ورزشی

قطر – عربستان؛ سیاسی‌ترین بازی جام ملتها :عکس های جام

بررسی گروه های شش گانه آسیا۲۰۱۹-قسمت چهارم

به گزارش “دنیای صنعت برق”، در قسمت‌های گذشته چهار گروه نخست رقابت‌های جام ملت‌های آسیا را بررسی کردیم. در این قسمت به بررسی تیم‌های حاضر در دو گروه آخر یعنی گروه‌های E و Fمی‌پردازیم.

گروه E: غول‌های برگزاری بازی تدارکاتی حریف احتمالی ایران

در گروه E نیز به مانند گروه B سه کشور عربی یعنی عربستان، قطر و لبنان حضور دارند. دو تیم عربستان و قطر در سال ۲۰۱۸ اردوهای آماده‌سازی و بازی‌های تدارکاتی باکیفیتی با تیم‌های درجه یک دنیا برگزار کردند. ایران چنانچه در جایگاه دوم گروه خود قرار بگیرد احتمال برخورد آن با تیم اول این گروه وجود دارد. همچنین در صورت صدرنشینی نیز احتمال آن می‌رود که ایران در مرحله یک هشتم نهایی با تیم سوم این گروه برخورد کند. در قسمت بعد بیشتر به جزییات حریفان احتمالی ایران در مرحله حذفی می‌پردازیم.

  • عربستان؛ یک آمار خارق‌العاده؛ پنج فینال متوالی در پنج حضور اول!

این دهمین بار متوالی است که عربستان جام ملت‌های آسیا را تجربه می‌کند. این تیم از سال ۱۹۸۴ در همه جام‌ها حضور داشته است. نکته استثنایی و خارق‌العاده در مورد این تیم، قهرمانی آن‌ها در دو دوره نخست حضور و فینالیست شدن در ۵ حضور اول است. “شاهین‌های سبز” در ۹ دوره حضور سه بار قهرمان، سه بار نایب‌قهرمان و البته سه بار نیز در همان دور گروهی حذف شده‌اند. به عبارتی آن‌ها هر گاه از گروه خود صعود کرده‌اند تا فینال مسابقات پیش رفته‌اند! البته موضوع شایان توجه این است که عربستان در دو دوره اخیر حتی در صعود از مرحله گروهی و رسیدن به دور حذفی نیز ناکام بوده است.

از ژانویه ۲۰۱۸ خوان آنتونیو پیزی آرژانتینی-اسپانیایی مربی عربستان است و در این مدت در ۱۷ مسابقه، ۵ برد، ۴ مساوی و ۸ باخت در کارنامه دارد. پیروزی مقابل تیم ملی مصر در جام جهانی شاخص‌ترین برد آن‌ها در این سال است.

نکته حائز اهمیت بازی‌های تدارکاتی با کیفیت و درجه یک این تیم در سال ۲۰۱۸ با تیم‌های ایتالیا، آلمان، برزیل و بلژیک است که البته همه آن‌ها را به حریفان واگذار کرده است.

در فهرست ۲۳ نفره عربستان نام هیچ لژیونری به چشم نمی‌خورد و ولید عبدالله دروازه‌بان تیم النصر باتجربه‌ترین بازیکن سبزها به حساب می‌آید. فهد المولد مهاجم الاتحاد نیز با ۱۱ گل بهترین گلزن شاهین‌های سبز است.

عربستان در ۹ دوره حضور خود ۴۴ بازی انجام داده است. قاطع‌ترین پیروزیشان برد ۶-۰ مقابل تایلند در امارات ۹۶ است و شکست تحقیرآمیز ۵-۰ مقابل ژاپن در سال ۲۰۱۱ سنگین‌ترین شکست عربستان در جام ملت‌های آسیاست.

قهرمانی عربستان در امارات ۱۹۹۶

  • قطر؛ دهمین حضور عنابی‌ها

 

از ۱۹۸۰ تاکنون قطر تنها یک بار در سال ۱۹۹۶ در جام ملت‌ها حضور نداشته و در تمام ۹ دوره دیگر حاضر بوده است. عنابی‌ها جز در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۱۱ که به مرحله یک چهارم نهایی رسیدند در سایر ادوار موفق به صعود از دور گروهی نشدند.

عبدالکریم حسن مرد سال فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۸، اکرم عفیف، بوعالم خوخی، کریم بوضیاف و حسن الهیدوس بازیکنان شاخص این تیم هستند. حسن الهیدوس با ۱۰۹ بازی و ۲۴ گل ملی با تجربه‌ترین و بهترین گلزن این تیم است. تیم با تجربه‌ی قطر از وجود ۷ بازیکن با بیش از ۵۰ بازی ملی در ترکیب خود سود می‌برد. فیلیکس سانچز اسپانیایی سرمربیگری این تیم را به عهده دارد.

۸ مسابقه این تیم در سال ۲۰۱۸ با ۵ برد ۲ مساوی و یک باخت برای این تیم همراه بوده است. مهمترین بازی‌های دوستانه قطر مقابل سوییس بود که با برد ۱-۰ این تیم با گل اکرم عفیف به پایان رسید. قطر از زمان قرعه‌کشی تا کنون در رنکینگ فیفا بعد از ژاپن بیشترین جهش را در بین تیم‌های آسیایی حاضر در تورنمنت داشته و با صعود هشت پله‌ای هم اکنون در جایگاه ۹۳ این رده‌بندی جای دارد.

قطر در ۹ دوره حضور در جام ملت‌ها ۳۲ بازی انجام داده است. آن‌ها دو برد قاطعانه ۳-۰ مقابل ژاپن و کویت در سال‌ها ۱۹۸۸ و ۲۰۱۱ داشته‌اند و سنگین‌ترین شکست آن‌ها مقابل کویت با نتیجه ۴-۰ در سال ۱۹۸۰ رقم خورده است.

قطر روز پنج شنبه مقابل الجزایر با تک گل بغداد بونجاح ۱-۰ مغلوب شد و در آخرین بازی تدارکاتی قبل از شروع جام با تیم کشورمان مصاف می‌دهد.

  • لبنان؛ پایان حسرت صعود “سروهای آزاد” در دومین حضور؟

 

لبنان تیم ۸۲ رنکینگ فیفا پیش از این تنها یکبار و آن هم در شرایطی که در سال ۲۰۰۰ میزبان این رقابت‌ها بود حضور در مرحله نهایی این تورنمنت را تجربه کرده است که نتیجه حذف در همان مرحله اول مسابقات بود. در جام ۲۰۱۹ میودراگ رادولوویچ مونته‌نگرویی هدایت لبنان را به عهده دارد. این تیم امسال ۲ برد ۲ مساوی و ۲ شکست را در ۶ بازی برگزار شده تجربه کرده است. مهمترین بازی دوستانه آن‌ها در مقابل استرالیا بود که در شهر سیدنی برگزار و با شکست ۳-۰ این تیم همراه شد.

حسن علی معتوق عضو باشگاه النجمه لبنان با ۷۲ بازی و ۱۹ گل ملی باتجربه‌ترین و گلزن‌ترین بازیکن لبنان است. از نکات قابل توجه لیست بازیکنان لنبان حضور برادران میشل (الکساندر و فیلیکس) است که متولد سوئد هستند و حتی سابقه بازی در تیم‌های زیر ۱۹ و زیر ۲۱ سال سوئد را دارند. آن‌ها به تازگی با اخذ تابعیت لبنانی برای تیم ملی این کشور به میدان می‌روند.

  • کره شمالی؛ ناشناخته‌های بی‌خطر

امارات ۲۰۱۹ پنجمین حضور کره شمالی در جام ملت‌هاست آن‌ها جز در حضور اول که به مقام چهارمی رسیدند هیچ‌گاه موفق به صعود از گروه خود نشده‌اند.

مربی “اسب‌های پرنده” کیم یونگ جون اهل کره شمالی است. سه برد یک مساوی و یک باخت نتایج این تیم کم کار در سال ۲۰۱۸ بوده است. آن‌ها در این سال در مسابقات مقدماتی شرق آسیا حضور داشتند که هم‌امتیاز و با تفاضل گل یکسان و تنها یک گل زده کمتر نسبت به تیم هنگ کنگ بعد از این تیم در رده دوم گروه خود قرار گرفته و از راهیابی به فینال این مسابقات بازماندند.

کره شمالی در ۴ حضور قبلی ۱۵ بازی کرده که باخت ۴-۱ به عربستان در سال ۲۰۱۵ سنگین‌ترین شکست آن‌ها بوده است.

گروه F: آبی سامورایی، گرگ‌های سفید، قرمزها و اسب‌های ترکمن

در گروه آخر ژاپن از مدعیان اصلی کسب عنوان قهرمانی، با تیم‌های ازبکستان، عمان و ترکمنستان همگروه است. ژاپن علی رغم تعویض مربی بعد از جام جهانی و روی آوردن به جوانگرایی به نظر نمی‌رسد کار چندان سختی برای صدرنشین شدن در این گروه داشته باشد. به خصوص که در مقابل امید دوم صعود یعنی ازبکستان دو پیروزی درخشان ۸-۱ و ۴-۰ در تاریخ جام ملت‌ها بدست آورده است. شانس سوم صعود از گروه و شاید رقیب اصلی ازبکستان برای صعود به عنوان تیم دوم تیم عمان است که با پیم فربیک هلندی در این رقابت‌ها حاضر می‌شود. ترکمنستان نیز که برای بار دوم حضور در جام ملت‌ها را تجربه می‌کند کمترین شانس را در این گروه دارد.

  • ژاپن؛ مدعی همیشگی قهرمانی حتی بدون ستاره و مربی تراز اول

 

امارات ۲۰۱۹ نهمین حضور متوالی “آبی سامورایی” در جام ملت‌ها خواهد بود. آن‌ها تنها در ۸ دوره حضور خود موفق شدند از حریفان سنتی ایران، کره و عربستان پیشی گرفته و عنوان پر افتخارترین تیم آسیا را به تنهایی از آن خود کنند. ژاپنی‌ها چهار بار در سال‌های ۱۹۹۲ با هانس اوفت هلندی، ۲۰۰۰ با فیلیپ تروسیه فرانسوی، ۲۰۰۴ با زیکوی برزیلی و ۲۰۱۱ با آلبرتو زاکه‌رونی ایتالیایی به قهرمانی قاره کهن دست یافته‌اند.

ژاپن هم اکنون در رتبه ۵۰ رنکینگ فیفا قرار دارد که ده پله بالاتر از رتبه آن‌ها در ابتدای سال میلادی است. در سال ۲۰۱۸ آبی سامورایی در ۱۴ مسابقه به میدان رفته که حاصل تلاش آن‌ها ۶ برد ۳ مساوی و ۵ باخت بوده است. ارائه فوتبال تماشاگرپسند، عملکرد درخشان ژاپن در جام جهانی و برگزاری اردو و بازی‌های تدارکاتی مناسب سبب شده علیرغم تعویض مربی و جوانگرایی، در این دوره نیز از ژاپن به عنوان یکی از اصلی‌ترین شانس‌های کسب عنوان قهرمانی یاد شود. هاجیمه موریاسو ۵۰ ساله و ژاپنی سرمربی آبی‌ها در جام ملت‌های ۲۰۱۹ که طی چهار فصل ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ سه بار موفق شده بود سانفرس هیروشیما را به قهرمانی جی لیگ برساند بعد از جام جهانی جایگزین نیشینو دیگر مربی ژاپنی شد.

مایا یوشیدا (ساوتهمپتون)، هیروکی ساکای (مارسی) و یویا اوساکا (وردربرمن) شناخته‌شده‌ترین بازیکنان تیم ملی ژاپن هستند. یوتو ناگاتومو دفاع تیم گالاتاسارای ترکیه با ۱۱۰ بازی ملی با تجربه‌ترین فرد فهرست آبی سامورایی است. یوشیدا و اوساکا نیز با ده گل ملی بیشترین گل زده را در فهست ژاپن دارند.

ژاپن در هشت حضور قبلی خود ۴۱ مسابقه برگزار کرده است. قاطعانه‌ترین پیروزی تاریخ آن‌ها در جام ملت‌ها مقابل ازبکستان با نتیجه عجیب ۸-۱ در لبنان ۲۰۰۰ بوده و سنگین‌ترین شکست آن‌ها با نتیجه ۳-۰ در مقابل قطر در سال ۱۹۸۸ به ثبت رسیده است.

قهرمانی ژاپن در سال ۱۹۹۲

  • ازبکستان؛ هکتور کوپر با گرگ‌های سفید می‌آید

 

ازبک‌ها ملقب به گرگ‌های سفید در هفتمین حضور پیاپی خود حداقل به دنبال تکرار بهترین عنوان خود یعنی چهارمی آسیا که در سال ۲۰۱۱ بدست آمده هستند. “تورانی‌ها” که هم اکنون در رده ۹۵ رنکینگ فیفا هستند پس از جام جهانی هکتور رائول کوپر آرژانتینی را به عنوان سرمربی خود برگزیده‌اند.

ازبکستان در چهار دوره آخر حضور خود موفق شده حداقل به جمع ۸ تیم برتر راه یابد. مهمترین افتخار تاریخ فوتبال آن‌ها قهرمانی در بازی‌های آسیایی هیروشیما در سال ۱۹۹۴ است.

در سال ۲۰۱۸ ازبکستان از ده بازی تنها دو برد کسب کرده ۳ بازی را مساوی کرده و متحمل ۵ شکست در مقابل حریفان شده است. مهمترین بازی تدارکاتی آن‌ها در مقابل مراکش، اروگوئه و کره جنوبی بوده که به ترتیب با دو، سه و چهار گل شکست خوردند. هرچند این تیم در سال ۲۰۱۸ بازی‌های تدارکاتی به نسبت قابل قبولی را برگزار کرده اما ارمغان آن سقوط ۷ پله‌ای در جدول رنکینگ فیفا نسبت به زمان قرعه‌کشی است. “پرندگان هما” و “ایتالیای آسیا” از دیگر القاب تیم پر لقب ازبکستان است.

ایگناتی نستروف دروازه‌بان لوکوموتیو تاشکند با ۹۹ بازی ملی و عادل احمدف هافبک تیم شانگهای با ۱۷ گل ملی به ترتیب باتجربه‌ترین و بهترین گلزن ملی در لیست این تیم برای جام ملت‌های آسیا هستند.

ازبکستان تاکنون در ۷ دوره از مرحله نهایی جام ملت‌ها حاضر بوده و ۲۴ بازی انجام داده است. سنگین‌ترین باخت آن‌ها مقابل ژاپن با نتیجه ۸-۱ در سال ۲۰۰۰ رقم خورد و آن‌ها در سال ۲۰۰۷ توانستند بهترین برد خود را با نتیجه ۵-۰ مقابل مالزی میزبان بدست آورند.

  • عمان؛ این قرمزهای شکست‌ناپذیر

 

عمان چهارمین حضور خود را در جام ملت‌های آسیا تجربه می‌کند. آن‌ها هرگز در سه دوره قبل نتوانستند از گروه خود صعود کنند. الأحمر یا قرمزها هم اکنون در رتبه ۸۳ فیفا هستند. عمان در ۹ مسابقه خود در سال ۲۰۱۸ سه برد و شش تساوی کسب کرده و شکستی در کارنامه ندارد. آن‌ها از سال گذشته تاکنون یازده بازی متوالی بدون شکست را تجربه کرده‌اند.

پیم فربیک هلندی از ابتدای ۲۰۱۷ سرمربی تیم ملی فوتبال عمان است. احمد کانو بازیکن المسیمیر قطر با ۱۶۰ بازی ملی از بازیکنان شاخص و شناخته شده قرمزهاست. سعد المخینی دفاع تیم النصر عربستان با ۱۰۱ بازی ملی دیگر بازیکن عمانی عضو باشگاه صدتایی‌هاست. بدترین خبر برای عمانی‌ها پیش از شروع جام، مصدومیت علی الحبسی دروازه‌بان الهلال با ۱۳۱ بازی ملی بود که دو تا سه هفته از جام ملت‌های آسیا را از دست می‌دهد.

برد ۲-۰ مقابل تایلند در سال ۲۰۰۴ و باخت ۴-۰ مقابل استرالیا در سال ۲۰۱۵ به ترتیب بهترین و بدترین نتایج عمانی‌ها در سه دوره حضور خود و انجام مجموعاً ۹ بازی در مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا بوده است.

عمان روز گذشته در دیداری تدارکاتی مقابل هند با نتیجه مساوی ۰-۰ متوقف شد.

  • ترکمنستان؛ دومین حضور زمردها

 

ترکمنستان برای دومین بار به مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا صعود کرده است. “زمردها” در تنها حضور خود در این مسابقات در سال ۲۰۰۴ در مرحله گروهی حذف شدند. سبزها که هم اکنون در رده ۱۲۷ رنکینگ فیفا هستند در سال ۲۰۱۸ تنها در یک بازی رسمی به میدان رفتند که با نتیجه ۴-۰ مغلوب بحرین شدند. یازگولی هوجاگلدیف مربی ۴۲ ساله ترکمن این تیم در جام ملت‌هاست. جنگجویان صحرای قره‌قوم و اسب‌های ترکمن دیگر القاب این تیم هستند.

ارسلان میرات امانوف ۲۸ ساله عضو باشگاه بخارای ازبکستان با ۳۵ بازی و ۸ گل ملی شاخص‌ترین بازیکن ترکمن‌های کم امید در این مسابقات است.

 

در بررسی دو گروه آخر جام ملت‌های آسیا باید توجه داشت عربستان تا قبل از سال ۱۹۸۴ حتی در این تورنمنت حضور نداشت و به یکباره شروعی انفجاری را آغاز نمود. این تیم نه تنها موفق به قهرمانی در دو دوره اول حضور خود یعنی سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۸ شد بلکه توانست ۶ فینال را در ۷ حضور اول خود تجربه کرده تا آسیا یک قهرمان و یک مدعی تازه متولد شده را به خود ببیند. مدعی اصلی گروه F، ژاپن نیز اولین حضور خود را در ۱۹۸۸ سنگاپور و اولین قهرمانی آسیا را در شرایطی که در سال ۱۹۹۲ میزبان مسابقات بود جشن گرفت و تا سال ۲۰۱۱ تعداد قهرمانی خود را به عدد ۴ رساند. دو گروه بررسی شده در این یادداشت (E و F)، عرصه‌ی رقابت غول‌های تازه متولد شده بعد از دهه‌های ۸۰ و ۹۰ با دیگر تیم‌هاست که تا قبل از آن حتی صعود به مرحله نهایی جام ملت‌ها را تجربه نکرده بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا