روش های استعداد یابی کودکان برای آینده روشن تر آن ها در زندگی
روش های استعداد یابی کودکان برای آینده روشن تر آن ها در زندگی
تربیت درست کودکان می تواند مسیر بهتری را برای آینده جامعه و زندگی شخصی خود کودک به همراه داشته باشد و در این تربیت آگاهی والدین مهم ترین عامل مداخله گری است که می تواند تمام مسائل را تحت پوشش قرار دهد و استعداد یابی کودکان نیز از این طریق صورت می گیرد.
استعداد یابی کودکان یکی از عوامل مهم تربیتی است که والدین باید نسبت به آن اگاهی لازم را داشته باشند والدینی که می دانند از چه طریقی به کشف علایق و استعدادهای کودک خود بپردازند و با کشف این استعدادها سعی در قرار دادن کودک در مسیر درست آن دارند والدینی موفق در تربیت فرزند هستند و می تواند کودکانی سالم و موفق در جاتمعه داشته باشند. حال باید دید که از چه طریقی می توان به کشف این استعدادها در کودک پرداخت و آن را در جهتی درست قرار داد.
استعداد یابی کودکان و نقش استعداد در موفقیت آن ها
برای بیشتر والدین این سؤال ایجاد می شود که سخت کوشی مهم تر است یا استعداد؟ والدینی که اعتقاد دارند کودک از طریق تلاش به موفقیت می رسد سعی در شناخت استعداد کودک خود ندارد و بر خلاف آن نیز برخی والدین سخت کوشی کودک را از یاد می برند در صورتی این دو عامل در کنار یکدیگر می توان موفقیت بیشتری برای کودک به همراه داشته باشند.
با توجه به این که افراد موفق در جامعه افرادی هستند که علایق خود را در تحصیل و شغل پیش گرفته اند بنابراین هر فردی با پیگیری علایق خود و قرار گرفتن در مسیر و شرایط درست آن می تواند فردی موفق جامعه باشد که هم برای جامعه و هم برای زندگی خود اهمیت داشته باشد و مفید واقع شود به علاوه اینگونه از افراد که به علایق خود جهت می دهند دارای زندگی شادتری خواهند بود.
با این وجود چه بهتر که این علایق و استعداد یابی کودکان در دوران کودکی کشف شوند و به آن توجه شود والدین با استفاده از روش هایی ساده و آگاهی در این زمینه می توانند استعدادهای درونی کودک خود را به محله برزو برسانند و از آن برای موفقیت کودک خود در آینده استفاده کنند. در ادامه راهکارهایی ارائه شده است که می توان از طریق این راهکارها زمینه بروز و کشف استعدادها را در کودک شناسایی کرد.
انجام فعالیت های متنوع برای کودک:
با در نطر گرفتن برنامه ای روزانه برای کودکتان می توانید فعالیت های مفید و مختلفی را در این برنامه قرار دهید برنامه های سرگرمی، ورزشی، مطالعه و آموزش از برنامه های مختلفی هستند که می توانید با شرکت دادن کودک در در هر یک از این فعالیت ها علایق و استعداد او را در هر یک از زمینه ها کشف کرد و در مسیر درست قرار داد. در مقاله ” تربیت کودک ۳ ساله و نکاتی که باید در رفتار با کودکان سه ساله بدانید ” به خوبی به این موضوع اشاره شده است که نباید کودک را در شرایط یکسان و یکنواخت تربیتی قرار داد.
قرار گرفتن در دنیای کودک:
سعی کنید برای استعداد یابی کودکان بیشتر به دنیای آنها نزدیک شوید و بیشتر با او بازی کنید توجه به نوع بازی های کودک و نوع اشیایی که در بازری خود مورد استفاده قرار می دهد می تواند زمینه کشف استعدادها بسیار کارساز باشد. می توانید از کودک در رابطع با علایق بپرسید و بیشتر با او ارتباط برقرار کنید.
تشویق کودک:
بعد از استعداد یابی کودکان و کشف علایق کودک باید آن را در مسیر درست قرار دهید والدینی که کودکان خود را برای رسیدن به علایقشان تشویق می کنند امنیت عاطفی بیشتر و اعتماد به نفس بیشتری را به کودک خود القا می کنند و موجب می شود تا کودک با باور پذیری خود و استعدادها با وجود شکست نیز علایق و می خود را ادامه دهد.
حمایت از کودک:
چگونه عزت نفس پایین کودکان را تقویت کنیم؟ این سؤالی که بیشتر والدین فکر می کنند با وجود یک عامل بیرونی قابل حل است در صورتی که خود والدین مهم ترین عامل در بالا بردن عزت نفس کودک هستند و با حمایت های خود می توانند این عت نفس را در او افزایش دهند.
شاید با مشکل حرف زدن با خود در کودکان رو به رو شده باشید آگاهی از دلیل حرف زدن کودک با خودش نحوه صحیح واکنش والدین با اینگونه رفتار کودک موجب می شود تا از این قدرت خیالی در کودک د جهتی درست استفاده شود و به استعداد یابی کودکان کمک زیادی خواهد کرد.
در استعداد یابی کودکان یکی از مسائلی که بسیار دیده می شود مخالفت والدین با نوع فعالیت کودک است یا در مواردی والدین کودک را اجبار می کنند که فعالیت خود را ادامه دهد در صورتی که در ماین مشیر ممکن است فرزند شما به این نتیجه برسد که نمی تواند این فعالیت را ادامه دهد و دیگر علاقه ای به آن ندارد. در چنین مواردی والدین وظیفه دارند تا از تصمیم فرزند خود حمایت کنند و به آن اهمیت دهند.
احساس استقلال دادن به کودک:
حفظ استقلال در استعداد یابی کودکان از مهم ترین عواملی است که می تواند نتایج بسیار مثبتی داشته باشد و والدین باید در این مسیر هدایت کننده باشند و مسئولیت اصلی انتخاب را برعهده کودک قرار دهند. این کار موجب می شود تا کودک با تلاش بیشتری و حفظ خود رهبری به فعالیت خود ادامه دهد و به فردی موفق و مستقل تبدیل می شود.