برق ساختمانحوادث برق

پریز برق و ایمنی کودکان در برابر برق گرفتگی

پریز برق و ایمنی کودکان

 

استاندارد انواع دو شاخه های برق و پریز

مقدمه

یکی از چیزهایی که مورد علاقه بسیاری از کودکان است و در واقع مجذوب آن می‌شوند، پریزهای برق است که ممکن است هنگام استفاده والدین از آنها، کودکان علاقمند به تقلید از آنها شوند و یا ممکن است بدلیل اینکه سایز سوراخ‌های پریز برق هم اندازه انگشتان آنهاست، کودکان را بطرف خود بکشند.

 

https://fapool.ir/file/65064/?ref=sbargh.ir

 

به هرحال پریزهای برق می‌توانند بی‌نهایت خطرناک باشند، زیرا کودکان را بطرف خود جلب و جذب می‌کنند. اگر کودکی انگشت مرطوب خود را بداخل پریز برق فرو کند و یا در حالت بدتر اگر یک قطعه فلزی را داخل پریز کند، احتمال مرگ او در اثر برق گرفتگی بسیار زیاد است.   

پریز برق و ایمنی کودکان
پریز برق و ایمنی کودکان

کودکان و پریزهای برق

والدین کودکان خردسال نسبت به ایمنی فرزندان خود در محیط منزل در برابر پریزهای برق نگرانند. پریزهای برق معمولا در ارتفاع پایین و یا سطوح نزدیک به دید و در دسترس کودکان نصب می‌شوند و کودکان با حس کنجکاوی خود بدنبال کشف آنها می‌باشند.

آمار منتشره در ایالات متحده نشان می‌دهد که مرگ و میرهایی که در اثر برق گرفتگی اتفاق افتاده کم هستند، ولی نتایج و پیامدهای ناشی از آن بسیار زیاد است. طبق آمار کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی در سال ۱۹۹۴، در آمریکا ۵۶۰ نفر جان خود را در اثر برق‌گرفتگی از دست داده‌اند. این مرگ و میرها شامل کلیه گروه‌های سنی بدون احتساب آسیب‌ها و یا شوک‌های ناشی از برق گرفتگی می‌باشد.

این کمیسیون برآورد کرده که سالانه ۳۹۰۰ مورد آسیب‌پذیری در اثر حوادث ناشی از پریز برق در اورژانس بیمارستان‌ها گزارش می‌شود. تقریبا یک سوم  این آسیب‌ها برای کودکان اتفاق افتاده که با وارد کردن اجسام فلزی مانند سنجاق و کلید و … بداخل پریز برق دچار شوک یا سوختگی دست و انگشتان می‌شوند.

برق گرفتگی کودکان
برق گرفتگی کودکان

رایج ترین دلایل برق گرفتگی در کودکان

 

طبق یک مطالعه در بخش سوختگی بیمارستان بوستون، ۱۴۴ مورد حادثه برقی برای کودکان و نوجوانان بین سال‌های ۱۹۹۵-۱۹۷۰، اتفاق افتاده است که  ۶۳% آن مربوط به کودکان ۱۲ سال و زیر ۱۲ سال می‌باشد که دچار حوادث برقی ناشی از وسایل برقی خانگی شده‌اند.

این موارد نشان دهنده این موضوع است که بسیاری از صدمات، شوک‌ها و مرگ و میرهای ناشی از برق‌گرفتگی بدلیل عدم رسیدگی و نظارت والدین بر کودکان اتفاق می‌افتد. مرگ در اثر برق گرفتگی شانسی و تصادفی نبوده و با اقدامات ساده می‌توان از بروز صدمات جدی و مرگ کودکان جلوگیری بعمل آورد. برای مثال به‌منظور کاهش حوادث مربوط به برق گرفتگی و مرگ و میرهای ناشی از آن به موارد زیر اشاره می‌کنیم.

https://fapool.ir/file/59569/?ref=sbargh.ir

 

محافظ‌های پلاستیکی

اغلب ما با انواع محافظ‌های پلاستیکی آشنا هستیم. این وسایل بصورت چند شاخه می‌باشند که با قرار گرفتن مستقیم شاخه‌های آن در داخل سوراخ‌های پریز برق، از ورود اجسام خارجی بداخل آن جلوگیری می‌کند.

 

پریز برق
پریز برق

پریزهای مقاوم

تعداد کمی از سازندگان پریزهای برق شیوه‌های جدیدی برای جلوگیری از ورود اجسام توسط کودکان بداخل سوراخ پریز برق پیشنهاد کرده‌اند. این نوع پریزها از لحاظ شکل ظاهری، مانند بقیه پریزهای برق هستند، با این تفاوت که در پشت سوراخ آنها یک دیافراگم پلاستیکی قرار دارد. این دیافراگم طوری طراحی شده است که تا زمانی‌که دو شاخه داخل آن فرو نرود بسته باقی می‌ماند و هنگامی که چیزی بصورت عمودی وارد هر دو سوراخ پریز گردد، همزمان دیافراگم پلاستیکی داخلی باز می‌شود. این پریزها از این جهت ایمن هستند که اغلب کودکان نمی‌توانند دو جسم را بطور همزمان و بصورت عمودی بداخل حفره داخلی پریز فرو کنند.

پوشش‌های مقاوم

برخی شرکت‌های سازنده پریزهای برق، مجرای پریزها را با یک محور چرخان پوشش می‌دهند و یا قطعه کشویی در بالای سوراخ‌ها قرار می‌دهند.

اقدامات ایمنی

– مراقبت دایمی والدین از اطفال و دور نگهداشتن آنها از پریزهای برق ضروری است.

– استفاده از محافظ‌های پلاستیکی و یا پریزها و پوشش‌های مقاوم توصیه می‌شود.

– هیچگاه از یک پریز برق برای دو یا چند وسیله برقی استفاده نکنید، زیرا این عمل موجب افزایش دما در پریز برق می‌شود.

– پریزها را جهت اطمینان از اینکه در جای مناسب خود قرار گرفته و شل نشده‌اند و همچنین بمنظور جلوگیری از افزایش دما و آتش‌سوزی، کنترل کنید.

– قبل از اینکه وسایل برقی را از پریز خارج کنید (دو شاخه را بکشید)، ابتدا آنها را خاموش کنید.

– برای خارج کردن دوشاخه وسایل برقی از پریز، هرگز سیم آنها را نکشید. زیرا پلاسیتک سطح پریز بسیار ترد و شکننده می‌باشد و این کار ممکن است موجب ترک خوردن و شکستن آن شود.

https://fapool.ir/file/63585/?ref=sbargh.ir

 

https://fapool.ir/file/49846/?ref=sbargh.ir

https://fapool.ir/file/57341/?ref=sbargh.irhttps://fapool.ir/file/49846/?ref=sbargh.ir

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا