اخبار انجمن سیم و کابل

بازار مس بر سر چند راهی

مس, بازار مس, سیم و کابل, صنعت سیم وکابل, سیم برق, کابل برق, سیم, کابلسال ۲۰۱۷ با رشد قیمت جهانی مس آغاز شد. چرا که در ما‌ه‌های واپسین سال ۲۰۱۶، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا باعث افزایش چشمگیر قیمت مس شد. با این حال، نگرانی فعالان صنعت از کاهش تقاضای مس چین و همچنین عدم قطعیت رویارویی بازار سال جاری با کسری عرضه مس، موجب افت قیمت این فلز سرخ شد. آمار و ارقام کشورهای مختلف جهان نیز، حاکی از ثابت ماندن رشد مصرف هستند. با این وجود تداوم منازعات کارگری در معادن مس آمریکای جنوبی و اندونزی، موجب تحریک جو بازار خواهد شد.در حال حاضر، ۶ هزار کارگر واحد مهدنی گراسبرگ شرکت فری پورت مک موران واقع در کشور اندونزی، اعتصابات ماه مِی خود را تمدید کرده‌اند و این شرکت، قطعا در طول سال با مشکل عرضه مواجه خواهد شد. این اعتصاب، اولین وقفه تولیدی سال جاری نیست که بازار جهانی مس را تحت تاثیر قرار داده است. اعتصاب کارگری طولانی مدت و بی‌سابقه در معدن مس اسکوندیدا نیز در ابتدای سال جاری، بازار جهانی مس را تحت‌الشعاع قرار داد.

با توجه به گزارش گروه مطالعات بین‌المللی مس (ICSG) در خصوص مازاد ۱۶۴ هزار تنی عرضه جهانی مس تصفیه شده در فصل اول سال جاری، در مقایسه با کسری ۱۲ هزار تنی عرضه در دوره مشابه از سال گذشته، چشم‌انداز اقتصاد کلان جهانی نامشخص و مبهم است. یک گروه تجاری پرتغالی اعلام کرده که تقاضای چین در سال جاری حدود ۶.۵ درصد کاهش یافته که افزایش یک درصدی تقاضای سایر مناطق جهان، قادر به جبران آن نخواهد بود. با این وجود، افزایش تقاضای فصل تابستان در نیم کره شمالی زمین قادر به پوشش مازاد عرضه فصل اول است و بازار را با توجه به وقوع وقفه‌های تولیدی در فصل اول، با کسری عرضه کنسانتره روبرو خواهد کرد.

با توجه به رکود چین در نیمه دوم سال جاری، اگر وعده‌های دونالد ترامپ در خصوص سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد دلاری در پروژه‌های زیر ساخت ایالات متحده آمریکا و اصلاح سیستم مالیاتی این کشور تا پایان سال جاری محقق نشود، احتمالا قیمت مس تاوان آن را خواهد پرداخت. فعالان بازار نیز، به طور مداوم در حال بررسی تغییرات بازار نفت و افت و خیز ارزش دلار هستند. لازم به ذکر است که افزایش فعالیت‌های حفاری چاه‌های نفت در ایالات متحده آمریکا، لیبی و نیجریه، منجر به مازاد عرضه نفت خام شده است. افت قیمت نفت یا افزایش ارزش دلار، قیمت مس را به سراشیبی خواهد انداخت.

عدم تحقق پیش‌بینی‌های قیمتی موسسه مکواری

طبق گزارش موسسه مکواری، میانگین قیمت‌های نقدی مس، سرب و روی در سه ماه دوم سال حاری مطابق با پیش‌بینی‌های این موسسه نبوده است. همراه با بدتر شدن فضای روانی بازار در مورد شرایط کلان اقتصادی، به ویژه در کشور چین، روند فروش در بازار سنگ آهن به سایر بازارها سرایت کرد و عملکرد ضعیف بازار مس موجب تضعیف فلزات پایه شد. فلز مس در بورس فلزات لندن طی سه ماهه دوم سال تا کنون به طور میانگین در سطح ۵ هزار و ۶۳۷ دلار بر تن قرار گرفت که در مقایسه با پیش‌بینی موسسه مکواری، یعنی ۶عزار و ۱۰۰ دلار بر تن، کمتر است. عملکرد فلز مس ناامیدکننده بوده است. توفقق تولید معادن بزرگ دنیا، یعنی دو معدن اسکوندیدا و گراسبرگ، در اوایل سال جاری موجب بهبود چشمگیر قیمت‌های مس نشد بلکه حجم بالایی از عرضه مس و قراضه مس مانع رشد قیمت‌ها شد.

با این حال، موسسه مکواری انتظار دارد که در ماه‌های پیش رو قیمت فلز سرخ بهبود یابد و عرضه قراضه با کاهش همراه شود؛ چرا که در ماه سپتامبر مذاکرات نیروی کار در معدن اسکوندیدا تجدید می‌شود و مجوز موقتی صادرات معدن گراسبرگ نیز در ماع اکتبر به اتمام خواهد رسید. در صورتی که این دو مشکل حل نشوند، قیمت مس در نیمه دوم سال جاری افزایش می‌یابد. افزایش شدید قیمت مس موجوب رشد بازار سایر فلزات پایه خواهد شد.

دلایل اصلی رشد ۴۰ درصدی قیمت مس

در چند سال اخیر، صنعت مس با نگرانی‌ها و جو منفی ناشی از کاهش قیمت مس احاطه شده بود، اما با رشد حدودا ۴۰ درصدی قیمت مس نسبت به حداقل سطح قیمتی سال‌های اخیر، شرکت‌های معدنی مانند فری پورت مک موران و کودلکو، در حال راه‌اندازی مجدد پروژه‌های متوقف شده و حتی در فکر اجرای پروژه‌های توسعه‌ای نیز هستند.

در سپتامبر سال ۲۰۱۵، صنعت مهدنکاری شاهد کاهش رشد تقاضا و سرازیر شدن خیل عظیمی از ظرفیت‌های تولید در چین بود. با افت قیمت مس به کمتر از نصف ارزش ۱۰ هزار دلار بر تنی آن، این صنعت مجبور به تعدیل هزاران نفر نیرو د تعلیق همه پروژه توسعه‌ای شد. شرکت فری پورت با تاکید بر تعطیلی واحدهای معدنی، میلیاردها دلار بدهی در انتظار تخفیف و افت قیمت سهام شرکت‌ها، اولین هشدارها را در این خصوص که صنعت مس در حال پشت سر گذاشتن دوره خطرناکی است، منتشر کرده بود.

با این وجود با رشد قیمت مس در بازار کنونی، پروژه‌های توسعه‌ای معلق مانده مانند واحد معدتی ال بارای شرکت فری پورت در شمال شیلی کجددا در حال جذب سرمایه‌گذاری هستند. شرکت آمریکایی فری پورت و بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده مس در جهان یعنی کودلکو چشم‌انتظار اجرای پروژهی‌های توسعه‌ای ۵ میلیاری هستند. یکی از دلایل اصلی رشد قیمت مس طی ۶ ماه اخیر، وقوع چندین وقفه تولیدی در آمریکای جنوی و اندونزی بود. بین مشکلات صادرات در معدن گراسبرگ فری پورت و اعتصابات و بارش‌های سیل‌آسا در کشورهای پرو و شیلی، بازار جهانی با کاهش تولید صدها تا هزاران تن مواجه شد.

بر اساس نتایج تحلیل‌گران موسسه تحقیقاتی متال بولتن، در طول نیمه دوم سال جاری، افزایش تفاضای جهانی مس، بازار کنستانتره را با محدودیت عرضه مواجه خواهد ساخت و منجر به صعود بیشتر قیمت مس خواهد شد. ولیلام آدامز، رئیس موسسه تحقیقات اعلام کرد که کاهش تولیدات مس در سال‌های اخیر موجب رشد قیمت مس شده و همچنان قادر به افزایش آن در سال‌های پیش رو خواهد بود.

همچنین، چشم‌انداز بخش املاک و مستغلات در چین که به رغم رکود ساخت و ساز در نیمه اول سال جاری، همچنان خوش‌بینانه مانده است. بر همین اساس بسیاری از تحلیل‌گران بر این باورند که نشانه‌های امیدوار کننده‌ای در چین در حال وقوع است. در بازا داغ املاک و مستغلات در چین و مجموعه‌ای از پروژه‌های زیرساختی با هدف اتصال چین به سایر بخش‌های آسیا از عوامل مهم رشد تقاضای مس به حساب می‌آیند.

با این وجود، از زمانی که گروه مطالعات بین‌المللی مس (ICSG) اعلام کرد که بازار جهانی مس تصفیه شده در ۳ ماهه اول سال جاری با مازاد عرضه ۱۶۵ هزار تنی همراه بود، چشم‌انداز عوامل بنیادین بازار (عرضه و تقاضا) همچنان مبهم و نامشخص است. این مازاد قابل توجه عرضه مس تصفیه شده در ۳ ماهه اول سال جاری در حالی ره داد که در دوره مشابه از سال گذشته، بازار شاهد کسری ۱۲ هزار تنی این محصول بود. لازم به ذکر است، اعتصابات و مشکلات آب و هوایی در ابتدای سال جاری باعث تطیلی برخی واحد‌های معدنی بزرگ در شیلی و پرو شد و همچنین واحد معدنی گراسبرگ واقع در اندونزی با ممنوعیت صادرات کنسانتره همراه بود. در مقابل، در دوره مشابه از سال ۲۰۱۶، چنین وقفه‌های تولیدی رخ نداده بود.

این گروه همچنین اعلام کرد که تقاضای مس چین در این دوره، کاهش ۶.۵ درصدی داشت؛ در حالی که مصرف مس سایر مناطق جهان حدود یک درصد رشد کرد. علاوه بر این، واحدهای معدنی دیگر حاضر به تکرار اشتباهات گذشته خود نبودند تا با استفاده از منابع تأمین مالی ارزان، فرصت‌های معدنی جدیدی را کشف کنند و توسعه بخشند؛ امری که در گذشته سبب شده بود با افت قیمت مس با گردش مالی منفی مواجه شوند. با این وجود، پس از چند سال کاهش تولید، بازار در حال تمرکز بر بیشینه کردن موج جدید مثبتی در خصوص احیای پروژه‌های معدنی است.

شکاف کاتدی در بازار آمریکا

همراه با ورود به دوره رکود فصلی طی ماه‌های جولای و آگوست، بازار مس در ایالات متحده با تقاصای نقدی ضعیف و همچنین با نااطمینانی‌هایی در مورد بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا رو به رو می‌شود. برخی از فعالان صنعت نسبت به رونق بازار امیدوار هستند، اما هیچ نشانه‌ای مبنی بر این که مشتری‌ها تمایلی به خرید مس بیشتر داشته باشند وجود ندارد و به احتمال زیاد شرایط بدتر خواهد شد. در ابتدا انتظار می‌رفت، رونق فعالیت‌های ساخت و ساز در ماه می و اوایل ماه جون بازار را احیا خواهد کرد، اما در حال حاضر برخی از مصرف کنندگان مس جتی کندی شدیدتری را تجربه می‌کندد و بازارهای پائین دستی نیز تحت فشار هستند.

واردات از کشور شیلی سهم خود را در بازار کاتد مس ایالات متحده افزایش داده است، اما این مسئله منجر به کاهش واردات مس از کشورهای مکزیک، پرو و جمهوری دموکرات کنگو شده است. تجزیه و تجلیل داده‌های منتشر شده در آمریکا نشان می‌دهد که بخش بزرگی از کاتد مس توسط کمپانی Southwire و معامله‌گران بزرگ پارد کشور شده است. در سال جاری، تغییرات بزرگی در عادات خرید دیده می‌شود. با افزایش کسری بازار کاتد در آمریکای شمالی، فرصتی برای به‌دست آوردن سهم بیشتری از بازار وجود خواهد داشت. سوال این است که چه کسی این شکاف را پر خواهد کرد؟

نیاز وارداتی مس تصفیه شده در آمریکای شمالی در حال افزایش است، زیرا تولیدات داخلی با رکود مواجه شده است و این در حالی است که مصرف همچنان رشد می‌یابد. سهم واردات مس شیلی در بازار ایالات متحده در حال افزایش است، اما رقابت برای تامین این بازار تشدید خواهد شد. کارشناسان CRU بر این باورند که کشورهای وارد کننده مس به آمریکا هر سال نسبت به سال گذشته تغییر می‌کنند. در آمریکا واردات مستقیم کاتد مس به وسیله مصرف کننده نهایی محدود می‌گردد. معامله‌گران در وارد کردن مواد نقش مهمی ایفا می‌کنند، زیرا خارج از بلوک NAFTA (توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی)، کاتد مس بیشتری وارد می‌شود. داده‌های منتشر شده در ایالات متحده نشان می‌دهد که خرید توسط معامله‌گران چقدر نوسان دارد و عادت خرید معامله‌گران به سرعت در حال تغییر است، چرا که فرصت‌ها در حال رشد هستند و سطح موجودی مدیریت می‌شود.

حجم واردات کاتد مس در ایالات متحده در سال جاری افزایش شدیدی را تجربه کرده است. آمارها نشان می‌دهد که واردات کاتد در ۵ ماه نخست سال جاری ۲۷ درصد رشد یافته است. واردات از کشور شیلی به شدت افزایش یافته و عرضه مواد از کشورهای مکزیک، پرو و جمهوری دموکرات کنگو رو به کاهش بوده است. این مساله، نظرسنجی صورت گرفته توسط موسسه تحقیقاتی CRU را تائید می‌کند. در نظر سنجی مذکور ادعا می‌شود که تولیدات کنپانی کودلکو به سرعت در حال افزایش است و از آربیتراژ بین بورس فلزات لندن و بورس کامکس منتفع می‌شود. با این حال، نسبت واردات شیلی از کال واردات کاقد در ایالات متحده، همچنان کم‌تر از مقادیر بالای مشاهده شده در طول سه ماهه دوم سال ۲۰۱۲ و سه ماهه دوم سال ۲۰۱۳ است. این افزایش واردات زمانی اتفاق افتاده است که صادرات کاتد مس در ایالات متحده نیز در حال کاهش بوده است؛ افت تقریبا ۴۰ درصدی در پنج ماه نخست سال جاری در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته، بررسی داده‌های تجحاری در سطج کشور به راحتی و با جزئیات نشان نمی‌دهد؛ به همین دلیل و برای کسب اطلاعات بیشتر، موسسه تحقیقاتی CRU در پی مطالعه داده‌هایی که در سطح کمپانی‌ها هستند و یک بررسی جامع از واردات ایالات متجده را انجام داده‌اند. نمودارها نشان می‌دهد که معامله‌گران و کمپانی Southwire بر واردات ایالات متحده تسلط دارند.

داده‌ها نشان می‌دهد که کمپانی‌های Southwire و Amrod دو مصرف کننده نهایی بزرگ در ایالات متحده هستند که مقادیر قابل توجهی از کاتد مس را از طریق بنادر این کشور به طور مستقیم وارد می‌کنند. جدای از این دو کمپانی، تقریبا تمام کاتد مس توسط معامله گران خارج از بلوک NAFTA (توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی) وارد می‌شود.

در سال گذشته، واردات مستقیم کاتد مس در ایالات متحده توسط کمپانی Southwire تقریبا ۴۰ درصد از واردات کاتد مس از کشورهای غیر عضو NAFTA را به خود اختصاص داد. در حال حاضر نیز کمپانی Southwire بزرگ‌ترین وارد کننده مس تصفیه شده در ایالات متحده به شمار می‌آید. غلاوه بر این، داده‌ها دلالت بر این دارند که در سال ۲۰۱۷، حجم واردات کمپانی Southwire از کمپانی کودلکو در مقایسه با سطوح مشاهده شده در سال گذشته افزایش یافته است. دومین مصرف کننده نهایی بزرگ در ایالات متحده کمپانی Amrod است که تقریبا ۶ درصد از کل واردات از کشورهای غیر عضو توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی را تشکیل می‌دهد. پس از Southwire، کمپانی Red Kire بیشترین میزان کاتد مس را از طریق شبکه بنادر ایالات متحده وارد کرده است.

از طرف دیگر، به نظر می‌رسد که بازار قراضه و ضایعات مسی ایالات متحده آمریکا به سود عرضه کنندگان است. با توجه به اطلاعاتی که از مصرف کنندگان قراضه در این کشور در دست است، با وجود گردش کافی معاملات، محموله‌های ارسالی عمدتا با تأخیر تخویل خریداران می‌شوند و صاحبان قراضه و ضایعات مسی سعی در بالا کشیدن قیمت‌ها دارند. به نظر می‌رسد که عرضه کنندگان قراضه در ایالات متحده آمریکا سعی دارند تا با این تاخیر و نگرانی‌های تحویل خرید‌های آتی، قدرت کنترل بیشتری بر بازار داشته باشند. این بازار به سود فروشندگان است و می‌توان با هر قیمتی، هر قراضه‌ای که موجود هست را به فروش رساند. به خاطر سرعت کم تحویل‌ها، بیشتر خریداران قراضه از نبود قراضه کافی شکایت دارند و نگران معاملات آتی قراضه هستند. با افزاریش تقاضای قراضه کشورهای خارج از آمریکای شمالی، بازارهای قراضه و ضایعات مسی در ایالات متحده آمریکا گرم شده است. چین، محرکی برای اعمال فشار بر توزیع و تجارت قراضه و ضایعات مسی است. این فشار بر توزیغ قراضه و ضایعات مسی از قراضه مسی درجه ۲ آغاز می‌شود، اما در آخر دامن تمامی انواع قراضه را می‌گیرد. خرید و فروش قراضه محدود است و برخی کارخانه‌ها اعلام کردند که میزان بیشتری از سهم قراضه خود را خریداری کرده‌اند؛ چرا که این کارخانه‌ها معتقدند قراضه‌ای در بازار وجود ندارد و احتما تأخیر در تحویل معاملات آتی آن‌ها بسیار زیاد است.

افزایش کف قیمت کنسانتره مس در سه ماهه اول

به گزارش متال بولتن، تعدادی از مهم‌ترین واحدهای ذوب مس در کشور چیم، کف قیمت برای خرید نقدی کنسانتره مس طی سه ماهه سوم سال جاری را در سطح ۸۶ دلار بر تن کنسانتره و ۸.۶ سنت بر پوند مس تعیین کردند.

قیمت‌های جدیدیک افزایش ۷.۵ درصدی را نسبت به سه ماهه دوم سال که ۸۰ دلار بر تن کنسانتره و ۸ سنت بر پوند مس بود، نشان می‌دهد. طی اجماع تیم خرید واحدهای ذوب چینی (CSPT)، قیمت کف برای خرید نقدی کنسانتره مس تنظیم شد و این قیمت به طور گسترده‌ای مطابق با انتظارات بازار بود – اهالی بازار پیش‌بینی کرده بودند که قیمت‌های کف در سه ماهه سال ۸۵ دلار بر تن کنسانتره و ۸.۵ سنت بر پوند مس خواهد بود. با توجه به عدم اطمینان در مورد عرضه مس در نیمه دوم سال جاری، در حال حاضر برخی از واحد‌های ذوب، محموله‌های مورد نیاز خود را برای سه ماهه سوم و چهارم تامین کرده‌اند که این بدان معنی است که تقاضا در بازار نقدی کاهش خواهد یافت. به گفته تحلیل‌گر موسسه INTL FCStone، ادوارد میر، چندین معدن بزرگ وجود دارند که قراردادهای کاری خود را در اواخر سال جاری تمدید خواهند کرد و در صورتی که اعتصابات در تمام عملیات‌ها پیش برود، احتمالا ۱.۱ میلیون تن تولید مس در معرض خطر قرار می‌گیرد. در واقع هیچ اطمینانی وجود ندارد که اعتصابات رخ خواهد داد یا خیر. اما در بازاری که با کسری همراه است، مقدار تولیدی که در معرض خطر قرار دارد قابل توجه است. واردات کنسانتره مس در چین در ماه می کاهش ۱۹.۳ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال گذشته و افت ۱۴.۹ درصدی را در مقایسه با ماه پیش از آن تجربه کرد و به ۱.۱۵ میلیون تن رسید.

حجم تولید بزرگ‌ترین معدن مس جهان کم شد

حجم تولید مس در بزرگ‌ترین معدن مس جهان، یعنی اسکوندیدای شیلی، در فصل اول سال جاری، افت ۶۳ درصدی داشت، به نثل از بخش مدیریتی معدن اسکوندیدا، عملکرد تولید مس این معدن در ۳ ماهه اول سال ۲۰۱۶، برابر با ۲۶۵ هزار و ۵۹۷ تن بود که در ۳ ماهه اول ۲۰۱۶، برابر با ۲۶۵ هزار و ۵۹۷ تن بود که در ۳ ماهه اول سال جاری به ۹۷ هزار ۱۰۳ تن رسید. علت اصلی این کاهش قابل توجه تولید، اعتصاب ۴۴ روزه کارگران معدن اسکوندیدا بر سر قرارداد کاریشان بود.

این اعتصاب در تاریخ ۲۴ مارس به پایان رسید و شرکت بی.اچ.پی به عنوان بهره‌بردار معدن اسکوندیدا، پیش‌بینی تولید مس کل سال ۲۰۱۷ را بازبینی کرد و حدود ۱۸ درصد کاهش داد. لازم به ذکر است که بارش شدید باران در ماه ژوئن نیز، باعث ایجاد وقفه در بحش معدنکاری شد. شرکت‌های بی.اچ.پی و ریوتینتو به ترتیب سهام ۵۷.۵ و ۳۰ درصدی از معدن اسکوندیدا را در اختیار دارند. همچنین، یک کنسرسیوم ژاپنی متشکل از شرکت‌های میتسوبیشی، جی.ایکس. نپیون و مواد میتسوبیشی، صاحب شهم ۱۲.۵ درصدی از معدن اسکوندیدا است. پیش‌بینی شرکت بی.اچ.پی از عملکرد سال مالی ۲۰۱۷ معدن اسکوندیدا که در ماع ژوئن به پایان رسید، تولید ۷۸۰ تا ۸۰۰ هزار تنی مس بود. عملکرد تولید این معدن در سال مالی گذشته، برابر با ۹۷۹ هزار و ۲۰۰ تن مس محتوی کنسانتره و مس تصفیه شده بود.

پیش‌بینی تاثیرگذاری بیشتر طرف عرضه در بازار

بنابر گفته رئیس کنپانی آنتوفاگاستا، بازار مس در اواخر سال جاری احتمالا در تعادل خواهد بود یا کسری اندکی را تجربه خواهد کرد.

ژان پل لوکسیک، در نشست عمومی سالانه این کمپانی به بیان دیدگاه خود در مورد بازار مس پرداخت. لوکسیک گفت: “با نگاهی به آینده می‌توان فهمید که بازار مس بیش‌تر تحت تاثیر طرف عرضه قرار خواهد داشت و فاکتورهای تقاضا در مقایسه نقش کم‌رنگ‌تری را ایفا می‌کنند. وقفه‌های تولیدی نسبت به آنچه در ابتدا انتظار می‌رفت، بیش‌تر بوده است و در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که بازار در پایان سال با تعادل همراه باشد یا کسی اندکی را تجربه کند”. وی همچنین تقاضای بیش از حد انتظار کشور چین را عامل مهمی برای بهبود قیمت مس در سال ۲۰۱۶ می‌داند.

آخرین پیش‌بینی ارائه شده توسط آنتوفاگاستا مشابه دیدگاه این کمپانی در ماه‌های گذشته است. مدیر عامل آنتوفاگاستا نیز در ماه آوریل پیش‌بینی کرده بود که بازار مس در سال ۲۰۱۷ در تعادل خواهد بود. معادن اسکوندیدا و گراسبرگ که دو معدن بزرگ دنیا به شمار می‌آیند در سال جاری با وقفه‌های تولیدی همراه بوده‌اند و این مسئله می‌تواند به طور قابل توجهی مازاد فعلی مشاهده شده را کاهش دهد. زمانی که قیمت کالای اساسی در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ کاهش یافت، کمپانی‌های معدنی تمرکز خود را بر کاهش هزینه‌ها معطوف ساختند. در شرایط فعلی، کمپانی آنتوفاگاستا به دنبال این است که بیشترین نتیجه را از عملیات‌های موجود به دست آورد، هزینه‌های خود را کاهش دهد و بهره‌وری عملیاتی را بهبود بخشد. همچنین آنتوفاگاستا گزینه‌های توسعه‌ای خود را برای آینده حفظ کرده و از آمادگی آن‌ها برای رشد و توسعه در زمانی مناسب اطمینان حاصل می‌کند. این مقام مسئول عنوان کرد، زمانی که احداث واحد تغلیظ جدید در معدن لاس‌پلامبرس در اواخر سال جاری تکمیل شود، این واحد تولیدی ۵۵ هزار تن مس به تولید سالانه اضافه خواهد کرد و مجموع تولید به بیش از ۴۰۰ هزار تن در هر سال می‌رسد. انتظار می‌رود هزینه‌های سرمایه‌ای برای این پروژه در سطح ۱.۰۵ میلیارد دلار قرار گیرد. همچنین آنتوفاگاستا به دنبال توسعه معدن سنتینلا و افزایش تولید مس عملیاتی‌های موجود به ۱۴۰ هزار تن است. کمپانی آنتوفاگاستا در مجموع ۷۰۹ هزار و ۴۰۰ تن مس در سال گذشته تولید کرد که رشد ۱۲.۵ درصدی را در مقایسه با سال گذشته نشان می‌دهد.

پیش‌بینی مثبت در مورد بازار مس

طبق گزارش تحلیل‌گران بانک سرمایه‌گذاری بارکلیز، بازار جهانی مس طی ۱۰ تا ۱۵ سال آتی با رویکردی تهاجمی ادامه خواهد داد و سعی در جبران کاهش مصرف چین خواهد داشت. صنعت مس سعی خواهد کرد سطوح فعلی مصرف را حفظ کرده و بر فشار رو به پائین ناشی از کاهش تقاضای چین غلبه کند.

آمارها به طور گسترده‌ای مثبت هستند، اما به نظر می‌رسد شیب تغییرات در حال منفی شدن است. طبق گزارش تحلیل‌گران بارکلیز، در صورتی که مصرف مس در سایر نواحی سالانه ۱ تا ۲ درصد رشد کرده و مصرف چین کاهش ۱ الی ۳ درصدی را تجربه کند، در آن صورت مصرف تغییر چندانی نخواهد داشت. اما به نظر می‌رسد این تحلیل‌گران بازار پر رونقی برای مس در خارج از مرز‌های چین نمی‌بینند.

به دنبال افت ۳۰ درصدی واردات مس در چین طی چهار ماه ابتدایی سال جاری، نگرانی‌ها پیرامون تقاضای مس در این کشور شدت گرفت. در حال حاضر گمانه‌زنی‌هایی در مورد این که هند، بازار بزرگ پررونقی برای مس خواهد بود، وجود دارد، اما موسسه بارکلیز نسبت به این ادعا شک دارد. هند پتانسیل‌های لازم را داراست، اما بعید به نظر می‌رسد که رشد مصرف در این کشور بتواند با افزایش اخیر مصرف در چین مطابقت کند (مصرف مس در این کشور طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ از ۲ میلیون تن به ۱۱ میلیون تن در هر سال افزایش یافت). مهم‌ترین موانعی که هند با آن مواجه است، مقدار مصرف، زمان و سرعت رسیدن به سطح مطلوب مصرف است. هند قادر به دست یافتن به سطوح بالای مصرف است، اما رسیدن به این میزان مصرف به زمان نیاز دارد و احتمال اینکه افزایش چشمگیر تقاضای چین تکرار شود، بعید به نظر می‌رسد. آمریکای لاتین ناحیه دیگری است که تحلیل‌گران امکان رشد بالقوه‌ای در آنجا قائل شده‌اند، اما به عقیده بانک بارکلیز، انتظارات اهالی صنعت نسبت به این منطقه بیش از اندازه بوده است. رشد مصرف در آمریکای لاتین مقدار چشمگیری نخواهد بود، بلکه پیش‌بینی شده که تنها چند صد هزار تن در هر سال باشد.

در ایالات متحده، هر گونه افزایش مصرف مس به طور عمده‌ای به اطلاحات مالیاتی و برنامه‌های زیرساختی رئیس جمهور این کشور بستگی خواهد داشت. در صورت تصویب هر دو پیشنهاد آقای ترامپ، بازار ایالات متحده بین ۱ تا ۲ درصد رشد خواهد کرد. در غیر این صورت، بازار بدون تغییر خواهد بود و یا حتی با کاهش رو‌به‌رو می‌شود. یکی از جنبه‌های مثبت تضعیف چین این است که این رویداد به آرامی صورت خواهد گرفت و امکان تطبیق بازار با کاهش تقاضا وجود خواهد داشت. تحلیل‌گران بانک بارکلیز انتظار ندارند که کاهش سریعی در تقاضای مس صورت گیرد. افت تقاضا در صورت وقوع، ملایم خواهد بود و این خبر خوبی است؛ چرا که به اهالی صنعت فرصت انطباق با شرایط به وجود آمده را خواهد داد.


منبع:

ماهنامه اخبار فلزات – سال دهم – شماره ۸۶ – ۱۳۹۶

منصوره محسنی – کارشناس مطالعات بازار شرکت فلزات و مواد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا