ورزشی

طلایی‌های المپیک لندن به کشتی فرنگی بازمی‌گردند؟

خبر ورزشی،اخبار ورزشی،کشتی،محمد بنا،حمید سوریانبه گزارش روز یکشنبه ایرنا، محمد بنا بعد از بازگشت دوباره به سرمربیگری تیم ملی در این خصوص گفته بود که هیچ کس، نمی تواند بزرگی این افراد را کتمان کند و به شکلی که خودشان صلاح بدانند از وجودشان استفاده خواهم کرد.
وی اظهار داشت: سوریان، نوروزی و رضایی برای کشتی فرنگی زحمات زیادی کشیده اند و با صحبتی که با آنها خواهم داشت در هر نقطه ای که دلشان بخواهند می توانند به کشتی کشورشان خدمت کنند. کشتی ورزش آماتوری نیست و هیچ کس را نمی توان به اجبار از آن جدا کرد. این بزرگان اگر نخواستند کشتی بگیرند می توانند در کنار کادر فنی به این رشته کمک کنند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی اظهار داشت: همه تیم های بزرگ دنیا دوست دارند افرادی همچون آنها را در کنار خود داشته باشند. البته اکنون برای تغییر نسل، توجه ما بیشتر به جوانان است. کشتی گیران خیلی خوبی داریم که تلاش دارند به عضویت تیم ملی در بیایند و جا پای بزرگان بگذارند.
حالا که «بنا»، نظر خود را در مورد این سه نام آور کشتی ایران به طور شفاف بیان کرده و اکنون باید منتظر تصمیم گیری آنها باشیم که آیا قصد بازگشت به دنیای قهرمانی را دارند یا اینکه به طور کلی کشتی را کنارگذاشته یا گام به عرصه مربیگری خواهند گذاشت.
در بین این سه نفر، تنها قاسم رضایی دارنده مدال طلای و برنز بازی های المپیک، طی مصاحبه هایی که جسته و گریخته پس از المپیک ۲۰۱۶ ریو داشته، اعلام کرده که قصد دارد از مسابقات جهانی سال ۲۰۱۹ و آن هم در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به روی تشک بیاید اما سوریان و نوروزی طی این مدت هیچ گاه به صورت صریح و شفاف در این خصوص اظهار نظری نداشته اند.
آنچه که مسلم است حضور سه کشتی گیر با تجربه و البته پا به سن گذاشته و ۳۳ ساله آیا می تواند دردی از تیم ملی کشتی دوا کند؟ کشتی گیرانی که در ۲ سال گذشته و بعد از بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو در هیچ مسابقه ای حضور نداشته اند.
اما نتایج نمایندگان ایران نشان داده که تیم ملی در بیشتر اوزان به خصوص در ۵۵، ۶۰، ۶۳، ۶۷، ۷۲ و ۱۳۰ کیلوگرم مشکلات عدیده ای دارد و به شدت نیازمند کشتی گیرانی شش دانگ است. در این سال ها تنها محمدعلی گرایی با کشتی های جسورانه و خوب خود در وزن های ۷۷ و ۷۱ کیلوگرم یکی از امیدهای اصلی کسب مدال بوده که البته او نیز در رقابت های قهرمانی سال ۲۰۱۸ جهان در بوداپست مجارستان با اشتباه کادر فنی از ۷۷ به ۷۲ کیلوگرم تغییر وزن داد که با وجود کاهش وزن نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد.
قاسم رضایی بعد از کسب مدال برنز پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۴ ازبکستان، نقره رقابت های جهانی سال ۲۰۱۵ آمریکا و برنز بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو، عملکرد خوبی داشته اما حمید سوریان و امید نوروزی بعد از کسب مدال طلا و نقره رقابت های جهانی سال ۲۰۱۴ در ازبکستان تاکنون، از کسب مدال در میادین بزرگ بازمانده اند.
با این وجود هیچ گاه سن نتوانسته عاملی برای حضور قهرمانان در میادین ورزشی باشند و بزرگانی همچون سوریان، نوروزی و رضایی با اتکا به تجربه و تمرینات مداوم می توانند به دنیای کشتی بازگردند.
در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۸ که حدود یک ماه پیش در مجارستان برگزار شد کشتی گیران پا به سن گذاشته و با تجربه ای همچون استپان ماریانیان (روسیه)، داور استفانک (صربستان)، السکاندر چهرکین (روسیه)، پیتر باچی (مجارستان)، المورات تاسمورادوف (ازبکستان)، بالینت کورپاسی (مجارستان)، رسول چونایف (آذربایجان)، ژان بلنیوک (اوکراین) و مهدی علیاری (ایران) توانستند در سکوهای برتر قرار گیرند.
با این وجود بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو تیم های مدعی و قدرتمند جهان دست به جوانگرایی و تغییر نسل زدند و در پیکارهای جهانی سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در پاریس و مجارستان، موج جدیدی از مدعیان جوان و تازه نفس پا به عرصه مسابقات گذاشته اند که به طور حتم با توجه به تغییر قوانین و لزوم اجرای فن در مسابقات، عرصه را برای کشتی گیران پا به سن گذاشته تنگ خواهند کرد.
محمد بنا مربی کارکشته و با تجربه ای است که هدف اصلی او کسب موفقیت در بازی های المپیک ۲۰۲۰ است و رقابت های قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان، پیش درآمدی برای حضور موفق در توکیو خواهد بود و او در این راه باید از همه ظرفیت های کشتی کشور استفاده کند تا بتواند پاسخگوی خیل عظیم علاقمندان به کشتی باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا