سلامت

درمان سریع آفت دهان با روش های خانگی و طبیعی

آفت دهان شامل سه نوع هرپتی فرم، ماژور و مینور می باشد، که شایع ترین نوع آن آفت مینور(کوچک) است، که به شکل دایره ای می باشد. محل ایجاد هریک از این آفت ها متفاوت است و این زخم بسته به نوع آفت ممکن است بر روی زبان، داخل لب، داخل گونه، روی لثه و همچنین نزدیک لوزه ها به وجود آید و مشکلاتی را برای بیمار ایجاد نمایید. که برای درمان سریع آفت دهان می توانید از روش های خانگی و طبیعی استفاده کنید.

درمان سریع آفت دهان

هنگامی که آفت دهانی بیش از ۳ هفته  به طول می انجامد، برای تشخیص علت و درمان آن باید افراد مبتلا به آفت دهان به پزشک مراجعه نمایند، چرا ممکن است دلیل ایجاد آن ناشی از عفونت های ویروسی، کاهش مواد مغذی بدن، ابتلا به بیماری به نام سیلاک و یا حتی ابتلا به سرطان دهان باشد.

تا زمانی که آفت دهان شدت پیدا نکرده است می توان با برخی راهکارهای طبیعی این بیماری را درمان نمود و همچنین دردهای ناشی از آن تسکین داد. این روش ها شامل موارد زیر می باشد:

  • روغن نارگیل

این روغن به دلیل خاصیت ضدالتهابی و همچنین ضد میکروبی برای درمان آفت موثر می باشد. برای این کار یک عدد گوش پاک کن را به این روغن آغشته کنید و آن را بر روی آفت بگذارید، بهتر است چند بار این عمل را تکرار نمایید.

  • چای بابونه

رفع مشکلات دستگاه گوارش و تسکین التهاب از جمله خواص چای بابونه می باشد. بنابراین برای درمان سریع آفت دهان می توانید چای بابونه را پس از سرد شدن داخل دهان غرغره کنید تا درد آن تسکین یابد.

  • فلفل قرمز

این نوع فلفل به دلیل داشتن کپسایسین برای التیام درد ناشی از آفت مفید است. در این روش به مقدار  خیلی کم فلفل قرمز را با مقداری آب گرم مخلوط نمایید(تندی این خمیر نباید زیاد باشد)، خمیر بدست آماده را به وسیله گوش پاک کن بر روی زخم آفت قرار دهید، در طی روز این عمل را  ۲ الی ۳ بار انجام دهید.

  • عسل طبیعی

عسل نیز دارای خاصیت ضد التهابی است. در نتیجه روشی مفید برای درمان و التیام زخم آفت به شمار می آید. ابتدا آب گرم را در دهان غرغره نمایید، سپس بر روی آفت ایجاد شده به مقدار زیاد عسل طبیعی بگذارید. برای مشاهده نتایج بهتر، در طول روز  ۲ الی ۳ مرتبه این کار را تکرار کنید.

  • سرکه سیب

این سرکه به دلیل داشتن استیک اسید برای از بین بردن باکتری ها خطرناک و همچنین افزایش تولید میکروبیوتا دهان مفید می باشد. مقداری سرکه سیب را داخل مقداری آب گرم بریزید و پس از ترکیب به عنوان دهانشویه در طول روز از آن استفاده کنید. استفاده از دهانه شویه جوش شیرین و غرغره محلول آب نمک نیز یک درمان خانگی آفت دهان مفید محسوب می شود.

  • آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا یکی دیگر از روش های درمان سریع آفت دهان می باشد که این ژل به دلیل داشتن خاصیت آرام بخش باعث تسکین درد ناشی از آفت دهان می گردد، که روش استفاده از آن نیز به این صورت است که مقداری ژل گیاه آلوئه ورا را درون مقداری آب حل نمایید و سپس در طول روز  ۳ بار این محلول را غرغره کنید.

  • ماست

مصرف ماست سبب ایجاد تعادل در باکتری های موجود در داخل دهان می شود. در این روش، یک فنجان ماست را به ۳ قسمت(حداقل) تقسیم نمایید و در طول روز  آن را مصرف نمایید.

  • پودر زاج

این پودر باعث خشک نگه داشتن زخم آفت می شود و بعد از گذشت مدتی، زخم التیام یافته و آفت بهبود پیدا می کند. طریقه درمان آفت دهان با این روش نیز به این صورت است که مقداری از آن (در حد) یک نخود به مدت یک دقیقه بر روی زخم بگذارید، سپس پودر زاج را با آب دهانتان به بیرون تف کنید و نباید دهانتان را بشویید. بعد از گذشت یک روز آفت و درد ناشی از زخم ایجاد شده بهبود می یابد.

همچنین مصرف مایعات فراوان با نی، خوردن بستنی، ژلاتین مایع، شیر، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، پرهیز از مصرف برخی غذاهای تحرک کننده زخم آفت و رعایت بهداشت دهان و دندان سبب تسکین درد و درمان سریع تر آفت می شود.

در نظر داشته باشید، که مصرف برخی داروها نظیر ایبوپروفن، نیکوراندیل، آسپرین و همچنین مصرف کوکائین (نوعی مواد مخدر) نیز در بروز آفت دهان نقش دارند.

بیشتر بخوانید

  1. موثرترین داروی آکنه واقعا میکروبیوم پوست را تغییر می‌دهد
  2. بدن ما در آینده می‌تواند دیابت را درمان کند
  3. لمینت دندان برای این افراد اصلا مناسب نیست!
  4. چگونه از استرس برای بهبود عملکرد بهره بگیریم
  5. چگونه استرس پدر به فرزند منتقل می‌شود؟
  6. نگاهی به ۶ ویژگی دور از انتظار حافظه انسان
  7. دانش ناقص و اندک از یک موضوع اعتماد به نفس کاذب را بیشتر می‌کند
  8. چرا بعد از گریه کردن احساس خوبی پیدا می‌کنیم
  9. هر آنچه باید درمورد محصولات تراریخته بدانید
  10. مغز انسان در دوران بزرگسالی هم به رشد خود ادامه می‌دهد
  11. وسایل جراحی ممکن است موجب انتقال پروتئین‌های مرتبط با آلزایمر بین بیماران شود
  12. مهم ترین دلیل کمر درد که فکرش را نمی کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا