برق ساختمان

خم کردن لوله های PVC به روش دستی

با سلام. امروز می خواهیم در مورد روش خم کردن لوله های برق که از جنس پی وی سی (PVC) یا پلی آمید هستند صحبت کنیم. همان طور که می دانید، برای تغییر جهت دادن به لوله های برق در زاویه ۹۰ درجه از زانو استفاده می شود. تصویر دو نمونه از زانوهایی که در لوله گذاری برق ساختمان کاربرد دارد را در تصویر زیر مشاهده می کنید.

برق,  برق ساختمان, برق کشی,  سیم کشی,  خم کردن لوله های PVC, آموزش برق

زانوی اول یک زانوی معمولی و زانوی دوم یک زانوی عصایی است. قیمت زانوی عصایی اندکی بیشتر از زانوی معمولی ست ولی از آنجایی که فنر زنی و رد کردن سیم های برق در داخل آنها راحت تر صورت می گیرد، پیشنهاد می کنیم که همیشه از زانوی عصایی استفاده کنید.

ولی گاهی اوقات پیش می آید که مهندسین برق یک پروژه به شما اجازه استفاده از زانو را نمی دهند و شما باید خودتان به صورت دستی لوله ها را خم کنید. دلیل این کار این است که فنر زنی و سیمکشی در خم هایی که با دست ساخته می شود بسیار راحت تر و سریعتر از زانو های آماده صورت می گیرد. در ضمن دیگر نیازی به خرید زانو نیست. در این صورت برقکار مجبور است توسط شعله و فنر لوله خم کن، لوله های برق را به صورت دستی خم بزند.

برق,  برق ساختمان, برق کشی,  سیم کشی,  خم کردن لوله های PVC, آموزش برق

 

روش خم کردن لوله برق

خم کردن لوله برق به صورت دستی به این صورت انجام می گیرد که ابتدا فنر لوله خم کن را در داخل لوله برق قرار می دهند و یک طرف از لوله برق را روی شعله حرارت می دهند، بهتر است این منبع حرارت یک پیک نیک یا یک مشعل کوچک ایزوگام کاری باشد. بسته به جنس لوله، بعد از هفت الی هشت ثانیه، لوله را از روی شعله بر می دارند و در داخل ظرف آب قرار می دهند تا خنک شود. بعد از خنک شدن، لوله به همان صورت باقی می ماند و اکنون می توانید فنر لوله خم کن را از داخل لوله بیرون بکشید. اکنون این مراحل را به صورت تصویری در فیلم زیر مشاهده کنید. البته ما در نسخه جدید کتاب آموزش برق ساختمان و سیستم های اعلان حریق روش ساخت دستگاهی را به شما می آموزیم که از طریق آن می توانید خم هایی استاندارد و یک اندازه تولید کنید و سرعت خم زدن را حداقل دو برابر بیشتر کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا