سهم۵هزارمگاواتی تجدیدپذیرها در سبد برق/جبران۲۵درصد کسری مصرف
به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمدجواد موسوی، عضو هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر در نشست خبری با اعلام اینکه در حال حاضر ۶۵۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر را به شبکه سراسری برق کشور متصل کرده ایم، گفت: که براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه، باید تا سال ۱۴۰۱ این رقم به ۵ هزار مگاوات برسد. به این ترتیب می توانیم ۲۰ تا ۲۵ درصد کسری نیاز برق کشور را جبران کنیم.
وی با اشاره به اینکه تولیدات برق از روش تجدیدپذیر به صورت پراکنده در کشور انجام می شود، افزود: با توجه به اینکه حدود ۳۰۰ روز آفتابی در سال داریم و همچنین با تکیه بر پراکندگی محل های تولید می توانیم برنامه صادراتی خود را با جدیت بیشتری پیگیری کنیم. در همین راستا قرار شد تا صادرات برق عمان، ترکیه، ارمنستان، گرجستان، عراق و افغانستان انجام شود.
به گفته این مقام مسوول این انجمن تفاهمنامه ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور تاسیس مرکز توسعه فناورریهای انرژی تجدیدپذیر منعقد کرده که اکنون مراحل اجرای این طرح در حال انجام است.
در ادامه این نشست نیما نظامی، کارشناس آب با اشاره به وضعیت قراگیری نیروگاههای تولید انرژی در دشتهای آبی ایران گفت: بسیاری از نیروگاههای سوخت فسیلی ایران، در دشتهای ممنوعه قرار دارد، درنتیجه منابع آبی زیرزمینی مطمئنی که این نیروگاهها در سالهای گذشته مورد استفاده قرار میدادند، در سال های آینده همانند سابق، قابل اطمینان نیست.
به گفته وی وزارت نیرو در دوره جدید رویکردی تحت عنوان آمایش آب محور را درنظر دارد که طرحهای توسعه جدید برمبنای منابع آبی موجود، بیشتر ارائه میشود و این رویکرد میتواند در توسعه نیروگاهها و بهروزرسانی آنها مفید باشد.
وی با تاکید به این مساله که نیروگاههای تجدیدپذیر مصرف آبی بسیار کم و نزدیک به صفر دارند، تصریح کرد: در مقابل نیروگاههای حرارتی و سوخت فسیلی به خصوص نیروگاههای بخاری برای خنک کردن، مقدار زیادی آب مصرف میکنند که با توجه به شرایط منابع آبی کشور نیازمند تجدیدنظر بر روی این نیروگاهها هستیم.
به گفته نظامی با نگاه به جانمایی نیروگاههای تجدیدپذیر در ایران و مناطقی که پتاسیلی بالای برای احداث نیروگاههای جدید دارند، مشاهده میشود که این مناطق منطبق بر مناطق خشک و دشتهای ممنوعه ایران هستند که این مساله نشان میدهد پتانسیل خوبی وجود دارد تا بهجای برداشت آب زیرزمینی و احداث نیروگاههای آببر، نیروگاههای با مصرف پایینتر آب احداث کنیم