انرژی های تجدیدپذیر

خطاهای سیستم خورشیدی

در حالت کلی خطا‌ها دو دسته اند؛ خطا‌های سمت PV و خطا‌های سمت شبکه DC. در نمودار زیر خطاها و عوامل ایجاد کننده آن‌ها به طور مختصر بیان شده است که در ادامه به معرفی هر یک می‌پردازیم.

خطاهای سیستم خورشیدی

خطا‌ها در سیستم خورشیدی PV به سه نوع اصلی تقسیم می‌شوند: خطا در آرایه PV، خطای MPPT و خطا در مبدل DC-DC.

خطا در آرایه PV شامل دو بخش اصلی، خطای پنل و کابل‌کشی است. شایعترین نوع خطا‌ها در پنل / ماژول زمین، خطای زمین، خطای پل، خطای مدار باز و خطای عدم انطباق است.

خطای زمین
خطای زمین زمانی اتفاق می‌افتد که مدار یک مسیر غیر عادی به زمین ایجاد کند. دو نوع زمین باید برای سیستم PV نظیر زمین کردن سیستم و زمین کردن تجهیزات در نظر گرفته شود. در زمین کردن سیستم، هادی منفی در میان تجهیزات حفاظت از خطا، زمین شده است. قسمت‌های فلزی بدون جابجایی فریم‌های ماژول PV، تجهیزات الکتریکی و محفظه‌های هادی باید در زمین کردن تجهیزات، لحاظ شوند.خطای پل
هنگامی که اتصال کم مقاومت بین دو نقطه با پتانسیل مختلف در رشته‌ی ماژول یا کابل کشی تشخیص داده شود، خطای پل زدن اتفاق می‌افتد. شکست عایق کابل به علت جویدن عایق کابل بوسیله حیوانات، آسیب مکانیکی، ورود آب یا خوردگی باعث این خطا‌ها می‌شود.

خطای مدار باز
یک خطای مدار باز زمانی رخ می‌دهد، که یکی از مسیر‌های حمل جریان در مسیر‌های سری با بار شکسته یا باز شود. اتصالات ضعیف بین سلول ها، قطع و وصل کردن کانکتور‌ها در جعبه‌های اتصال، یا شکست سیم‌ها باعث این خطا می‌شوند.

خطای عدم انطباق
هنگامی که پارامتر‌های الکتریکی یک یا گروه سلول از نسبت به دیگر سلول‌ها تغییر می‌کنند، عدم انطباق در ماژول‌های PV رخ خواهد داد. این خطا سبب آسیب برگشت ناپذیر به ماژول‌های PV و از دست رفتن توان می‌شود.

خطای کابل
خطای پل، خطای مدار باز و خطای زمین در حامل خطوط توان و سیستم کابل‌کشی رخ می‌دهد. جعبه اتصال چند ساله در قسمت پشتی یک پنل خورشیدی یا در گوشه آن و خم شدن کابل باعث بروز این خطا می‌شود.

خطای MPPT
MPPT باعث افزایش توان تغذیه شده به شبکه از آرایه PV می‌شود. عملکرد MPPT هنگامی که خرابی در تنظیم کننده‌های شارژ رخ می‌دهد تخریب می‌شود. هنگامی که خطا در MPPT رخ می‌دهد، ولتاژ خروجی و توان خروجی کاهش می‌یابد.

خطا در مبدل DC-DC
مبدل‌های DC-DC توان DC را از یک سطح ولتاژ به سطح دیگر تغییر می‌دهند. سوئیچ‌های نیمه هادی توان جزء شکست خورده‌ترین پارامترها می‌باشند که به علت عواملی چون تغییر شرایط محیطی، ناپایدار بودن سیستم، بار سنگین، چرخه‌های حرارتی / توان، نقص‌های ساخت و … ایجاد می‌شود.

خطا در سمت شبکه DC
در قسمت شبکه DC، دو نوع خطا می‌توانند شناسایی شوند؛ خاموشی کلی که به علت خطا خارجی در سیستم، نور و ولتاژ نامتعادل است یا قطع برق شبکه به علت نقص بخش DC مانند سوئیچ ضعیف، جریان بیش ازحد یا ولتاژ بیش ازحد و … می‌باشد.

منبع: https://www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx?PaperID=69581

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا