راهنمای انتخاب و خرید بهترین تلویزیون هوشمند
تکنولوژیهای ادغام شده در تلویزیونها روز به روز در حال تکامل بوده تا این محصولات صوتی و تصویری از دستگاههای سادهای که تنها پخش محتویات چندرسانهای را ممکن میسازند به دستگاههای الکترونیکی چندکاره تبدیل شوند. از همین رو، آشنایی با المانهای موجود در این دسته از محصولات، به انتخاب گزینه بهتر کمک خواهد کرد.
تلویزیونهای هوشمند، LED، OLED، نمونههای مجهز به رزولوشن ۴K یا استاندارد HDRهمگی نمایشی از پیشرفت در حوزه محصولات صوتی و تصویری و به طور ویژه، تلویزیونها به عنوان محصولاتی محبوب برای کاربران به حساب میآیند. با وجود این، تعدد قابلیتها و گستردگی استانداردهای استفاده شده در این محصولات میتواند سردرگمی کاربران را به همراه داشته باشد. از همین رو، در صورتی که برای خرید تلویزیونی جدید به بازار مراجعه کنید، طیف وسیعی از گزینههای جذاب اما بهرهمند از قابلیتهای متفاوت و حتی عجیب و گمراهکننده در مقابل شما قرار خواهد گرفت. در این مطلب هدف ما آن است تا با ارائه اطلاعات بیشتر، تا حد امکان شما را با چالشهایی که در هنگام انتخاب و خرید یک تلویزیون جدید در مقابلتان قرار میگیرد آشنا سازیم. از سوی دیگر، در این مطلب از دنیای صنعت برق سعی خواهیم کرد تا حد امکان و تا جایی که از حوصله مطلب خارج نیست به نکات مهم و تاثیرگذار در انتخاب تلویزیون مناسب اشاره کنیم.
نکات کلیدی
در صورتی که محدودیت زمانی در دریافت مشاورههای ویژه خرید یک تلویزیون جدید دارید به این نکات کلیدی توجه کنید. لازم به ذکر است که در ادامه، توضیحات مبسوطی را در خصوص هر آیتم، از نظر خواهیم گذراند.
- در صورتی که قصد دارید برای مدت چندین سال از تلویزیون خود استفاده کنید محصولی با رزولوشن کمتر از ۴K (به عنوان مثال، تلویزیونهای تمام اچدی) را خریداری نکنید.
- تلویزیونی را با نرخ رفرش کمتر از ۱۲۰ هرتز خریداری نکنید.
- برای دستیابی به عملکرد بالاتر، محصولی را خریداری کنید که با استاندارد HDRسازگار باشد. این تلویزیونها رنگهای واقعگرایانهتر را در کنار کنتراست بهتر در اختیار شما قرار خواهند داد.
- تلویزیونهای OLED معمولا کیفیت به مراتب بالاتری را در مقایسه با نمونههای متداول LED و LCD دارند اما به همان اندازه، قیمت بالاتری هم خواهند داشت.
- نرخ کنتراست ارائه شده در بخش مشخصات را نادیده بگیرید. شرکتهای تولیدکننده معمولاً در ارائه اعداد و ارقام مربوط به این استاندارد، اغراق میکنند. از همین رو پیشنهاد میکنیم تنها به چشمان خود اطمینان کنید.
- به دنبال خرید تلویزیونی باشید که حداقل چهار درگاه HDMI داشته باشد. خریدارانی که به سراغ انتخاب گزینههای مجهز به رزولوشن ۴K میروند باید در خصوص سازگاری محصول انتخابی با HDCP نیز تحقیق کنند.
- تلویزیونهای مقعر بیشتر جنبه تزئینی دارند و در زمینه بهبود کیفیت تصویر، نقش چندانی ندارند.
- اکثر تلویزیونهای موجود در بازار از نوع هوشمند هستند. از همین رو امکان استفاده از مرورگر وب و دیگر نرمافزارها را هرچند به طور محدود خواهند داشت. با این تفاسیر، تصور نکنید هوشمند بودن یک محصول، مزیت منحصر به فردی برای آن به حساب میآید.
- کاهش روزافزون ضخامت تلویزیونها، روی کیفیت اسپیکر این محصولات نیز اثرگذار شده است. با این تفاسیر، در صورتی که از مشتاقان محتویات صوتی و چندرسانهای هستید خرید ساوندبار را به شما پیشنهاد میکنیم.
اندازه صفحهنمایش: انتخاب گزینه مناسب
در صورتی که قصد خرید تلویزیونی معمولی یا حتی نمونههای سطح بالای بازار را داشته باشید، یکی از تاثیرگذارترین فاکتورها در فرایند انتخاب، اندازه صفحهنمایش تلویزیون است. این انتخاب خود را با درنظرگرفتن این امر که چند نفر از اعضای خانواده شما معمولاً به طور همزمان تلویزیون تماشا میکنند، مکان قرارگرفتن تلویزیون چه ابعادی دارد و سایر موارد اینچنینی انجام دهید. در نهایت امر، بزرگترین ابعادی را که با بودجه و فاکتورهای دیگر سازگاری دارد انتخاب کنید. معمولاً با درنظر گرفتن فاکتورهایی مانند قیمت، عملکرد و اندازه اتاق نشیمن، اندازهای بین ۵۵ تا ۶۵ اینچ برای اکثر کاربران مناسب خواهد بود.
اندازه صفحهنمایش، تا حدودی هم به فاصلهای که موقع تماشای تلویزیون از آن دارید ارتباط دارد. در صورتی که میتوانید پیکسلهای تلویزیون را مشاهده کنید، نشاندهنده آن است که در فاصله بسیار نزدیکی به تلویزیون قرار گرفتهاید. قانونی کلی در این زمینه وجود دارد که بر اساس آن باید در فاصلهای از تلویزیون بنشینید که سه برابر بیشتر از ارتقاع صفحه نمایش برای تلویزیونهای اچ دی و ۱.۵ برابر بیشتر از ارتقاع تلویزیونهای ۴K Ultra HD است. به بیان دیگر، فاصلهای که میتوانید از تلویزیونهای ۴K UHD داشته باشید میتواند نصف فاصله شما از تلویزیونهای اچ دی باشد.
اگر امکان آن وجود دارد، به طور حضوری برای خرید تلویزیون به فروشگاه مراجعه کنید. اگرچه هنوز هم محتویات ۴K بسیار محدود در دسترس کاربران قرار گرفته اند اما در صورتی که قصد دارید در فاصله نزدیکی از تلویزیون بنشینید پیشنهاد میکنیم به دنبال خرید محصولات مجهز به رزولوشن ۴K باشید.
سخن آخر اینکه اندازه و رزولوشن مناسبی را برای فاصلهای که از تلویزیون دارید انتخاب کنید. پیشنهاد ما شروع از سایز ۵۵ اینچی است.
رزولوشن صفحهنمایش: ۴K یا HD؟
رزولوشن معیاری است که شارپ بودن تصویر تلویزیون را معمولاً بر اساس خطوط افقی پیکسلها تشریح میکند. تلویزیونهای HD یا ۷۲۰p، در واقع ۷۲۰ خط اسکن شده به صورت پشت سر هم یا در یک مسیر را پیش روی کاربران قرار میدهند. تلویزیونهای فول اچدی یا۱۰۸۰p از جمله گزینههای دیگر در بازار به حساب میآیند. در حال حاضر شرکتهای سازنده با شتاب قابل توجهی در حال حرکت به سمت استفاده از رزولوشن تمام اچدی و Ultra HD یا۴K هستند. مدلهای ۴K تعداد پیکسلهایی چهاربرابر بیشتر را در مقایسه با تلویزیونهای تمام اچدی در مقابل شما قرار میدهند. صحبت ما از تلویزیونهایی است که خطوط افقی آنها ۲۱۶۰ بوده یا رزولوشن ۳۸۴۰ در ۲۱۶۰ پیکسل دارند. اصلیترین مزیت تلویزیونهای ۴Kآن است که سوژههای کوچک روی آنها، جزئیات بیشتری دارند. به عنوان مثال، متون را میتوانید واضحتر مشاهده کنید. به طور کلی، تصاویری غنیتر و شبیهتر به نمونههای واقعی را روی این تلویزیونها مشاهده خواهید کرد.
ویدئوهای Ultra HD به طور محدود در بازار یافت میشوند اما این محصولات میتوانند از گزینه آپاسکیل محتویات اچدی هم استفاده کرده و رزولوشن آنها را افزایش دهند. با وجود این، نتیجه ارائه شده در قالب این راهکار نمیتواند با محتویاتی که به طور پیشفرض رزولوشن ۴K دارند مقایسه شود.
سخن آخر اینکه همچنان تلویزیونهای فول اچدی یا ۱۰۸۰p گزینه رایج در بازار به حساب میآیند اما ۴K به تدریج خود را به عنوان استانداردی تثبیت شده در بازار معرفی میکند. این گزینه، در صورتی که قصد خرید محصولی دارید که با گذشت زمان، حالا حالا قدیمی و از دور خارج نشود، مناسب خواهد بود.
HDR: گزینهای برای جذابیت بیشتر تصویر
HDR قابلیتی جدید برای تلویزیونهای ۴K Ultra HD به حساب میآید. این استاندارد، مخففی برای محدوده دینامیکی بالا بوده و در واقع مرجعی برای توانایی تلویزیون در ارائه رنگهای بیشتر، ارائه میزان کنتراست بالاتر و البته نور بیشتر است. HDR در واقع یک به روزرسانی برای تلویزیونهای ۴K یا Ultra HD به حساب میآید و در تلویزیونهای فول اچدی به چشم نمیخورد. شرکتهای سازنده معمولا سازگار بودن تلویزیونها با استاندارد HDR را روی جعبه محصول و بدنه تلویزیون درج میکنند.
Ultra HD Premium نامی است که توسط اتحادیه UHD به این منظور استفاده میشود. در حال حاضر دهها شرکت مختلف از این مشخصات حداقلی برای سازگاری با HDR پشتیبانی میکنند. از همین رو رفته رفته به تعداد محصولاتی که عبارت Ultra HD Premium روی آنها درج شده افزوده میشود.
دالبی ویژن (Dolby Vision) نیز نسخهای از HDR به حساب میآید. این استاندارد توسط متخصصانی که سیستم صدای فراگیر و کاهش نویز دالبی را توسعه دادهاند به ثبت رسیده است. از نقطهنظر تئوری، تلویزیونهای مجهز به استاندارد دالبی ویژن مجموعه سازوکارهای دقیقتری را برای نمایش محتویات HDR دارند. همین ترکیب باعث شده سردرگمی در آشنایی کاربران با استاندارد HDR ایجاد شود. در حال حاضر برخی تلویزیونها نظیر محصولات تولیدی برند سامسونگ از استاندارد Ultra HD Premium پشتیبانی میکنند و برخی دیگر نظیر محصولات شرکت سونی هم با دالبی ویژن سازگاری دارند. نمونههایی نظیر محصولات تولیدی شرکت الجی هم با هر دو استاندارد سازگار هستند.
در حال حاضر محتویات سازگار با استاندارد HDR به ندرت به چشم میخورند اما این روند در حال تغییر است. برخی از پخشکنندههای ۴K Blu-ray جدید نیز وعده میدهند تا از دیسکهای جدید محتویات HDR پشتیبانی کنند.
سخن آخر اینکه تلویزیون دلخواه خود را تنها به واسطه اینکه از استاندارد HDR پشتیبانی میکند انتخاب نکنید زیرا این استاندارد هنوز به طور کامل جا نیفتاده است. با وجود این، اگر به دنبال خرید بهترین گزینه موجود در این بخش هستید پیشنهاد میکنیم محصولی سازگار با استاندارد دالبی ویژن را خریداری کنید.
نرخ رفرش: سریعتر، همیشه بهتر است!
نرخ رفرش (Refresh Rate) که با واحد هرتز نشان داده میشود بیانکننده تعداد دفعات تازه شدن تصویر روی صفحهنمایش تلویزیون در مدت زمان یک ثانیه است. نرخ رفرش استاندارد، ۶۰ بار در ثانیه یا ۶۰ هرتز است. با وجود این در صحنههایی که سوژهای با سرعت بالا در حال حرکت و جابهجایی است استفاده از نرخ رفرش ۶۰ هرتزی ممکن است به ایجاد تصاویر تار و دارای وقفه منجر شود. این امر به ویژه در تلویزیونهای LCD بیشتر به چشم میآید. با این تفاسیر، شرکتهای تولیدکننده به منظور دستیابی به نتیجه بهتر، نرخ رفرش را دو برابر کرده و به ۱۲۰ هرتز افزایش دادهاند. در برخی موارد، این نرخ به ۲۴۰ هرتز هم میرسد.
تلویزیونهای موجود در بازار با استفاده از روشهای متفاوتی به نرخ تازهسازی بالاتر برای محتویات دست پیدا میکنند. یکی از روشهای موجود، وارد کردن تصاویر سیاه رنگ بین تصاویر اصلی است. با استفاده از این راهکار در واقع چشم بیننده فریب میخورد تا تصاویری با شاخص تاری کمتر را مشاهده کند. روش دیگر، ایجاد و وارد کردن تصاویر جدید است تا حرکت و جابهجایی بین فریمها را به صورت واقعگرایانهتر ببینیم.
در این بین باید به اصطلاحی به نام نرخ رفرش موثر (Effective Refresh Rate) توجه ویژهای داشته باشید. این اصطلاح حکایت از آن دارد که نرخ فریم واقعی، نصف مقدار اشاره شده است. به بیان دیگر، در صورتی که نرخ رفرش موثر یک تلویزیون ۱۲۰ هرتز اعلام شده، این به معنای آن است که نرخ رفرش واقعی برای این محصول، ۶۰ هرتز است.
سخن نهایی در این بخش اینکه تلویزیونهایی با نرخ رفرش کمتر از ۱۲۰ هرتز را خریداری نکنید.
HDMI و قابلیتهای ارتباطی: جستجو برای تعداد بیشتر
اگرچه این امر تا حدودی آیندهنگری محسوب می شود اما در انتخاب تلویزیون جدید به تعداد درگاههای HDMI آن توجه ویژه ای داشته باشید. شرکتهای سازنده معمولا با کاهش درگاههای HDMI سعی میکنند در هزینه تولید صرفهجویی کنند اما درنظر داشته باشید که این درگاهها خیلی سریع توسط ساوند بار، کنسولهای بازی، کروم کست و گزینههای دیگر اشغال میشوند.
در صورتی که قصد خرید تلویزیونهای ۴K Ultra HD را دارید اطمینان حاصل کنید که درگاههای دستگاه از HDMI 2.0 پشتیبانی میکنند تا به این طریق از سازگاری با منابع جدیدی که با رزولوشن اولترا اچدی سازگاری دارند نیز اطمینان حاصل شود. در حال حاضر طیف زیادی از تلویزیونهای موجود در بازار نیز از یک درگاه با پشتیبانی از طرح محافظت از کپی ۴K یاHDCP 2.2 بهره میبرند.
سخن نهایی اینکه به دنبال خرید تلویزیونی با تعداد چهار پورت HDMI یا بیشتر باشید. خریداران تلویزیونهای ۴K باید به دنبال خرید محصولی سازگار با استاندارد HDCP باشند.
تلویزیونهای LED و LCD
در حال حاضر طیف وسیعی از تلویزیونهای موجود در بازار را نمونههای LCD و LED تشکیل میدهند. این دسته از تلویزیونهای HD و Ultra HD از دیودهایی با توانایی انتشار نور (LED) برای تامین نور صفحهنمایش استفاده کرده و میتوانند ضخامت کمی داشته باشند. اکثر این تلویزیونها میتوانند نور قسمت مشخصی از صفحهنمایش را تامین کرده و بخشهای دیگر را تاریک کرده تا ترکیب مناسبی از نور و تاریکی در بخشهای مختلف صفحهنمایش تلویزیون ایجاد شود. از این قابلیت به عنوان Active Dimming یا Local Dimming یاد میشود. اکثر تلویزیونهای LCD از LED هایی در لبههای صفحهنمایش استفاده میکنند. نمونههای بهتر این محصولات، از قابلیت اکتیو دیمینگ پشتیبانی میکنند.
تلویزیونهای LED از آرایههای کامل از دیودهایی که نور از خود ساطع میکنند بهره میبرند. این LEDها می توانند به طور مستقل، خاموش یا روشن شوند. همین امر باعث میشود نور پسزمینه با دقت بالاتری تنظیم شده و با توجه به کنتراست بهتر، شاهد تصاویری با جزئیات بهتر باشیم. سیستم تامین نور پسزمینه با آرایههای کامل معمولاً در مدلهای سطح بالاتر بازار یافت میشود اما با توجه به روند فعلی یعنی کاهش قیمت تلویزیونهای Ultra HD، این قابلیت نیز به طور چشمگیرتری در محصولاتی با قیمت متوسط به چشم میخورد.
یکی دیگر از تکنولوژیهای رایج در تلویزیونهای LCD، تکنولوژی کوانتوم داتس است که به گزینهای متداول تبدیل شده است. این استاندارد طلب میکند تا از HDR، برای ایجاد آرایههایی گستردهتر از رنگها و نور بیشتر استفاده شود. تلویزیونهای LCD که از استانداردQuantum Dots بهره میبرند معمولاً یک لایه اضافی از نقاط نانوکریستالی دارند که وقتی نور پسزمینه LED فعال میشود، روشن میشوند. نتیجه این امر، دستیابی به طیف رنگی گستردهتر و البته افزایش میزان نور صفحهنمایش است.
درنظر داشته باشید که عنوانهای استفاده شده توسط برخی برندها ممکن است باعث سردرگمی شما شود. به عنوان مثال، جدیدترین تلویزیونهای سامسونگ با عنوان QLEDمعرفی شدهاند. این دسته از محصولات در واقع تلویزیونهای LCD کوانتوم دات بوده و نباید آنها را با تلویزیونهای OLED اشتباه گرفت.
از جمله مزایای تلویزیونهای این دسته میتوان به تنوع بالا از نظر قیمت، اندازه و قابلیتها اشاره کرد. در این دسته مدلهای Ultra HD 4K با قیمت مناسب نیز به چشم میخورند. صفحهای با نور مناسب، حتی در مقابل تابش نور خورشید به داخل منزل و بهبود کیفیت تصویر با استفاده از سیستم نورپس زمینه تمام آرایه و تکنولوژی کوانتوم دات از دیگر مزایای این دسته از محصولات است.
از جمله معایب این تلویزیونها هم میتوان به عملکرد نهچندان ایدهآل در نمایش صحنههایی که در آنها سوژههایی با سرعت بالا حرکت میکنند اشاره کرد. این امر به طور ویژه در نمایش مسابقات ورزشی به چشم میآید. علاوه بر این، از آنجایی که پیکسلها نمیتوانند به طور کامل سیاه رنگ شوند (حتی با استفاده از سیستم نور پس زمینه تمام آرایه)، قسمتی از جزئیات سوژههای حاضر در بخش سایه از بین خواهد رفت. محو شدن جزئیات تصویر در صورتی که با زاویه، به صفحهنمایش نگاه کنید نیز از دیگر معایب این تلویزیونها به حساب میآید.
تلویزیونهای OLED
تلویزیونهای OLED در مقایسه با تلویزیونهای LCD-LED با سیستم نور پسزمینه تمام آرایه، عملکرد بهتری دارند. در زمینه نور پسزمینه، تلویزیونهای OLED لایهای LED ارگانیک را بهکار میبرند که کنترل آنها در سطح پیکسلی انجام میشود تا دسترسی به رنگ سیاه مطلق و مقادیر چشمگیر کنتراست، ممکن شود. به عنوان مثال، میتوانید عملکرد سطح بالای این محصولات را در نمایش آتشبازی در آسمان شب مشاهده کنید.
الجی تنها شرکتی نیست که به طور فعال استفاده از تکنولوژی OLED را در صفحهنمایشهایی با ابعاد بزرگ تبلیغ میکند. در این بین مدلهای OLED از شرکتهایی نظیر پاناسونیک، فیلیپس و سونی نیز در دست توسعه قرار گرفتهاند. اکثر مدلهای جدید از رزولوشن Ultra HD 4K برخوردارند اما تعدادی مدل ارزانتر از نوع HD OLED نیز در بازار یافت میشوند.
از جمله مزایای این تلویزیونها میتوان به کیفیت تصویر بالا، نمایش مناسب رنگها، تولید رنگ سیاه با عمق بالا و کنتراست بالاتر یا نمایش کاملتر جزئیات سوژهها در سایه، در مقایسه با تلویزیونهای LCD اشاره کرد. علاوه بر این، در صورتی که از زوایا به صفحه تلویزیون نگاه کنید همچنان شاهد حفظ کیفیت تصویر خواهید بود.
در طرف مقابل، در لیست معایب این دسته از محصولات میتوان به قیمت بالاتر، محدودیت میزان نور صفحهنمایش در مقایسه با نمونههای LCD یا بروز مواردی نظیر پیکسلسوختگی در نتیجه نمایش تصویری ثابت برای مدت طولانی اشاره کرد.
تلویزیونهای مقعر: نیازی به آنها نیست!
یکی دیگر از نوآوریهایی که توسط شرکتهای سازنده به مرحله اجرا درآمده تا توجه خریداران را جلب کند تولید صفحهنمایشهای مقعر یا خمیده است. این صفحهنمایشها معمولاً برای تلویزیونهای OLED و ۴K LCD استفاده میشوند. شرکتهای سازنده معتقدند این ایده به ایجاد تجربهای فراگیرتر در تماشای تلویزیون توسط کاربر منجر خواهد شد.
با وجود این، درنظر داشته باشید که تلویزیونهای مقعر از نقطهنظر فنی هیچ مزیتی بر سایر مدلها نداشته و در برخی موارد حتی معایبی هم دارند. به عنوان مثال، خمیده بودن صفحهنمایش، باعث ایجاد اعواجهایی در تصویر شده و میدان دید کاربر را هم کاهش میدهد. در نتیجه این امر، تنها طیف محدودی از بینندگان که به طور مستقیم در مرکز و روبروی تلویزیون نشسته اند از مزیت این تلویزیونها بهرهمند خواهند شد. مدلهای LED هم کمتر قادر به تولید نور یکنواخت در قسمتهای مختلف صفحهنمایشهای مقعر هستند.
علاوه بر این، مراجعی نظیر Consumer Reports گزارشهایی را هم از بروز خستگی در بیننده، در نتیجه تقعر صفحهنمایش منتشر کردهاند. نمونههای مقعر، معمولاً گرانترین مدلهای موجود در بازار هم به حساب میآیند.
به عنوان سخن پایانی باید تاکید کرد که تلویزیونهای خمیده در وهله اول، هزینه بالا را به خاطر طراحی زیباتر به همراه خواهند داشت و مزیت چشمگیری را هم از نظر کیفیت تصویر ارائه نخواهند کرد. همین امر باعث شده شرکتهای زیادی، این محصولات را از خط تولید خود خارج کنند.
تلویزیونهای هوشمند: گزینهای متداول
رفته رفته بر طیف تلویزیونهایی که از قابلیت وایفای و امکان اتصال به اینترنت و استفاده از سرویسهای پخش آنلاین یا اجرای نرمافزار بهرهمند میشوند افزوده شده است. در این بین، رابط کاربری این تلویزیونها نیز رو به پیشرفت بوده است. در حال حاضر برندهایی نظیر Vizio، الجی و سامسونگ از مجموعهای از آیکونها به صورت نواری در قسمت پایین صفحهنمایش استفاده میکنند. گوگل هم پلتفرم اندروید تیوی را در اختیار شرکتهایی نظیر سونی قرار داده است. اگرچه اکثر تلویزیونهای هوشمند در حال حاضر سرویسهایی نظیر پاندورا یا اپلیکیشنهای شبکه اجتماعی را در اختیار کاربران قرار میدهند اما پیش از خرید، بررسی کنید که چه قابلیتی مناسب میل شما است.
به عنوان سخن نهایی در این بخش، درنظر داشته باشید که قابلیت هوشمند بودن، رفته رفته به استانداردی متداول در تلویزیونهای امروزی تبدیل شده است و اهمیت کمتری در میان فاکتورهای تاثیرگذار روی تصمیم شما خواهد داشت.
نرخ کنتراست: اعدادی ناموثق
نرخ کنتراست در واقع محدوده روشنایی که تلویزیون شما میتواند به نمایش بگذارد را بیان میکند. صفحهنمایشهایی با نرخ کنتراست بهتر میتوانند طیفهای نوری و سایهها را بهتر به نمایش گذاشته و از همین رو جزئیات بیشتری را پیش روی چشمان شما قرار دهند. با وجود این، راهکارهای استفاده شده توسط شرکتهای مختلف برای اندازهگیری نرخ کنتراست، متفاوت است. از همین رو در صورتی که فروشنده روی نرخ کنتراست به عنوان المانی برای فروش محصول به شما تاکید دارد، پیشنهاد میکنیم خرید دیگری را درنظر داشته باشید.
بهترین راهکار در این زمینه آن است که شخصاً نمایش جزئیات را در سایه و سوژههای تاریک روی صفحهنمایش بررسی کنید. حتی پیشنهاد میکنیم تنظیمات مربوط به نور، وضوح و دیگر موارد مربوط به تصویر را با مراجعه به قسمت تنظیمات تلویزیون، کم و زیاد کنید تا در نهایت بتوانید تصمیمگیری دقیق تری داشته باشید.
سخن آخر در این بخش آنکه با توجه به استفاده شرکتهای مختلف از راهکارهای متفاوت برای اندازهگیری نرخ کنتراست، پیشنهاد میکنیم اعداد و ارقام ارائه شده توسط شرکتهای مختلف را حداقل در این بخش زیاد جدی نگیرید.
سیستم صوتی: پیشنهاد خرید ساوندبار
حتی بهترین و گرانقیمتترین تلویزیونهای موجود در بازار هم پتانسیل آن را دارند تا سیستم صوتی کاملاً ضعیفی را در خود جا داده باشند. یکی از دلایل این امر، کاهش ضخامت این محصولات در بخش طراحی است. از همین رو، فضای کمتری برای تعبیه اسپیکرهای با ابعاد بزرگتر و توان بالاتر و امکان تولید صدای غنی باقی مانده است. به این ترتیب، سه گزینه در مقابل شما خواهد بود.
گزینه اول، استفاده از هدفون است که شما را از فضای منزل منزوی خواهد کرد. گزینه دوم استفاده از سیستم صوتی فراگیر است که دردسرهای خاص خود را در بخش راهاندازی و انتخاب دارد و گزینه سوم، خرید ساوندبار است. ساوندبارها با توجه به قیمت پایین و البته تجربه مناسب یا حتی زیبایی که به محیط منزل میدهند گزینهای مناسب به حساب میآیند. حتی گزینههای جدیدتر آنقدر باریک هستند که در زیر استند تلویزیون تعبیه شوند.
منبع : shahrsakhtafzar