حقی فام:عراقیها منتظر عربستان نمیمانند /ایران بهترین گزینه برای ارسال برق به عراق است
وی با بیان اینکه افزایش صادرات برق به کشورهای همسایه سیاست اصولی صنعت برق کشور است، افزود: طبق قراردادهایی که با کشورهای همسایه داریم صادرات در حال انجام است.
سخنگوی صنعت برق در ادامه درباره مذاکره برای برای صدور برق از عربستان به عراق گفت: طبیعی است که کشورها دنبال بازاریابی هستند و اینگونه نیست که بخواهند جایگزین برق ایران شوند، ضمن اینکه شبکه برق اینگونه نیست که امروز تصمیمی بگیرند و فردا صادرات عملیاتی شود، مثلا بگویند ۴ ماه مصرف نکنید بعدا ما برقتان را تامین میکنیم بلکه باید شبکه احداث و زیرساختها فراهم شود.
وی یادآور شد: صادرات برق به هر کشوری بستگی به شبکه الکتریکی و نزدیکی جغرافیایی دارد، در هر حال ما سیاست افزایش صادرات را دنبال میکنیم، ضمن اینکه مزیتهای منطقهای ما باعث میشود کشورهای همسایه ترجیح دهند که برق را از ما بگیرند.
حقیفام با تاکید بر اینکه شرایط تحریمی مانعی برای صادرات برقی ایران نیست، خاطرنشان کرد: ما به دنبال افزایش صادرات برق هستیم و تحریم تاثیری بر روند برنامههای صادراتی ما ندارد، ضمن اینکه عراق هم از تحریمهای آمریکا معاف شده است.
وی بیان کرد: چنانچه کشور ما زیرساختها را آماده نگه دارد و برق مازاد را به کشورهای اطراف بفروشد از هر نظر به نفع صنعت برق است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه نزدیکی جغرافیایی و شبکه آماده ایران را تبدیل به بهترین گزینه برای ارسال برق به عراق کرده است، اظهار داشت: ما از شمالیترین تا جنوبیترین نقطه عراق ارتباط برقی داریم و بسته به نیاز و قراردادی که داریم صادرات انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه ما بدون توجه به فضای تبلیغاتی و هیجانی کارمان را برای توسعه صادرات انجام میدهیم، درباره میزان صادرات به عراق گفت: میزان صادرات متغیر است در برخی مواقع ۱۳۰۰ مگاوات برق منتقل میشود، ولی بسته به شرایط و نیاز عراقیها این عدد متغیر است.
وی درباره دریافت مطالبات هم بیان کرد: ما علاوه بر افزایش صادرات به دنبال دریافت مطالباتمان هم هستیم، طبق قراردادها میزان بدهی مشخص است و سازوکار لازم توسط وزارت نیرو و بانک مرکزی برای وصول مطالبات در حال انجام است.
سخنگوی صنعت برق قیمت برق صادراتی به عراق را مطابق نرم جهانی عنوان کرد و افزود: قیمت برق صادراتی به هر کشوری بسته به زیرساختها و نزدیکی شبکه متفاوت است.