سیمهای برق و وضعیت نامناسب شبکه برق حاشیه نشینان سیستانی+ تصاویر
سیمهای برق مانند تار عنکبوت
سیستان و بلوچستان محرومترین استان ایران است و بیشترین جمعیت حاشیهنشین را دارد؛ از جمعیت ۲ میلیون و هفتصد هزارنفری سیستان و بلوچستان، ۵۰۰ هزار نفر در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیه شهرها زندگی میکنند.
زابل، زاهدان، چابهار، کنارک و ایرانشهر عمدهترین نقاط حاشیهنشین سیستان و بلوچستان هستند و در میان اینها، زاهدان با ۲۷۰ هزارنفر جمعیت حاشیهنشین، بیشترین جمعیت حاشیهنشین سیستان و بلوچستان را در خود جای داده است.
نصف جمعیت در حاشیه شهر
اما از میان شهرهای حاشیهنشین سیستان و بلوچستان، چابهار جایگاه ویژهای دارد؛ از جمعیت ۱۱۲ هزار نفری شهر چابهار ۵۶ هزارنفر، یعنی نصف جمعیت در حاشیه شهر زندگی میکنند؛ به گواه مدیران محلی، استانی و کشوری چابهار بالاترین جمعیت حاشیهنشین کشور نسبت به جمعیتش را دارد؛ علاوهبر آن الگوی زیست حاشیهنشینی و سرعت رشد حاشیهنشیان چابهار در ایران بیسابقه است
منطقه کمب بزرگترین منطقه حاشیهنشین کشور
منطقه کمب بزرگترین منطقه حاشیهنشین کشور محسوب میشود که البته دارای بالاترین سرعت رشد حاشیهنشینی در کشور نیز هست؛ از جمعیت ۵۶ هزار نفری حاشیهنشینان چابهاری، ۲۳ هزار نفر در منطقه حاشیهنشین کمب که حالا به روستای حاشیه کمب ارتقاء یافته زندگی میکنند.
علاوه بر سرعت حاشیهنشینی که در صحبتهای رئیس شورای اسلامی به آن اشاره شد؛ الگوی زیست حاشیهنشیان کمب اگر نگوییم بیسابقه، الگویی کمسابقه است.
کودکان کمب قربانی سیمهای لخت غیرمجاز
در خیابانها و کوچههای کمب سیمهای برق به صورت تار عنکبوتهایی به هم وصل شدهاند و هرجا که فکرش را بکنید چه زمین و چه آسمان به صورت غیراستاندارد پخش شدهاند، این سیمها تاکنون کشتههایی هم داده است؛ چند کودک در سالهای اخیر با گیر کردن پاهایشان هنگام بازی به این سیمها که روی زمین کشیده شده بود دچار برقگرفتگی حاد و به دلیل نبود امکانات درمانی در کمب و فاصله زیاد آن از شهر تا رساندنشان به شهر فوت شدند.
یکی از ساکنان کمب میگوید:
در کمب کلا دو مرکز بهداشتی است که از صبح تا ۱۲ ظهر باز هستند، بعد از ظهر اگر کسی در حالت موت هم باشد امکانات درمانی و اورژانسی وجود ندارد؛ آمبولانس هم به اینجا نمیآید.
امانالله رئیسی میافزاید:
ساکنان در صورتی که نیاز به اقدامات اورژانسی داشته باشند، آنها سوار ماشینهای همسایهها میکنیم و به بیمارستان شهر میرسانیم. چند سال پیش یادم هست که باران باریده بود و پای یکی از کودکان به سیمهای برق لخت وسط کوچه گیر کرد و برق او را گرفت؛ تا آن آمدیم او را سوار ماشین کنیم و به شهر برسانیم، در راه فوت شد.
دهیار کمب میگوید:
برای ۲۳ هزار نفر از جمعیت کمب، کلا ۹ ترانس برق نصب شده؛ این ترانسها برای حداقل ۱۰ سال پیش است زمانی که کمب ۵ هزار نفر جمعیت داشت؛ بعدها با افزایش جمعیت، مردم بهخاطر شدت گرما و شرجی بودن هوا از هر جا رسیدند سیم به ترانسها کشیدند.
محمد زیندینی میافزاید:
بعد از این در و آن در زدن ما و پیگیریهای فراوان اوایل سال ۹۶ مجوز برقرسانی به کمب از سوی شورای تامین صادر شد، اما بعد از گذشت یک سال هنوز همان ۹ ترانسی که بودند، هستند و هر روز هم ما بهخاطر اوج گرما و شدت فشار بر ترانسهای قدیمی، سیم پارگی و از دور خارج شدن ترانسها را داریم.
وی تصریح میکند:
شرکت برق یک میلیون و اندی علاوه بر پول امتیاز برق بابت جریمه برق به خاطر سیمکشیهای غیرمجاز از ساکنان میگیرد و ساکنان هم به هزار مشقت به خاطر تمکن مالیشان این پول را جور میکنند، اما باز هم برقدار نمیشوند؛ هر روز ما مراجعه کننده داریم که متعرض هستند به این که چرا پول ازشان گرفته شده، ولی هنوز برقدار نشدند.
ساکنان کمب خارجی نیستند!
مدیر اجرایی ساماندهی روستای کمب که از سوی سازمان ملی زمین و مسکن برای ساماندهی این روستا به اینجا آمده، میگوید: از اول اصلاً قرار نبود که ساکنان ساماندهی شوند چرا که میگفتند کمبنشینان خارجی اند و ایرانی نیستند و مجوز ساماندهی داده نمیشد.
علیرضا محمدقاسمی میافزاید:
بعد از بررسیهای مکرر و پیگیریهای دهیاری و شورای کمب این موضوع مشخص شد که کمبنشینان ایرانیاند؛ ۴۵۰۰ ملک در کمب شناسایی کردیم که ساکنان همگی کدملی و شناسنامه داشتهاند، بالاخره شورای تامین مجوز ساماندهی اعطا کرد و ما از آبان ۹۵ کار ساماندهی را شروع کردیم.
قابلیت اطمینان و ایمنی لرزه ای شبکه برق (پست برق)
https://fapool.ir/file/69123/?ref=sbargh.ir
https://fapool.ir/file/68436/?ref=sbargh.ir
https://fapool.ir/file/62302/?ref=sbargh.ir