برق ساختمان

اصول سیم کشی خط تلفن

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفناصول سیم کشی خط تلفن:

چگونگی سیم کشی خط تلفن برای یک منزل مسکونی ویلایی ، یا یک مجتمع مسکونی بزرگ به همراه تصویر و نقشه در پایین آمده است.

در سیم کشی خط تلفن ، برحسب این که می خواهید یک منزل ویلایی را سیم کشی کنید یا یک مجتمع مسکونی بزرگ، شرایط کمی با یکدیگر فرق می کند.

۱- سیم کشی تلفن برای یک منزل مسکونی تک واحدی یا ویلایی :

در یک منزل مسکونی تک واحدی (یا ویلایی) ابتدا شما باید محل نصب هر کدام از پریزهای تلفن را شناسایی کنید. پیشنهاد می کنیم حتی اگر به شما، برای اجرا، نقشه داده نشده است، خودتان یک نقشه بکشید تا در مراحل بعدی محل پریزها را فراموش نکنید. در این سه مکان شما باید حتماً پریز تلفن نصب کنید.

الف. حال یا پذیرایی :

معمولاً در قسمت حال یا پذیرایی در کنار دیگر پریزهای برق ، آنتن و ماهواره، پریز تلفن هم تعبیه می کنند. بسته به بزرگی پذیرایی، نصب دو یا سه عدد پریز تلفن کفایت می کند.

ب. اتاق خواب ها :

در داخل هر اتاق خواب هم نصب یک عدد پریز تلفن کافی است. دقت کنید که محل نصب این پریز را طوری در نظر بگیرید که بعداً در پشت در یا پشت شوفاژ یا پشت تخت خواب قرار نگیرد.

ج. آشپزخانه :

روی اُپن آشپزخانه هم حتماً یک عدد پریز تلفن در نظر بگیرید.

نیاز به نصب پریز تلفن در داخل حمام نیست، مگر به سفارش و تاکید مشتری.

 

بعد از این که محل نصب پریزها مشخص شد. جای لوله ها و قوطی ها را شیار بزنید و بعد با تیشه جای آنها را خالی کنید. آنگاه قوطی کلیدها را نصب کنید. سپس لوله گذاری کنید. لوله گذاری پریزهای تلفن بسیار ساده است، زیرا فقط کافیست تمام پریزهای تلفن موجود در یک واحد مسکونی را، از طریق لوله خرطومی یا لوله PVC به هم وصل کنید. البته این مسیر لوله گذاری را باید طوری انتخاب کنید که کمترین مقدار لوله و سیم مصرف شود. مانند نقشه پایین:

در نقشه پایین علامت های T ، یعنی پریز تلفن و خط های آبی رنگ هم لوله هایی هستند که برای تلفن نصب شده اند.

 

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفن

نقشه-تلفن-یک-واحد-مسکونی

 

 

حال از نزدیک ترین پریز تلفن به سمت درب حیاط (حدوداً کنار کنتور اصلی برق ) هم یک لوله برق قرار دهید و در قسمت پشت درب حیاط (در ارتفاع حدوداً ۲ متری ) یک جعبه تقسیم نصب کنید تا بعداً با کابل تلفن مخابرات سربندی کنید. برقکارها به این لوله و سیم داخل آن سرخط تلفن می گویند.

حال نوبت سیم رد کردن در داخل لوله هاست. در داخل تمام لوله ها (یعنی خط های آبی رنگ در نقشه بالا) ، برای یک منزل مسکونی تک واحدی، سیم دو زوج فویلدار ( که چهار رشته سیم دارد ) رد کنید. به این خاطر می گوییم چهار رشته ، چون شاید صاحب خانه بعداً بخواهد برای منزلش دو خط تلفن داشته باشد. رد کردن سیم بیشتر از چهار رشته باید به سفارش مشتری انجام شود.

۲- مجتمع مسکونی چند واحدی :

برای مجتمع های مسکونی بزرگ، اتفاقی که در داخل هر کدام از واحدهای مسکونی می افتد، دقیقاً شبیه روشی است که در قسمت بالا توضیح داده شد، تنها تفاوت آن در قسمت مشاعات یعنی سیمکشی بخش راه پله، راه رو ها و پارکینگ ساختمان است.

 

روش اول:

اولین روش برای سیم کشی خط تلفن برای یک مجتمع مسکونی در تصویر پایین آمده است. برای مشاهده تصاویر در اندازه بزرگتر روی آنها کلیک کنید.

 

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفن

مشاعات سیم کشی تلفن روش اول

 

در تصویر بالا سیم کشی یک مجتمع مسکونی ۱۶ واحدی رسم شده است. خط های صورتی رنگ خطوط لوله برای تلفن هستند. همان طور که مشاهده می کنید در راه پله هر طبقه و در ارتفاع حدوداً ۲۲۰ سانتی متری، یک باکس فلزی (جعبه تقسیم ) نصب شده. ( برقکارها معمولاً این باکس فلزی را بزرگتر در نظر می گیرند تا بتوانند سیم های آیفون آنتن و تلفن را هم در آن سربندی کنند) . و از هر واحد یک سیم دو زوج که سرخط هر واحد است، به این باکس وارد شده است. و همه باکس های نصب شده در طبقات هم با یک کابل حداقل ۶۴ رشته با هم در ارتباطند و از آخر هم سرخط همه آنها به پارکینگ رفته است تا بعداً با خطوط مخابرات سربندی شود. پیشنهاد می کنیم حتماً در داخل پارکینک هم یک جعبه تقسیم، برای سربندی با سیم های مخابرات نصب کنید.

نکته: کابل ۶۴ رشته را در هیچ کدام از طبقات قطع نکنید، فقط روکش آن را بردارید و آن تعداد رشته ای را که نیاز دارید از کابل اصلی جدا کنید.

 

روش دوم:

مزیت این روش نسبت به روش قبلی در این است که نیازی به لخت کردن کابل اصلی در هر طبقه نیست و مشکلاتی از قبیل قطع شدن احتمالی سیم در جعبه تقسیم طبقات وجود ندارد. فقط مصرف لوله برق در این روش کمی بیشتر است.

 

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفن

 

در نقشه بالا خط های صورتی رنگ کلفت، کابل های تلفن حداقل ۸ زوج ( ۱۶ رشته ) هستند. که از باکس تقسیم هر طبقه تا پارکینگ امتداد یافته اند. برای طبقه چهارم بهتر است سیم هایی که از باکس طبقات پایین تر رد می شوند، از پشت باکس های هر طبقه رد شود و نیازی نیست که به داخل این باکس ها برود. هدف از این کار این است که در آینده کابل طبقه چهارم به اشتباه در طبقات پایین تر قطع نشود. برای طبقات سوم و دوم هم همین کار را انجام دهید.

 

 

روش سوم:

اگر هر طبقه فقط یک واحد است مانند نقشه پایین عمل کنید.

 

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفن

اگر نقشه منزل مسکونی که سیم کشی می کنید همانند شکل بالا باشد، شما نیاز به یک سوراخ عمودی دارید که از طبقه چهارم تا طبقه اول و پارکینگ امتداد داشته باشد تا بتوانید لوله های خود را رد کنید. خبر خوب این که نیازی نیست این سوراخها را در طبقات ایجاد کنید، زیرا قبلاً برای آیفون یا آنتن یا کابل برق اصلی چنین سوراخی را ایجاد کرده اید. که ما پیشنهاد می کنیم از شیار ها و سوراخ کاریی های آیفون برای لوله های تلفن استفاده کنید تا نیاز به شیار زنی و سوراخ کاری های دوباره نباشد.

 

چند نکته در مورد سیم کشی تلفن :

چند روش که برق کارها برای افزایش سرعت انجام می دهند.

ما این روش ها را پیشنهاد نمی کنیم ولی شما به عنوان یک برقکار باید این روش ها را بدانید. شاید برای تعمیرات به جایی رفتید.

  • بعضی از برقکار ها ابتدا سرخط تلفن را به داخل “جعبه فیوز برق داخل واحد” برده و بعد از آنجا به سمت درب حیاط می برند. ما این روش را پیشنهاد نمی کنیم، زیرا هر چه سیم تلفن از سیم های برق فاصله داشته باشد، نویز کمتری می گیرد
  • بعضی دیگر از برق کار ها برای سیم آیفون هر واحد، یک سیم با رشته زیاد در نظر می گیرند تا هم آیفون و هم تلفن را از طریق یک کابل به داخل واحد ببرند. پس سربندی سرخط تلفن آنها در پشت گوشی آیفون آن واحد انجام می شود. ما این روش را هم توصیه نمی کنیم، زیرا بسیار پیش آمده که بعداً تعمیر کار آیفون به اشتباه رشته های مربوط به سیم تلفن را قطع کرده است.

 

نکته: اگر برای تعمیرات تلفن به مجتمعی رفتید و در قسمت راه پله ها هیچ جعبه تقسیمی را مشاهده نکردید، به احتمال خیلی زیاد از هر طبقه یک سیم مجزا به پارکینگ رفته است. این هم یک روش خوب ، ولی کمی پر هزینه تر نسبت به روش قبلی است.

 

نکته: رشته های داخل کابل های تلفن همیشه به صورت دوتایی دور هم تابیده شده اند که به آنها زوج به هم تابیده گفته می شود. دلیل تابیده شدن آنها به دور یکدیگر، این است که این کار سبب کاهش نویز در خطوط تلفن می شود. پس، از هر کدام از زوج های به هم تابیده برای انتقال یک خط تلفن استفاده کنید.

نکته: برای کابل های تلفن با رشته های زیاد، این امکان وجود دارد که بعد از لخت کردن سر آن، زوج های تابیده شده آنها باز شود ( به خاطر تابیده شدن کم ) و بعداً زوج های تابیده شدن قابل شناسایی نباشند. پیشنهاد می کنیم که با استفاده از پیچ گوشتی برقی، کمی بیشتر آنها را بتابانید تا زوج های به هم تابیده از هم جدا نشوند و بعداً به راحتی قابل شناسایی باشند. استفاده از پیچ گوشتی برقی باعث زیبایی و سرعت در اجرای کار می شود. مانند تصویر زیر

 

سیم کشی, برق ساختمان , آموزش برق, خط تلفن, سیم کشی خط تلفن, سیم, برق کشی, سیم تلفنزوج به هم تابیده

نکته : رنگ خوانی سیم های تلفن هم روش خاصی دارد. مثلاً اگر بخواهیم رشته های تصویر بالا را از راست به چپ بخوانیم و مثلاً برای خودمان روی برگه یاداشت کنیم باید به صورت زیر عمل کنیم:

سبز        و    سفیدسبز (قسمت دوم را بدون فاصله بخوانید)

قهوه ای   و    سفیدقهوه ای

نارنجی    و    قرمزنارنجی

صورتی    و    سفیدصورتی

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا