اخبار عمومی

رونمایی از سه محصول تولید شده با فناوری نانو در حوزه نیروگاهی کشور

فناوری نانو در حوزه نیروگاهیبه‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، “نسترن ریاحی نوری” رئیس مرکز توسعه فناوری نانو در بخش برق و انرژی در سی و سومین کنفرانس بین المللی برق با اعلام این خبر گفت: این سه محصول شامل پوشش ضد سایش روی پره توربین گازی، پوشش سد حرارتی YSZ و دستورالعمل استفاده از نانو فیلترهای هوای ورودی است و از جدیدترین دستاوردهای پژوهشگاه نیرو است.
ریاحی ادامه داد: برای اجرای این سه طرح تاکنون ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده که یک پنجم نمونه خارجی است که با توانایی داخلی ساخته شده و آمادگی تولید انبوه را در صنعت برق دارد.
ریاحی افزود: پوشش ضد سایش روی پره توربین گازی، پوشش سد حرارتی ysz، پکیج پرتابل تصفیه پساب نیروگاهی و دستورالعمل استفاده از نانو فیلترهای هوای ورودی از جمله دستاوردهای جدیدی است که در حاشیه سی و سومین کنفرانس بین المللی برق رونمایی شد.
رئیس مرکز فناوری نانوی پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: با توجه به جدید بودن این فناوری و فاصله ناچیز ما در این تکنولوژی با سایر کشورهای دنیا، در صورت کار بر روی دانش و فناوری این علم، نه تنها می‌توان همگام با سایر کشورهای پیشرفته جلو رفت، بلکه می‌توان حتی در بسیاری از امور با ارائه خلاقیت از کشورهای جهان پیشی گرفت.
ریاحی در خصوص اهمیت فناوری نانو در صنعت برق نیز گفت: استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند در مواردی چون کاهش مصرف انرژی و افزایش در راندمان تاثیر داشته باشد. همچنین با توجه به اینکه در فناوری نانو برخی از خواص به صورت توانی افزایش چشگیری دارد، می توان شاهد تحولات شاخصی در صنعت برق بود.
وی در عین حال اظهارداشت: فناوری نانو، رویکرد نوین به فناوری‌ها است به نحوی که به آنها خواص و کارکرد ویژه‌ای می‌بخشد. این فناوری به خودی خود کارکردی نداشته، بلکه در بهره‌گیری از آن در فناوری‌های متداول می‌توان اثرات ویژه آن را در بهبود خواص درک نمود. این فناوری همچنین با طبیعت بین‌رشته‌ای خود در آینده دربرگیرنده همه فناوری‌های امروزی خواهد بود و به جای رقابت با فناوری‌های موجود، موجبات رشد آنها را فراهم می‌آورد.
رئیس مرکز فناوری نانوی پژوهشگاه نیرو تاکید کرد: امروزه با توجه به سرعت بالای رشد فناوری‌ها و رویکرد کشورهای توسعه‌یافته به فناوری‌های نوین، صنعت برق کشور به منظور حفظ ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود از یک سو و ارتقای سطح علمی و جلوگیری از عقب‌ماندگی از سوی دیگر ناگزیر از گرایش به فناوری‌های نوین است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا