اخبار عمومی

نیروگاهها عامل تولید گازهای گلخانه ای در جنوب شرق آسیا هستند

نیروگاهها عامل تولید گازهای گلخانه ایبه گزارش روز پنجشنبه ایرنا، نتایج بررسی های جدید دانشگاه ‘آکسفورد’ نشان می دهد که ۵۲ درصد از نیروگاههای فسیلی تولید کننده برق در ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا نمی توانند شرایط خود را ارتقا داده و روند تولید گازهای گلخانه ای را کاهش دهند.
سازمان ملل سه سال پیش با انتشار گزارشی از همه کشورهای جهان خواسته تا برای محدودسازی میزان گرمایش کره زمین به ۱٫۵ درجه سانتیگراد، تغییرات سریعی را در روند صنایع و زندگی اجتماعی خود ایجاد کنند.
مجمع بین المللی تغییرات آب و هوایی پیشتر در این گزارش در مورد پیامدهای ناشی از روند افزایش بیش از ۱٫۵ درجه ای دمای کره زمین هشدار داده است.
بنا بر اعلام کارشناسان سازمان ملل، موج گرما، وقوع خشکسالی، قحطی و سیل بر اثر طوفان های شدید از جمله تبعات افزایش بیش از ۱٫۵ درجه ای دمای کره زمین خواهد بود.
این درحالی است که صنایع و عمدتا نیروگاههای تولید کننده برق در کشورهای جنوب شرق آسیا با اهداف سازمان ملل همخوانی ندارد و این کشورها همچنان یکی از تولید کنندگان اصلی گازهای گلخانه ای به عنوان عامل اصلی گرمایش زمین هستند.
متخصصان دانشگاه آکسفورد در گزارش خود چالش های عمده ۱۰کشور مالزی، اندونزی، سنگاپور، تایلند، برونئی، میانمار، کامبوج، لائوس، فیلیپین و ویتنام را در کاهش تولید گازهای گلخانه وجود نیروگاههای بشدت وابسته به انرژی فسیلی در این کشورها دانستند.
دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که نتایج این بررسی به دولت ها در این منطقه و سایر دولت هایی که وابستگی به سوخت فسیلی دارند، امکان بررسی ارتقای وضعیت و سیستم های نیروگاهی را ارائه می کند.
نمایندگان ۱۹۵ کشور جهان در سال ۲۰۱۵ پس از دو هفته مذاکرات در پاریس، با امضای توافقنامه ای جهانی بر تغییر سیستم های اقتصادی و صنایع خود و کاهش وابستگی به سوخت فسیلی به منظور کُند شدن روند آهنگ گرم شدن زمین متعهد شدند.
این درحالی است که تحقیقات دانشمندان زیست محیطی سازمان های بین المللی حاکی است: تغییرات آب و هوایی و روند فزآینده دمای کره زمین تا ۳ دهه آینده بر اقتصاد برخی از مناطق جهان از جمله آفریقا و جنوب شرق آسیا آثار منفی بیشتری نسبت به سایر نقاط جهان خواهد داشت.
گزارش مرکز تحقیقات بین المللی در حوزه زیست محیطی ‘ Verisk Maplecroft ‘ نیز حاکی است که دو منطقه آفریقا و جنوب شرق آسیا در ۳۰ سال آینده با گرمترین شرایط آب و هوایی در جهان روبه رو خواهند شد که این امر بر وضعیت صادرات آنها تاثیر بسیار منفی خواهد گذاشت.
گرچه روند گرمایش زمین در سراسر جهان محسوس است، اما طبق گزارش سازمان ملل برخی نقاط کره زمین بیشتر از سایر نقاط دیگر از این روند تاثیر منفی می پذیرند که جنوب شرق آسیا در این خط آتش مستقیم قرار دارد.
طبق گزارش سازمان ملل تغییرات آب و هوایی در این منطقه می تواند میزان قدرت و فرکانس طوفان ها را افزایش دهد و همچنین درجه حرارت را بشدت بالا ببرد که این موضوع سبب ایجاد دو شرایط کاملا متضاد خشکی و یا باران ها و طوفان های سیل آسیا می شود. روندی که منطقه در آغاز شروع آن قرار گرفته است.
تغییرات اقلیمی می تواند میلیاردها دلار بر اقتصاد جهانی تاثیر داشته باشد و براساس برآوردها تا سال ۲۰۵۰ بین یک تا دو درصد تولید ناخالص جهانی (جی دی پی جهانی) را کاهش خواهد داد.
طبق این گزارش این وضعیت در منطقه جنوب شرق آسیا بدتر بوده و تا ۳ درصد برآورد شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا