطعه الکترونیکی مورد نظر ما در سوراخ اول آن ستون قرار داده شود یا در سوراخ دوم یا در سوراخ سوم یا در سوراخ چهارم و یا در سوراخ پنجم . هر پنج سوراخ به شکل ستونی به هم وصل هستند پس ارتباطی با سوراخ کناری خود ندارند .

چند نکته در استفاده از بردبورد :

– دقت شود پنج سوراخی که در هر ستون باهم در ارتباطند با ستون نیمه پایینی یا نیمه بالایی بردبورد در ارتباط نیستند .

– برای استفاده از آی سی ها یا سون سگمنت، باید آن هارا در قسمت وسط طوری قرار دهیم که پایه های آن در دو طرف با یکدیگر در تماس نباشند. دو ردیف بالا و پایین نیز که به هم متصل هستند معمولاً برای تغذیه ی مثبت و منفی مدار استفاده می شوند.
– معمولا برای سهولت کار از ردیف های بالا و پایین که اتصال های افقی دارند به عنوان تغذیه ی مدار استفاده می گردد .
– اگر قطعات را در بردبورد طوری قرار دهیم که پایه ها به هم متصل باشند ( یعنی پایه های یک قطعه را در یک ردیف یا یک ستون که سوراخ هایش به هم متصل هستند قرار دهیم یا به کمک سیم اشتباها به هم وصل کنیم ) معمولا این کار باعث سوختگی قطعات می شود .


منبع :
http://javanrobo.blogfa.com

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام علیکم
    با سپاس از زحمات شما
    خیلی خوب و آموزنده از خداوند متعال توفیق روز افزون برای شما خواستارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا