معرفی ۳ نرم افزار ویرایش فیلم برتر در سال ۲۰۱۷
در این مقاله بهترین نرمافزارهای ویرایش فیلم را برای سیستمعاملهای دسکتاپ معرفی خواهیم کرد.
رایانههای دسکتاپ برای اهداف مختلفی توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرند. برخی بهطور تخصصی در زمینهی خاصی کار میکنند و برخی دیگر، از رایانهی خود برای کارهای معمولی بهره میبرند.
ویرایش فیلم یکی از کارهایی است که شاید هر کاربری روزی به آن احتیاج پیدا کند. برای ویرایش ویدیو بهصورت حرفهای، نرمافزارهای بسیار زیادی به بازار عرضه شدهاند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. هدف ما در این مقاله، معرفی بهترین نرمافزارهای دسکتاپ برای ویرایش فیلم است. البته در صورتی که بخواهید ویرایش فیلم را بهصورت معمولی انجام دهید، باز هم آشنایی با نرمافزارهای حرفهای خالی از لطف نخواهد بود. پیش از اینکه به معرفی نرمافزارها بپردازیم به این نکته توجه داشته باشید که این لیست بهصورت سلیقهای و بر حسب تجربیات کاربری شخصی ایجاد شده است و به همین جهت شاید نام نرمافزارهای محبوب شما در این لیست وجود نداشته باشد. در اینجا سخن کوتاه میکنیم به سراغ اصل مطلب میرویم.
ادوبی پریمیر پرو سیسی
ادوبی یکی از شرکتهای نامآشنای تولیدکنندهی نرمافزار در دنیا است که بیشتر آن را با نرمافزار ویرایش عکس فتوشاپ میشناسیم. اما ادوبی در زمینههای مختلفی مثل صوت، ویدیو، انیمیشن و … نیز نرمافزارهای بسیار قدرتمندی روانهی بازار کرده است.
ادوبی پریمیر پرو (Adobe Premiere Pro CC) نام نرمافزاری بسیار قدرتمند است که بسیاری از کاربران و شرکتهای سینمایی و نیز فیلمسازان برای تولید پروژههای ویدئویی خود از آن استفاده میکنند. پریمیر پرو یک نرمافزار با استانداردهای صنعت فیلمسازی است. این نرمافزار رابط کاربری آشنایی دارد و به مجموعهای از ابزارهای کاربردی و بسیار قدرتمند مجهز شده است و قابلیتهای بسیاری را در اختیار کاربرانش قرار میدهد. بهعنوان مثال پریمیر پرو از محتوای ۳۶۰ درجهی واقعیت مجازی و ۴K اچدیآر بهراحتی پشتیبانی میکند. این نرمافزار با سایر نرمافزارهای ادوبی مثل افتر افتکز، فتوشاپ و … یکپارچه شده است و این ویژگی یکی از برترین نقاط قوت آن محسوب میشود. با توجه به ویژگیهای مورد اشاره، میتوان گفت پریمیر پرو یکی از بهترین گزینهها برای انجام ویرایش حرفهای ویدیو است.
پریمیر پرو برای دو سیستمعامل ویندوز و مک در دسترس کاربران قرار گرفته است و شما با تهیهی اشتراک ادوبی کلود، میتوانید پروژههای خود را روی پلتفرمهای یادشده بهطور یکپارچه پیش ببرید. حداقل مشخصات فنی مورد نیاز برای اجرای پریمیر پرو به شرح زیر است:
- حافظهی رم ۸ گیگابایت (۱۶ گیگابایت توصیه میشود)
- نمایشگر با حداقل رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل
این نرمافزار از اکثر فرمتهای ویدیویی پشتیبانی میکند. از ویژگیهای دیگر پریمیر پرو میتوان به امکان ویرایش چند لایه، امکان استفاده از تعداد نامحدود لایهی ویدیویی و صوتی، افکتهای آماده، تصحیح دقیق رنگ، امکان ساخت افکت دلخواه، تایمکد، نمایشگر زمانبندی خطی و NDE اشاره کرد.
فاینال کات پرو
فاینالکات پرو (FinalCut Pro) یکی از نرمافزارهایی است که در تولید فیلمهای مختلفی از آن استفاده شده است. از جمله فیلمهایی که با این نرمافزار تدوین شدهاند میتوان به The Social Network و The Girl with the Dragon Tattoo اشاره کرد. نرمافزار مورد اشاره توسط کمپانی نامآشنای اپل توسعه داده شده است و به همین دلیل، جای تعجب نیست که رابط کاربری آن بسیار خیرهکننده باشد. فاینالکات پرو از کلیدهای میانبر مختلفی پشتیبانی میکند که باعث شده است کار با آن لذتبخشتر و سادهتر شود. این نرمافزار همانند پریمیر پرو، امکانات و قابلیتهای استاندارد فیلمسازی دارد و تقریبا هر پروژهی حرفهای را میتوان با آن انجام داد.
البته باید توجه داشته باشید که فاینالکات پرو فقط برای سیستمعامل مک در دسترس است و بنابراین برای بهره گرفتن از آن باید از مکبوک، مکپرو یا آیمک استفاده کنید. نرمافزار مورد اشاره از ۹۹ ترک موسیقی و ۹۹ ترک ویدیویی همزمان پشتیبانی میکند و بنابراین میتوان پروژههای بسیار بزرگ را بهراحتی با آن انجام داد.
بلندر
بلندر (Blender) یکی از قدیمیترین و البته قدرتمندترین نرمافزارهای متن بازی است که از آن برای مدلسازی، انیمیشنسازی، کامپوزیت و ویرایش ویدیو استفاده میشود. این نرمافزار از تمام روشهای مدلسازی سهبعدی، انیمیشنسازی، شبیهسازی، ردندر، موشن ترکینگ و حتی ساخت بازیهای رایانهای پشتیبانی میکند.
یکی از مهمترین ویژگیهای بلندر این است که شما با هر سیستمعاملی (ویندوز، مک و لینوکس) میتوانید بهطور کاملا رایگان از آن استفاده کنید. کاربران حرفهای میتوانند با استفاده از API بلندر که به زبان پایتون نوشته شده است، این اپلیکیشن را مطابق نیاز خود شخصیسازی یا ابزارهای جدیدی را برای آن ایجاد کنند. معمولا بسیاری از تغییرات اعمالشده توسط برنامهنویسان مختلف در نسخههای آیندهی بلندر بهصورت عمومی در اختیار سایر کاربران نیز قرار میگیرد. جامعهی توسعهدهندگان نقشی بسیار مهم در پیشرفت این نرمافزار دارد.
مهم نیست در زمینهی مدلسازی فعالیت دارید یا شبیهسازی یا انیمیشنسازی یا خلق جلوههای ویژهی بصری سینمایی؛ در هر صورت ابزارهای قدرتمند بلندر به کمک شما خواهند آمد. جالب است بدانید هالیوود نیز قدر این نرمافزار را بهخوبی میداند و در تولید بسیاری از فیلمهای نامآشنا از جمله چند سری از فیلمهای مرد عنکبوتی از نرمافزار بلندر بهمنظور خلق جلوههای ویژه بهره گرفته است.
اگر بخواهیم به تکتک ابزارهای موجود در بلندر اشاره کنیم، باید یک کتاب بزرگ و کامل در مورد آن بنویسیم و به همین دلیل سعی داریم در این مطلب به مهمترین قابلیتهای این نرمافزار بسیار خوب اشاره کنیم. همچنین اشاره میکنیم که در لحظهی نوشته شدن این مطلب، جدیدترین نسخهی منتشرشده از بلندر نسخهی ۲.۷۸c است.
مهمترین قابلیتهای بلندر:
- دارای موتور رندرینگ موسوم به سایکلز (Cycles) که میتواند رندرهایی فوقالعاده واقعگرایانه و طبیعی ایجاد کند.
- مجهز به ابزارهای مختلف و قدرتمند که امکان مدلسازی هر جسمی را بهراحتی فراهم میکند.
- سیستم مواد واقعی و موتور رندرینگ جدید این بخش، امکاناتی نامحدود در ساخت مادههای مختلف برای مدلها فراهم میکند.
- با قابلیت تبدیل سریع، تبدیل یک مدل به یک شخصیت قابل قبول هیچگاه تا به این حد آسان نبوده است.
- مجموعه ابزارهای انیمیشنسازی این نرمافزار میتواند به هنرمندان کمک کند شخصیتهای مورد نظر خود را با روشی آسان و از طریق کلید و فریم یا چرخههای پیچیده، متحرکسازی کنند.
- امکان ارائهی طرحهای نقاشی دستی یا استفاده از عکس روی مدلها.
- مجهز به ابزارهای کامل که برای ساخت فیلم نهایی یا پروژهی نهایی دیگر نیازی به نرمافزارهای اضافه نخواهید داشت.
- شبیهسازیهای خیرهکنندهای مثل ریختن آب، آتش، انفجار و … با نهایت کیفیت و دقت ارائه شدهاند و شما میتوانید در پروژههای خود از آنها بهترین استفاده را ببرید.
- ویرایشگر ویدیو یکی دیگر از قابلیتهای مهم بلندر است که امکانات بسیار حرفهای و کاملی برای تولید هر نوع ویدیویی به شما ارائه میدهد.
اگر با توجه به مشخصاتی که برای این نرمافزار گفتیم نسبت به دانلود آن ترغیب شدهاید، میتوانید با مراجعه بهوبسایت رسمی این پروژه، نسخهی مخصوص سیستمعامل ویندوز، مک اواس یا لینوکس را دانلود کنید.
نظر شما در این مورد چیست؟