برق ساختمان

اصول برق کشی حمام و دستشویی (برق ساختمان)

برق کشی حمام و دستشویی

 

برق کشی حمام و دستشویی

برقکشی حمام و دستشویی

 

 

گام اول: شیار زنی

خوشبختانه در حمام ، دستشویی و آشپزخانه چون دیوارها کاشی می شوند، و در پشت کاشی ها همیشه باید یک فضای خالی برای دوغاب ریزی وجود داشته باشد.

نیاز به شیار زنی زیادی نیست و فقط باید جای قوطی کلید هایی که در سمت بیرون حمام و دستشویی ست را با شیارزن و تیشه خالی کنید.سعی کنید تمام لوله های برق را از سمت داخل کار کنید تا نیازی به شیارزنی نباشد و سرعت کار شما بالاتر برود.

 

نکات برق ساختمان و ۱۰۰ نکته کلیدی در برق کشی

 

گام دوم: نصب قوطی کلید ها

قوطی کلید های سمت بیرون حمام و دستشویی را با گچ و قوطی پریز کنار روشویی را با بست کمربندی به دیوار نصب کنید. به این خاطر از بست کمربندی استفاده می کنیم که بعداً کاشی کار عزیز بتواند به راحتی آن را بکند و روی خط کاشی مورد نظرش تنظیم کند.

 

گام سوم: لوله گذاری

همان طور که در تصویر می بینید، خط های صورتی و سبز، لوله های برق هستند که باید توسط شما برقکار عزیز اجرا شود. خط های صورتی مربوط به لوله های ارتباطی و خط های سبز رنگ مربوط به لوله های برگشتی است.

گام چهارم: سیم کشی

در داخل لوله های صورتی دو رشته سیم آبی و قرمز و در داخل لوله های سبز رنگ دو رشته سیم به رنگ های آبی و قهوه ای رد کنید. دلیل استفاده از این رنگ ها این است که بعداً بتوانید سیم های ارتباطی و برگشتی را به راحتی از همدیگر تشخیص دهید.

اگر در ساختمان سیستم ارت هم اجرا شده است، یک رشته سیم زرد رنگ هم در داخل تمام لوله ها رد کنید.حالا باید منتظر بمانید تا کاشی کار، کارش را تمام کند.

گام پنجم: نصب کلیدها و پریزها

بعد از کاشی شدن حالا نوبت نصب کلیدها ، پریزها و چراغ هاست. در این مرحله چند نکته وجود دارد.

۱- لوله فاضلاب

در مجتمع های مسکونی بزرگ، معمولاً یک لوله فاضلاب به صورت عمودی از روشویی آخرین طبقه شروع شده و تا روشویی پایین ترین طبقه امتداد میابد. چون این لوله فاضلاب دقیقاً از داخل دیوار پشت روشویی عبور می کند و این جایی است که شما باید چراغ بالای روشویی را نصب کنید،

در هنگام سوراخ کاری با دریل مراقب آن لوله فاضلاب باشید تا مته دریل شما با آن برخورد نکند. انجام این اشتباه توسط یکی از نیروهای ما خسارت زیادی را به ما وارد کرد.

۲- نصب فن ها با پیچ پروانه ای

از آنجایی که معمولاً سقف حمام و دستشویی، سقف کاذب یا سقف PVC است، برای نصب فن ها از پیچ پروانه ای استفاده کنید. زیرا فن ها در هنگام کار دارای لرزش هستند و این لرزش در بلند مدت جای پیچ ها را در سقف کاذب شل می کند و این باعث جدا شدن فن از سقف می شود.

۳- نصب پریز

در نصب پریز کنار روشویی نهایت دقت را داشته باشید، چون این پریز در یک مکان مرطوب نصب شده و احتمال پاشیده شدن آب به آن وجود دارد. حتی برای ایمنی بیشتر اطراف آن را کاملاً با چسب آکواریم پر کنید. استانداردها فاصله این پریز تا روشویی را ۶۰ سانتی متر تعیین کرده اند.

۴- چراغ دیواری

در داخل حمام و دستشویی معمولاً فقط یک چراغ دیواری بر روی روشویی نصب می شود.

۵- نصب فن

این به سلیقه شماست که در داخل حمام فن نصب کنید یا نه. ولی معمولاً نیازی به این کار نیست. اما اگر این کار را انجام دادید. حتماً از کلید دوپل استفاده کنید تا کلید فن از کلید روشنایی جدا باشد.

(می توانید سیم کشی فن را انجام دهید تا در صورت درخواست صاحب خانه بعداً بتوانید آن فن را نصب کنید ).

۶- فیوز محفاظ جان

حتماً در سرخط برق آشپزخانه و حمام از “فیوز محفاظ جان” جهت جلوگیری از برق گرفتگی استفاده کنید.

۷- چراغ حباب دار

چراغ های نصب شده در حمام و دستشویی باید حتماً حباب دار باشد تا در مقابل پاشیده شدن آب محافظت شود. درجه IP آنها هم باید حداقل IP44 باشد.

۸-  داخل حمام، پریز برق نصب نکنید

پیشنهاد ما این است که به هیچ عنوان در داخل حمام، پریز برق نصب نکنید، ولی در صورت اصرار کارفرما، باید بر طبق استاندارد های برق ساختمان عمل کنید.

استاندارد نصب پریز در حمام این گونه است : ۶۰ سانتی متر فاصله افقی از وان حمام یا دوش و ۲۲۵ سانتی متر فاصله عمودی از کف حمام ( البته فاصله ۲۲۵ سانتی متر از کف شاید کمی خنده دار به نظر برسد، چون معمولاً سقف حمام ها کمتر از ۲۲۵ سانتی متر است )

https://fapool.ir/file/64799/?ref=sbargh.ir

 

برق کشی حمام و دستشویی

چند توصیه از سایت دنیای صنعت برق به هموطنان عزیز:

۱- متاسفانه در چند سال اخیر آمارها نشان می دهد که تعداد مرگ و میر های ناشی از برق گرفتگی در کشور ما بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر بوده که این یک رقم زیاد و قابل تامل است. آمار حوادث برق گرفتگی نشان دهنده این است که علل عمده حوادث برق گرفتگی برای خانم ها از طریق برق گرفتگی در نقاط مرطوب مثل حمام و آشپزخانه و برای آقایان هنگام سرویس کولر رخ داده است .

۲- هنگام شستشوی حمام و آشپزخانه فیوز مربوط به آن بخش را قطع نمایید و تا خشک شدن کامل کف و دیوارها برق آن قسمت را وصل نکنید.

۳- درست است که نصب یک عدد پریز برق در کنار روشویی حمام یا دستشویی وظیفه ما برقکارها بوده. ولی تا می توانید از آن استفاده نکنید. حتی بهتر است برای ماشین اصلاح هم از ماشین های شارژی استفاده کنید، تا نیازی به این پریز نباشد. شاید این جمله دلیل تاکید ما بر این امر را بهتر نشان دهد. “افتادن هر نوع وسیله برقی مثل ماشین اصلاح ، سشوار … در داخل وان حمام مساویست با مرگ حتمی“.

برق کشی حمام و دستشویی – دنیای صنعت برق

https://fapool.ir/file/54457/?ref=sbargh.ir

https://fapool.ir/file/52113/?ref=sbargh.ir

https://fapool.ir/file/42853/?ref=sbargh.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا