به گزارش روابط عمومی، عادل کاظمی، با اشاره به اقدامات انجام شده در بازار تبریز اظهار داشت: شرکت توزیع نیروی برق تبریز اقدام به ارائه طرحهای متعددی در زمینه های مختلف از جمله توسعه و احداث، کاهش تلفات، افزایش قدرت مانور نموده است.
وی ادامه داد: سایر طرحهای اجرا شده در بزرگترین بازار سرپوشیده جهان شامل نصب و استقرار ۶ دستگاه پست کمپکت کیوسکی، پد مانتد و پست هوایی و اجرای ۵۱۰ متر شبکه کابلی ۲۰ کیلوولت زمینی و ۳۲ کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی و زمینی با اعتباری بالغ بر ۱۷ میلیارد ریال در حوزه بازار است .
وی با اشاره به استفاده از پیلار کمپوزیت ۱۲ فیوزه در بازار صادقیه گفت: جهت بهسازی شبکه بازار صادقیه، با توجه به بافت و آرایش خاص این بازار لازم بود تا برای نخستین بار از پیلار کمپوزیت ۱۲ فیوزه استفاده شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز در خصوص درخواست های مسئولین، اهالی و کسبه بازار تشریح کرد: طی مکاتبات انجام شده با مسئولین، اهالی و کسبه بازار و تشکیل جلسات با استانداری، فرمانداری، شورای شهر و هیئت امنای کسبه بازار هماهنگی های لازم در رابطه با این پروژه انجام شده است.
همچنین وی افزود: اصلاح و ساماندهی شبکه برق در بازار کفاشان، بازار قیز بستی، راسته بازار، میرزا شفیع، بازار امیر، بازار صادقیه، بازار پنبه فروشان، بازار سحر و بازار پیه فروشان اقدام شده است.
کاظمی با تاکید بر اهمیت فرهنگی، تاریخی و اقتصادی بزرگترین بازار سرپوشیده جهان، اظهار داشت: با توجه به بافت تاریخی و قدمت بازار، و حساسیت پروژه، نمایندگانی از دفتر مدیر کل فنی و عمرانی استانداری، فرمانداری آذربایجان شرقی، معاونت عمرانی فرمانداری، مشاور فنی استاندار در بازار تبریز،شهرداری، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز و هیئت همراه و نمایندگان ارگانهای ذی ربط بخصوص سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ازپروژه پایلوت اجرا شده در حیاط سرای ابوالحسن و تیمچه خرازی ها و … بازدید کردند.
وی گفت: در جهت هماهنگی در امور مربوطه به بازار تاریخی تبریز، کارگروهی متشکل از ارگان های ذی ربط تشکیل شده و جلساتی بصورت ماهانه تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: در همین راستا، موارد مورد نظر و مشکلات به معاونت هماهنگی توزیع شرکت مادر تخصصی توانیر ارسال می۰شود.
وی خاطر نشان شد: برای کار عملیاتی در مراکز تاریخی، به ویژه بازار سرپوشیده تبریز که دارای نشان ثبت جهانی است، می بایست هماهنگی های لازم بین سازمانها، نهاد ها، ادارات و همچنین با اهالی و کسبه صورت می گرفت در این خصوص هیئت امنای بازار، شهرداری، سازمان میراث فرهنگی نقش بسیار مهمی داشتند.
گفتنی است بازار سرپوشیده تبریز، با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگ ترین بازار سرپوشیده سنتی جهان است.بازار تبریز در مرداد ماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی به عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
عواملی مانند سبک معماری بازار، آرایش مغازه ها، کثرت تیمچه ها، کاروان سراها، دالان ها، راسته ها و همچنین انواع مشاغل و حرفه ها، وجود تعداد بسیاری مدرسه و مسجد که عمدتاً از سابقه تاریخی برخوردارند، این بازار را به نمونه عالی مجهز تجارت، کسب و زندگی اسلامی و شرقی تبدیل کرده است.
لازم به ذکر است قدمت شبکه برق بازار سرپوشیده تبریز بیش از صد سال است، که کنتورهای مکانیکی ۵ آمپر با ظرفیت پایین، در مغازه ها نصب شده بود ولی امروزه با ورود دنیای الکترونیکی نیاز به افزایش ظرفیت بار بیش از پیش احساس می شود .