برق ساختمان

تاسیسات برق صنعتی + ضرورت آشنایی با برق چیست؟

تاسیسات برق صنعتی –  ضرورت آشنایی با برق چیست؟

تاسیسات برق صنعتی – در جوامع امروزى، روشنایى یکى از عوامل فیزیکى مهم در فضاهاى مسکونى، ادارى و محیط‌هاى صنعتى است و از اهمیت خاصى برخوردار است.

 

مهندس برق
مهندس برق

 

تجربه و تحقیقات نشان داده است درصورتى که یک سیستم روشنایى به خوبى طراحى و اجرا شود، می‌تواند بر زندگى روزمره اثر مفید داشته باشد و کارایى و بهبود کیفیت محصول تولیدى را نیز افزایش دهد.

از طرف دیگر موضوع روشنایى ازجنبه‌هاى مختلف بهداشتى، اقتصادى، ایمنى و زیبایى نیز داراى اهمیت به‌سزایى است.

آموزش برق صنعتی پیشرفته به زبان ساده pdf

 

روشنایى با مقدارى مناسب و کیفیت مطلوب مى‌تواند از خستگى چشم و عوارض ناشى از آن جلوگیرى کند و درضمن هزینه برق مصرفى را کاهش دهد.

علاوه بر موارد اشاره شده اگر چیدمان و آرایش چراغ‌ها و انتخاب لامپ، مناسب و بر پایه بهینه‌سازى سیستم روشنایى باشد، مى‌توان از اتلاف و اسراف انرژى نیز جلوگیرى نمود.

بر پایه توضیحات ارائه شده مى‌توان به این نتیجه‌گیرى نسبى رسید که در محاسبات روشنایى لازم است به عوامل گوناگون آن توجه شود.

تاسیسات برق صنعتی
  تجهیزات و برق

امروزه رشد و پیشرفت صنعت برق به‌عنوان یک صنعت پایه، سبب پیشرفت سریع تکنولوژی و رشد سایر صنایع و توسعه کشورهای صنعتی گردیده است.

انرژی الکتریکی نیز به عنوان مهمترین شکل انرژی، نقش بسیار مهمی را در مسیر این توسعه صنعتی ایفا می‌کند.

به همین دلیل آشنایی با مهارت‌ها و فنون لازم جهت نصب صحیح تجهیزات و فناوری‌های الکتریکی و نیز به کارگیری اصولی انرژی الکتریکی در ساختمان‌ها و اماکن صنعتی دارای اهمیت بسیاری بوده و در حوزه تاسیسات الکتریکی می‌باشد.

 

آموزش برق صنعتی به زبان ساده
آموزش برق صنعتی به زبان ساده

آموزش برق صنعتی پیشرفته به زبان ساده pdf

  حفاظت الکتریکی

به اقداماتی که باید در تاسیسات الکتریکی انجام داد تا خطرات ناشی از جریان برق باعث صدمه زدن به اشخاص و دستگاه‌های الکتریکی نگردد، “حفاظت الکتریکی” می‌گویند.

این حفاظت شامل بخش‌های حفاظت سیم‌ها و کابل‌ها، حفاظت مصرف کننده‌ها و دستگاه‌های الکتریکی، حفاظت اشخاص می‌شود.

حفاظت سیم‌ها و کابل‌ها توسط رله و فیوز انجام می‌شود که فیوزها در دو نوع فیوز تندکار و فیوز کندکار موجود است.

مصرف کننده‌ها و دستگاه‌های الکتریکی باید در مقابل خطاهای احتمالی از قبیل اتصال کوتاه و اضافه جریان حفاظت شوند.

برای حفاظت این دستگاه‌ها معمولا قبل از مصرف‌کننده، از فیوزها و رله‌های حرارتی طوری استفاده می‌شود که درصورت بروز خطا مصرف‌کننده به طور کلی از برق جدا شود.

کلیدی که می‌تواند هر دو حفاظت اتصال کوتاه و اضافه بار را انجام دهد، کلید محافظ موتور نام دارد.

انواع روش‌های حفاظت اشخاص نیز به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

الف- حفاظت توسط سیم زمین

ب- حفاظت توسط عایق کاری

ج- حفاظت توسط ولتاژ کم

د- حفاظت توسط کلید محافظ جان (FI)

که هرکدام دارای خصوصیات مختلفی هستند.

https://zarrinmes.ir/product/%d8%aa%d8%a7%d8%a8%d9%84%d9%88-%d9%85%d8%b3%db%8c-%d8%af%d9%88-%d8%ba%d8%b2%d8%a7%d9%84-%d9%87%d9%86%d8%b1-%d9%82%d9%84%d9%85-%d8%b2%d9%86%db%8c-%d8%b1%d9%88%db%8c-%d9%85%d8%b3-%d8%b2%d9%86%d8%ac/

 

تاسیسات برق صنعتی –  لوله‌کشی فولادی برق

هرگاه مقاومت مکانیکی و استحکام لوله مورد توجه باشد لوله‌کشی را با لوله‌های فولادی انجام می‌دهند.

لوله‌های فولادی در دو نوع سیاه و گالوانیزه و با طول‌های ۳ تا ۵ متر ساخته می‌شوند. لوله‌ی سیاه را در جای خشک و لوله‌های گالوانیزه را در جاهای مرطوب به‌صورت روکار و توکار مورد استفاده قرار می‌دهند.

کاربرد این لوله‌ها معمولا در کارگاه‌ها، بیمارستان‌ها، پمپ‌بنزین‌ها و … است. مقاومت مکانیکی و قدرت ضربه‌پذیری از مزایای این لوله‌هاست.

 

برق صنعتی
 مشخصات لوله‌های فولادی

لوله‌های فولادی سیاه و گالوانیزه در سه استاندارد متفاوت ساخته می‌شوند که عبارتند از:

۱- لوله‌های Pg  که در اندازه‌های ۹، ۱۱، ۱۳٫۵، ۱۶، ۲۱، ۲۹، ۳۶، ۴۲ و ۴۸ ساخته می‌شوند.

۲- لوله‌های اینچی که در اندازه‌های ۵/۸، ۳/۴، ۱، ۱٫۲۵ اینچ ساخته می‌شوند.

۳- لوله‌های میلی‌متری که در اندازه‌های ۱، ۲۰، ۲۵ و ۳۲ میلی‌متر ساخته می‌شوند.

 

https://zarrinmes.ir/product/%d8%aa%d8%a7%d8%a8%d9%84%d9%88-%d8%b4%db%8c%d8%b1-%d9%88-%d8%ae%d9%88%d8%b1%d8%b4%db%8c%d8%af-%d9%85%d8%b3%db%8c/

مقررات ملی برای جلوگیری از حوادث برق

جهت تضمین ایمنی افراد، حیوانات اهلی، ساختمان‌ها، افراد و محتویات آن‌ها در مقابل خطرات

و خسارات احتمالی ناشی از استفاده‌ی عادی از تاسیسات الکتریکی، در مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمانی ایران، که مربوط به طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمان‌ها است، اصولی به شرح زیر آمده که در محدوده‌ی شهرهای مشمول ماده‌ی ۱۵ قانون نظام مهندسی ساختمان لازم الاجرا می‌باشد.

 

نکات ایمنی در برق

در تاسیسات الکتریکی دو عامل عمده‌ی خطر وجود دارد:

۱- جریان‌های برق گرفتگی.

۲- دماهای زیاد، که ممکن است منجر به ایجاد سوختگی‌ها، آتش‌سوزی‌ها و دیگر صدمات شود.

تاسیسات الکتریکی باید طوری اجرا شده باشند که برای مواد قابل اشتعال در اثر دماهای زیاد یا قوس الکتریکی امکان بروز هیچ نوع حریق وجود نداشته باشد. همچنین در موقع بهره‌برداری عادی از تجهیزات الکتریکی نباید هیچ نوع خطر سوختگی برای اشخاص وجود داشته باشد.

اشخاص باید در برابر صدمات و همچنین وسایل و لوازم ساختمان‌ها باید در برابر خسارات ناشی از دماهای زیاد و عوامل الکترومکانیکی که ممکن است در اثر هر اضافه جریانی در قسمت‌های برق دار به وجود آیند، حفاظت شوند. این حفاظت ممکن است به یکی از روش‌های زیر تامین گردد:

۱- قطع خودکار تغذیه در مواقع بروز اضافه جریان، قبل از این که این اضافه جریان، باتوجه به مدت زمان برقراری آن، به مقدار خطرناک برسد.

۲- محدود کردن حداکثر اضافه جریان، باتوجه به مدت برقراری آن، به میزانی که بی‌خطر باشد.

هدف از برگزاری این دوره آشنایی کامل مهندسان تاسیسات با مبانی برق می‌باشد. به شکلی که  مهندسان شرکت‌کننده در این دوره قادر باشند نه در حد یک کارشناس ارشد رشته برق، ولی تا حد معقولی برای استفاده از این دانش در شرایط کارگاهی و عملی، بهره جویند.

از اهداف مهم این دوره در کنار رشته آن، آموزش ارتباط میان تاسیسات مکانیکی و برق ساختمان می‌باشد که مهندسان تاسیسات بایستی این ارتباط را به خوبی درک و تحلیل کنند. لذا آکادمی کاشانه تصمیم گرفت تا این دوره را نه‌تنها با تمرکز بر روی مبانی برق، بلکه با پوشش همه جانبه آن حتی در زمینه تاسیسات مکانیکی، برگزار کند.

تاسیسات برق صنعتی – منبع : کاشانه

آشنایی با PLC و اصول کار و کاربرد پی ال سی زیمنس PDF

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا