راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال / بخش چهارم
در قسمت های قبل (راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال / بخش اول، دوم و سوم) به برخی مشکلات یخچال ها از جمله روشن نشدن یخچال، اتومات نکردن دستگاه، نبود سرمای کافی در یخچال، خیس شدن جایخی، صدای غیر معمول یخچال و ریپ زدن آن پرداختیم و علت بروز این مشکلات و راه حل آن را توضیح دادیم که برای آگاهی از آن می توانید به نوشته های مربوطه مراجعه کنیم. در این قسمت می خواهیم به بعضی دیگر از معایبی که ممکن است شما را سمت تعمیرات یخچال بکشاند، بپردازیم.
۷) عمل اتوماتیک یخچال با فاصله زمانی کم و زود به زود انجام می شود
ریشه این عیب در ترموستات است:
اول: درجه ترموستات بالاست
راه حل: درباره تنظیم مناسب درجه حرارت ترموستات برای یخچال و فریزر در فصول مختلف در آشنایی با یخچال و نحوه کار آن توضیحات جامعی ارائه شد که برای اطلاع به آن مقاله مراجعه کنید. متخصصان تعمیرات یخچال می گویند اگر درجه حرارت ترموستات بالاتر از دمای مورد نظر تنظیم شود قبل از اینکه دمای داخل اواپراتور به سطح مورد نظر ما برسد، ترموستات موتور را خاموش می کند. در نتیجه عمل اتومات به طور مداوم و فوری تکرار می شود و مانع سرد شدن یخچال می شود. جهت رفع این مشکل باید درجه ترموستات را به دقت تنظیم کنیم.
دوم: ترموستات خراب است
راه حل: در بخش اول از راهنمای تعمیر و عیب یابی یخچال درباره خرابی ترموستات و چگونگی چک کردن و تعمیر آن توضیح دادیم. که می توانیم بوسیله یک اهم متر از سالم بودن ترموستات مطمئن شویم و در صورت خرابی، آن را تعمیر کنیم.
۸) برفک زدن اواپراتور (جا یخی)
راجع به چگونگی تشکیل برفک و انواع تکنولوژی هایی که در یخچال های امروزی برای رفع این مشکل به کار گرفته می شود در مقاله ای جداگانه توضیح دادیم. ( چرا یخچال برفک می زند و راه های مقابله با آن). چند دلیل برای ایجاد این مشکل وجود دارد که در زیر توضیح می دهیم:
اول: خرابی دیفراست اتوماتیک
راه حل: بنا به گفته کارشناسان تعمیرات یخچال در یخچال هایی که سیستم از بین بردن برفک آن ها دستی نیست بلکه به صورت اتوماتیک است. اگر اشکالی در سیستم دیفراست اتومات به وجود آید، فرآیند ذوب برفک مختل می شود و برفک زیادی در اواپراتور جمع می شود. مبنای عملکرد سیستم دیفراست اتوماتیک یا بر اساس تایمر است یا بر اساس شمارنده تعداد باز و بسته شدن درب یخچال و در بعضی از دیفراست های اتوماتیک سنسورهای بخصوصی برای برفک ها درنظر گرفته شده است. به هر حال در صورت خرابی دیفراست اتوماتیک لازم است که این قطعه توسط متخصص تعمیرات یخچال بررسی شود و بخش معیوب آن تعمیر و یا تعویض گردد..
دوم: قرار دادن غذاهای داغ و با حرارت بالا در یخچال
راه حل: همانطور که گفته شد دلیل اصلی ایجاد برفک، ورود هوای گرم به درون یخچال است. بنابراین از گذاشتن غذا یا هر جسم داغ درون یخچال پرهیز کنیم و قبل از قرار دادن آن داخل یخچال اجاز دهیم دمای آن کاهش یابد.
سوم: باز بودن بیش از اندازه درب ییخچال
راه حل: از جمله موارد مهم در بحث تعمیرات یخچال این است که اگر درب یخچال برای مدت زیاد باز بماند و یا بیش از اندازه باز و بسته شود هم موجب ایجاد برفک در اواپراتور می شود و هم موجب بالا رفتن مصرف انرژی دستگاه می شود. پس لازم است دقت کنیم و تا جایی که امکان دارد از باز گذاشتن غیر ضروری درب یخچال خودداری کنیم. البته گاهی ممکن است مانعی وجود دارد که اجازه نمی دهد درب یخچال به طور کامل بسته شود در این حالت مانع را برطرف کنید تا درب به طور کامل بسته شود به طوری که هوا به داخل یخچال جریان نداشته باشد.
چهارم: خرابی لاستیک دور درب:
اگر لاستیک دور درب یخچال ساییده شده و ضخامتش کم شود و یا دچار پارگی شود باعث می شود که هوای محیط از طریق فضایی که بین لاستیک و درب است وارد یخچال شده و این هوای گرم وقتی به جایخی برسد موجب به وجود آمدن برفک در سطح آن می شود. به توصیه متخصصان تعمیرات یخچال در صورتی که چنین مشکلی برای یخچال شما پیش آمد بهتر است هر چه زودتر نسبت به تعویض لاستیک یخچالتان اقدام کنید.
پنجم: محل نصب یخچال نا مناسب است:
راه حل: کارشناسان تعمیرات یخچال خاطرنشان می کنند اگر محلی که برای قرار دادن یخچال خود انتخاب کرده اید بیش از حد نرمال گرم و مرطوب باشد برای یخچال شما مشکل ایجاد خواهد کرد. اولین مشکل همین است که به دلیل نفوذ هوای گرم و مرطوب به فضای اواپراتور، دستگاه شما برفک می زند. پس هنگام جاگذاری یخچال باید به این امر دقت کنیم که آن را در فضاهایی که در معرض گرما و رطوبت زیاد هستند، قرار ندهیم.
ششم: المنت یخچال مشکل دارد
راه حل: در یخچال های نوفراست المنت مانع شکل گیری برفک در اواپراتور یخچال می شود. بنابراین در صورتی خراب بودن المنت باید آن را عوض کنید.
۹) برفک زدن لوله های کندانسور (رادیاتور)
– زیاد بودن گاز یخچال
راه حل: اگر یخچال به طور نرمال کار میکند ولی لوله های مسیر برگشت یا کندانسور برفک می زند نشاندهنده این است که گاز یخچال بیش از حد مطلوب شارژ شده است لذا برای رفع مشکل لازم است با کمک تکنسین تعمیرات یخچال گاز درون لوله ها را تا حد استاندارد کاهش دهید.
۱۰) بدنه یخچال دارای برق است
گاهی پیش می آید وقتی به بدنه یخچال دست می زنید دچار برق گرفتگی می شوید. در این صورت برق در بدنه یخچال جریان دارد که نشان می دهد یکی از قطعات یخچال که برق در آن جریان دارد دچار اتصال با بدنه شده است. در زیر این قطعات را برمی شماریم:
اول: اتصال بدنه به وسیله سیم پیچ لامپ یخچال
راه حل: اگر جریان برگشتی نول از داخل میکروسوئیچ عبور داده شود ولی فاز مستقیما به لامپ یخچال وصل شود این احتمال وجود دارد که سرپیچ لامپ اتصال بدنه کند. برای برطرف کردن این مشکل از یک اهم متر استفاده کرده و محل عیب را به دست آورده و آن را تعمیر کنید.
دوم: اتصال بدنه به وسیله ترموستات
راه حل: اگر ترموستات خراب باشد ممکن است ایجاد اتصال بدنه کند برای بررسی آن نیز از یک اهم متر بهره بگیرید و دو سر ترموستات را به اهم متر وصل کنید و صحت آن را چک کنید. اگر ترموستات سالم نباشد آن را تعویض کنید.
سوم: اتصال بدنه به وسیله کمپرسور
راه حل: بنا به گفته متخصصان تعمیرات یخچال در اغلب موارد علت اصلی برق دار بودن بدنه یخچال، اتصال بدنه موتور آن است. که راه برطرف کردن آن ارت کردن موتور است. ولی اگر هنگام بستن ارت دو شاخه یخچال را به پریز بزنیم و فیوز قطع شود نشان دهنده مشکل سیم پیچی کمپرسور است که در این صورت یا سیم پیچی کمپرسور را تعمیر کرده و یا در صورت عدم امکان، موتور را تعویض می کنیم.
چهارم: اتصال بدنه به وسیله المنت دیفراست
راه حل: در یخچالهای مجهز به سیستم دیفراست اتوماتیک که از المنت دیفراست در آن ها استفاده می شود. ممکن است اتصال بدنه توسط این المنت ایجاد شده باشد که در صورت صحت بقیه قسمت های الکتریکی یخچال، المنت آن را نیز با استفاده از یک اهم متر چک کنید و در صورت مشکل دار بودن آن را تعویض نمایید.
پنجم: خرابی سیم های رابط
راه حل: اگر تمام قطعات الکتریکی ذکر شده در بالا را چک کرده و اطمینان پیدا کردید که سالم هستند، در این صورت ایراد از سیم پیچی یخچال است که پس از بررسی سیم پیچی توسط کارشناس تعمیرات یخچال، نسبت به تعمیر و یا تعویض سیم های معیوب اقدام کنید.
۱۱) قطع شدن فیوز خانه وقتی که درب یخچال را باز می کنید
هنگام باز شدن درب یخچال لامپ درون آن روشن میود پس اگر زمانی که درب یخچال را باز می کنید فیوز خانه قطع می شود اشکال به لامپ یخچال مربوط می شود.
اول: چسبیدن پایه های فلزی درون سرپیچ لامپ
راه حل: در صورت اتصال پایه ها هنگام باز شدن درب یخچال جریان داخل مدار لامپ برقرار می شود و اتصالی می کند در نتیجه فیوز قطع می شود. برای رفع عیب سر پیچ لامپ را بیرون آورده و پایه های آن را از هم جدا کنید. این اشکال معمولا هنگام تعویض لامپ درون یخچال رخ می دهد که به دلیل وارد آوردن فشار پایه ها به هم متصل می شود.
دوم: خراب بودن سیم بندی لامپ یخچال
سیم بندی لامپ را به طور کامل بررسی کرده و در صورت امکان آن را تعمیر و در غیر این صورت تعویض کنید.
عیب های رایجی که برای یخچال ها ممکن است پیش بیاید را در چهار بخش مورد بررسی قرار داده و علت و روش تعمیر آن را نیز توضیح دادیم. در صورت بروز هر یک از این عیب ها و نیاز به تعمیرات یخچال خود آن را با کارشناسان تعمیرات یخچال میان بگذارید .
بیشتر بخوانید