برق ساختمان

روش اجرای نور مخفی

 

نور مخفی

 

در واقع نورمخفی به اجرای هر نوع نور پردازی گفته می شود که منبع تولید نور، به صورت مستقیم دیده نشود و فقط نوری که ایجاد می کند به چشم ما برسد. چیزی که این روزها به اسم نور مخفی در بین مردم و برقکارها رواج دارد بیشتر با استفاده از شیلنگ های نورانی در سقف ها و داخل گچبری ها اجرا می شود. هم اکنون انواع مختلفی از این شیلنگ های نورانی در بازار به فروش میرسد. که ما در این پست قصد معرفی چند نمونه پرکاربرد از آنها را داریم.

 

الف- ریسه اس ام دی صد متری :

این مدل از شلنگ نورانی که در بازار به ریسه اس ام دی معروف است، این روزها بیشترین کاربرد را دارد. از خصوصیات این مدل که باعث پرطرفدار شدن آن شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ریسه اس ام دی

 

۱- نور شفافی دارند.

۲- برق مصرفی بسیار کمی دارند.

۳- در انواع رنگهای قرمز، آبی، زرد، سفید، سبز در بازار موجود است.

۴- در حلقه های ۱۰۰ متری در بازار موجود است که این طول زیاد می تواند سرعت اجرای کار را بالا ببرد.

۵- با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کند. ولی اگر آن را مستقیم به برق شهری وصل کنید هیچ اتفاقی نمی افتد، فقط در این صورت مقداری لرزش در نور آنها مشاهده می کنید.

۶- به غیر از قسمت ابتدا و انتهای آن، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۷- برای جاهایی مثل اتاق خواب که نیاز به نور کمتری دارید، می توانید از مدل کم تراکم آن، که قیمت پایین تری هم دارد استفاده کنید.

۸- ترانس آنها کوچک و بسیار ارزان قیمت، نسبت به مدل های دیگر است.( حدوداً ۴۰۰۰ تومان)

۹- تمام قسمت های آن به یکباره نمی سوزد و بعد از یکی دو سال، تنها قسمت هایی از آن می سوزد که آن هم قابل تعمیر است. ( معمولاً اگر بسوزد، یک متر از آن می سوزد که می توانید آن یک متر را قطع کنید و بعد با سوزن های رابط یک متر دیگر از ریسه را جایگزین آن کنید)

 

معایب : فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک متری قطع کنید.( اگر به اشتباه آن را از محل های مشخص شده قطع نکنید، یک متر از آن خواهد سوخت). اگر فرضاً برای زیر یک سقف، مقدار ۵٫۵ متر از آن را لازم دارید، بهتر است مقدار ۶ متر از آن را جدا کنید و سپس روی نیم متر اضافی را با چسب برق بپوشانید.

 

قیمت این مدل در بازار (بسته به تراکم اس ام دی های روی آن) حدوداً متری ۵۰۰۰ تومان است.

این مدل برای اجرا در سقف های کاذب، ابزارهای گچی و گچبری ها بهترین گزینه است.

برای این مدل از منبع تغذیه هایی که در پایین مشاهده می کنید استفاده میشود. فرقی نمی کند که طول ریسه شما چقدر باشد، این منبع تغذیه می تواند از یک متر تا صد متر از این مدل ریسه را روشن کند.

 

منبع تغذیه

کافی است آن سمت از ترانس را که دارای دوشاخه برق است، به برق شهری وصل کنید و سمت دیگر را با سوزن های رابط به شلنگ نورانی وصل کنید. اگر بعد از فرو کردن سوزن های رابط، شلنگ نورانی روشن نشد، مطمئنن جای سیم های مثبت و منفی را اشتباه زده اید.

  • نکته: ترانسی که در تصویر بالا می بینید بسیار حساس هستند و با کوچکترین کنتاکت می سوزند و بعد از آن هر بار که آنها را به برق بزنید فیوز آن قسمت از ساختمان می پرد. در صورتی که از روی ظاهر ترانس مشخص نیست که آن ترانس سوخته است.
  • نکته: زمانی که ترانس برق دارد، ترانس و سوزن های رابط را دستکاری نکنید. با کوچکترین دستکاری یا ترانس یا شلنگ نورانی خواهد سوخت. ابتدا برق را قطع کنید سپس عمل مورد نظرتان را انجام دهید.
  • نکته: شلنگ های نورانی به خاطر جنسشان، دارای قوام هستند و در گوشه سقف ها که می خواهید آنها را خم کنید و بچرخانید، کمی کار شما را دشوار می کنند و آن طوری که دوست دارید نمی ایستند. به شما پیشنهاد می کنیم که دو سه دقیقه قبل از نصب ریسه، تمام حلقه ریسه را به مدت دو تا سه دقیقه روشن کنید و اجازه دهید تا کمی ریسه گرم شود، این گرم شدن باعث لخت شدن و شل شدن ریسه می شود که می تواند در سرعت اجرای نصب ریسه خیلی به شما کمک کند.
  • نکته: در بعضی قسمت ها این مدل ریسه ها به پشت می افتد که باعث ایجاد سایه و نازیبایی کار شما می شود. می توانید از میخ دوپا برای ثابت کردن آنها استفاده کنید.

 

ب- ریسه SMD پنج متری:

این مدل از ریسه ها که تصویر آنها را در پایین مشاهده می کنید مقداری مزیت و مقداری کاستی نسبت به مدل قبلی دارند، که آنها بر می شماریم.

 

ریسه SMD

ریسه SMD

 

۱- این مدل از ریسه های نور مخفی را می توانید از هر جایی که بخواهید قطع کنید، بدون اینکه به بقیه ریسه آسیب وارد شود (البته به فاصله هر سه عدد SMD).

۲- در حلقه های پنج متری در بازار موجود است. و اگر بخواهید طولی بیشتر ۵ متر را داشته باشید، باید دو قسمت را به هم لحیم کنید. ( پس برای اجرا در مسافت های بلند وقت بیشتری از شما می گیرد)

۳- در انواع تراکم ها در بازار موجود است.

۴- برق مصرفی آنها ۱۲ ولت DC است. پس نیاز به منبع تغذیه ۱۲ ولت هم دارید.

۵- از مدل قبلی، اندکی کوچکتر و نازکتر و سبکتر است (Size:5000mm*10mm*5mm). پس این مدل برای نصب در زیر کابینت ها و جاهایی که قرار است ریسه نور مخفی را با چسب به محل مورد نظر بچسبانیم مناسب تر است.

۶- قیمت این مدل هم در بازار حدوداً متری ۵۰۰۰ تومان است.

۷- در رنگ های سفید، قرمز، زرد، آبی، سبز موجود است.

۸- درجه حفاظت آنها IP67 است. پس به غیر از ابتدا و انتها، بقیه قسمت ها ضد آب است.

۹- توان مصرفی آنها ۱۴ وات است.

 

 

ج: LED خطی تخت ( LED LINEAR SMD ) :

نوع سوم که به ال ای دی های تخت معروف هستند را در تصویر پایین می بینید.

 

LED تخت

LED تخت

 

۱- این مدل هم با منبع تغذیه ۱۲ ولت DC کار می کند.

۲- از تراکم ۱۵ عدد تا ۶۰ عدد در هر متر موجود است.

۳- برخلاف سایر مدل ها ضد آب نیست.

۴- اگر اجرای صاف و مستقیم نور مخفی برایتان مهم است ( مثل زیر کابینت ها و داخل باکس های ام دی اف ) این مدل بهترین گزینه است.

۵- این مدل در اندازه یک متری در بازار موجود است که برای طول های بالاتر باید چند تکه از آنها را به همدیگر لحیم کنید.(پس نصب آنها وقت گیرتر از سایر مدلهاست)

۶- در رنگهای قرمز، آبی، سبز، زرد و سفید موجود است.

۷- این مدل را هم می توانید از هر جایی که نیاز داشتید قطع کنید.( البته به فاصله هر سه عدد SMD )

 

اگر قصد نصب این مدل smd را دارید و با توجه به محل نصب، امکان استفاده از چسب وجود ندارد، ریل های زیر بهترین گزینه هستند. زیرا می توانید ابتدا ریل ها را به محل مورد نظر پیچ و رول پلاک کنید و سپس smd شاخه ای را در داخل آن قرار دهید. در ضمن این ریل ها قابلیت خنک کردن smd را نیز دارند. پس در افزایش طول عمر آن تاثیر مثبتی دارند.

عکس ریل smd

هیت-سینک-smd

 

در ضمن برخی از این مدل ریل ها (هیت سینک ) دارای یک قاب از جنس طلق هستند که باعث پخش شدن و یک دست شدن نور اس ام دی ها خواهد شد.

 

 

 

چ: شیلنگ ال ای دی :

این مدل از قدیمی ترین مدل شیلنگ های نورانی است که تصویر آن را در پایین مشاهده می کنید.

شیلنگ نورانی

شیلنگ نورانی

 

۱- فناوری ساخت آنها برخلاف سه مدل قبلی LED است نه SMD . پس برق بیشتری مصرف می کنند.( حدوداً دو تا سه وات در هر متر)

۲- قیمت آنها در بازار حدوداً متری ۳۰۰۰ تومان است.

۳- همانند مدل اول، با برق ۲۲۰ ولت DC کار می کنند.

۴- شفافیت نور آنها از سایر مدل ها کمتر است.

۵- در طول های ۱۰۰ متری در بازار موجود است.

۶- فقط مجاز هستید که آن را در فواصل یک الی دو متری قطع کنید.

۷- نور آن از سایر مدل ها کمتر است.

از آنجایی که این مدل از شلنگ نورانی دارای یک نور کدر و ناهمگون بوده و در بعضی قسمت های سقف ایجاد سایه می کند، ما استفاده از آن را برای داخل گچ بری ها و سقف پیشنهاد نمی کنیم. ولی استفاده از آن برای بعضی مراسمات، بر سر در مساجد و یا تزئین درخت ها، به خاطر قیمت پایین، می تواند گزینه مناسبی باشد. در ضمن یکی از مهمترین مزیت های این شلنگ نورانی نصب سایر مدل ها این است که اگر از آنها برای تزئین اشیائی مثل درختان استفاده کنید، چشم ببینده از هر طرفی که به آنها نگاه کند، می تواند نور آنها را ببیند، ولی سایر مدلها اگر از پشت به آنها نگاه شود، نوری از آنها دیده نمی شود.

 

ح- ریسه LED سوزنی:

از این مدل ریسه برای نور مخفی استفاده نمی شود ولی چون می توان آن را دسته ای از ریسه های ال ای دی به حساب آورد، این مدل را هم در اینجا معرفی می کنیم.

رشته led

رشته های ال ای دی رنگی

از این مدل ریسه ها برای تزیین قسمت هایی استفاده می شود که ببننده بتواند به صورت مستقیم منبع نور را ببیند. از این چراغ ها برای تزئین اتاق عقد در عروسی ها، تزئین درختان و بوته های گل و گیاه استفاده می شود. در تصویر زیر یک نمونه استفاده از این ریسه ها را مشاهده می کنید.

ریسه های led برای نورپردازی

چند نمونه از کارهای اجرا شده با شیلنگ های نورانی را در تصاویر پایین مشاهده می کنید.

نور مخفی در گچ بری پذیرایی با استفاده از ریسه smd صد متری:

نور مخفی سقف

 

نور مخفی در گچ بری پذیرایی با استفاده از ریسه smd صد متری:

نور مخفی سقف کاذب

 

یک نمونه از اس ام دی خطی تخت که در زیر کابینت ها در آشپزخانه نصب شده اند.

چراغ زیر کابینت

یک نمونه از اس ام دی توضیح داده شده در قسمت ب یا ج که در زیر کابینت ها در آشپزخانه نصب شده اند.

چراغ های ال ای دی زیر کابینتسایتدنیای صنعت برق  به کمک شما نیاز دارد. لطفاً چنانچه از محتوای آموزشی این صفحه رضایت دارید با فشردن کلید +G بالا در گوگل به این صفحه امتیاز بدهید. از اینکه به بهتر شدن این سایت کمک می کنید از شما سپاسگذاریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا