کامپیوتر
چگونه اطلاعات فلش مموری و یا میکرو اس دی های خراب را بازیابی کنیم؟
چگونه اطلاعات فلش مموری و یا میکرو اس دی های خراب را بازیابی کنیم؟
همه ما کاربران اطلاعات زیادی را در فلش مموری ها و میکرو اس دی هایمان ذخیره میکنیم. حتی گاهی اوقات کاربران از یک فلش مموری با حجم بالا و یا هارد اکسترنال برای تهیه بکاپ از فایل هایشان استفاده مکینند. زمانی که مشکلی برای این حافظه ها پیش بیاید، ممکن است تمامی فایل های کاربر از بین بروند. اما نگران نباشید! به احتمال زیاد میتوانید فایل های خود را بازگردانید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که ادامه این مقاله را مطالعه کنید.
۱٫ چک کردن موارد ساده
برای مثال، قبل از انجام هر کار ابتدا یک بار فلش مموری را به یک پورت USB دیگر و یا کامپیوتر دیگر متصل کنید. یک بار فلش مموری را جدا کرده و مجددا متصل کنید. و یا کامپیوتر را ریستارت کنید.
۲٫ تغییر نام درایو USB
اگر درایو USB که به کامپیوتر متصل کرده اید را میتوانید در فایل اکسپلورر مشاهده کنید اما نمیتوانید آن را باز کنید، به این معناست که اطلاعات آن آسیب دیده اند. البته شاید هم اینگونه نباشد و فایل ها سالم باشند. اگر درایو شما هیچ نامی ندارد و حرفی بر روی آن نیست احتمال دارد که ویندوز نمیتواند برای آن نام قرار دهد و باید خودتان این کار را انجام دهید.
قرار دادن یک نام برای یک درایو کار ساده ای است. بدین منظور عبارت “Disk Management” را در منوی استارت جستجو کنید و اولین نتیجه که ظاهر میشود را باز کنید.
در برنامه Disk Management بر روی درایو خود در لیست راست کلیک کنید و سپس گزینه ی “Change Drive Letter and Path” را کلیک کنید.
آموزش تغییر نام درایوها در ویندوز
هم اکنون در پنجره ای که باز میشود یک حرف برای درایو خود انتخاب کنید و نهایتا OK را کلیک کنید. از این به بعد کامپیوتر از این حرف برای درایو USB شما استفاده خواهد کرد.
۳٫ نصب مجدد درایور ها
شاید تنها دلیل باز نشدن فلش مموری شما در کامپیوتر خراب شدن درایور آن باشد. برای حل مشکلات مربوط به درایور فلش مموری و یا میکرو اس دی، آن را به کامپیوتر متصل کنید و سپس بر روی منوی استارت راست کلیک کنید و گزینه ی “Device Manager” را انتخاب کنید. هم اکنون برنامه Device Manager اجرا خواهد شد.
در Device Manager بر روی “Disk Drives” کلیک کنید تا لیستی از درایو های USB که حافظه ذخیره سازی هستند و به کامپیوتر شما متصل هستند را مشاهده کنید.
آموزش حذف درایور های قدیمی از ویندوز
بر روی فلش مموری (ویا هر درایو USB دیگر) خود راست کلیک کنید و گزینه ی “Uninstall Device” را کلیک کنید.
پس از انجام این کار فلش مموری را از کامپیوتر جدا کنید و کامپیوتر را ریستارت (خاموش و روشن) کنید. پس از روشن شدن ویندوز فلش مموری را مجددا به ویندوز متصل کنید.
۴٫ درایو را چک کنید
اگر روش های بالا برای شما جوابگو نبودند به احتمال زیاد به این معناست که فایل های شما آسیب دیده اند. اما هنوز نا امید نشوید زیرا باز هم راه هایی برای حل مشکل وجود دارند.
دو راه برای چک کردن درایو و تعمیر آن وجود دارند که یکی استفاده از Windows Explorer و دیگری استفاده از خط فرمان CMD میباشد.
با استفاده از فایل اکسپلورر
درایو خود را به کامپیوتر متصل کنید و سپس وارد فایل اکسپلورر شوید. بر روی درایو آسیب دیده خود راست کلیک کنید و سپس بر روی Properties کلیک کنید.
در پنجره ای که باز میشود وارد تب Tools شوید و سپس گزینه ی Check را کلیک کنید.
اگر ویندوز مشکلی در درایو شما بیابد به شما پیغام میدهد و سپس در پیغام ویندوز باید “Repair Drive” را کلیک کنید تا ویندوز شروع به تعمیر درایو کند.
زمانی که تعمیر تکمیل شد یک پیغام به شما نمایش داده میشود.
با استفاده از Command Prompt
راه دیگر چک و تعمیر کردن درایو ها استفاده از خط فرمان CMD است. برای انجام این کار عبارت CMD را در منوی استارت جستجو کرده و سپس بر روی اولین نتیجه که ظاهر میشود راست کلیک کنید و گزینه ی Run as Administrator را انتخاب کنید.
در پنجره برنامه CMD دستور زیر را وارد کرده و اینتر را بزنید (به جای e نام درایو خودتان را وارد کنید):
Chkdsk e: /r
ویندوز اطلاعاتی راجع به درایو به شما میدهد و سپس شروع به چک کردن و تعمیر درایو میکند.
پس از پایان کار اطلاعاتی از تعمیراتی که بر روی درایو صورت گرفت به شما نمایش داده میشود.
۵٫ استفاده از نرم افزار ها
اگر هیچ کدام از روش های بالا پاسخگوی شما نبودند، میتوانید از یک نرم افزار جهت انجام این کار استفاده کنید. در ادامه به معرفی سه مورد نرم افزار جهت بازیابی فایل ها از درایو USB میپردازیم:
۱٫ TestDisk and PhotoRec: در حقیقت این ها نام دو نرم افزار مختلف هستند، اما در یک پکیج منتشر شده اند زیرا برای کارکرد درست به یکدیگر نیاز دارند. Photorec برای بازیابی فایل های پاک شده و TestDisk برای بازیابی پارتیشن های پاک شده است.
۲٫ EaseUS Data Recovery Wizard: این نرم افزار میتواند اطلاعات و پارتیشن های پاک شده هارد دیسک ها، اس اس دی ها، فلش مموری ها و میکرو اس دی ها را بازگرداند.
۳٫ Recuva: نرم افزار Recuva توانایی بازگردانی فایل های پاک شده و همچنین فایل های آسیب دیده و خراب را دارد.