دوربین مدار بسته

انتخاب دوربین مدار بسته برای مجتمع های مسکونی

انتخاب دوربین مدار بسته

 

دوربین مدار بسته

امنیت و آسایش ساکنین خانه از دغدغه‌های همیشگی بشر بوده است. در طول تاریخ بشریت، برای حفظ حریم خانه از ورود سارقین و متجاوزین راه‌حل‌های مختلفی در نظر گرفته شده است، در این بین پیشرفت علم و تکنولوژی نیز به این امر مهم کمک کرده. درب‌ ضد سرقت، نرده و حفاظ، دزدگیر و دوربین مداربسته خانگی از جمله تجهیزاتی است که چند سال اخیر در مبحث امنیت منازل و سازمان‌ها، رونق گرفته است.

 

انتخاب بهترین دوربین مدار بسته

 

همه ما با نصب دوربین‌ها به دنبال راهی هستیم که تا حد امکان با ایمن کردن محل سکونت خود، از وقوع دزدی یا هرگونه جرم و جنایتی پیشگیری کنیم. نصب دوربین مداربسته خانگی تا حد زیادی از ورود سارقین و متجاوزین جلوگیری می‌کند. هم‌چنین در مواقعی که این اتفاقات ناگوار رخ دهد و دزدی وارد منزل‌مان شود، می‌تواند پلیس‌های آگاهی را در شناسایی و دستگیری سارقین یاری کند.

 

نصب دوربین مداربسته خانگی احتمال ورود مزاحمین را به ساختمان محل سکونت شما کاهش می‌دهد.

 

انواع دوربین مداربسته از نظر کیفیت تصویر

یکی از عوامل سنجش کیفیت دوربین‌ مداربسته خانگی رزولوشن تصویر خروجی است. به طور کلی دوربین‌های مداربسته به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم‌بندی می‌شوند.

  • دوربین‌های آنالوگ

نخستین و قدیمی‌ترین نوع دوربین مداربسته خانگی است که تصاویر خروجی را به سیگنال‌های الکترونیکی آنالوگ تبدیل می‌کند. سیستم دوربین مداربسته آنالوگ به گونه‌ای است که تصاویر دریافتی توسط حسگر را پردازش می‌کند و از طریق کابل کواکسیال به دستگاه ضبط دیجیتالی (DVR) انتقال می‌دهد تا روی هارد دیسک ذخیره شود. رزولوشن تصویر دوربین مداربسته آنالوگ را با TV line مشخص می‌کنند. هرچقدر عدد مربوط به تی‌وی لاین دوربینی بالاتر باشد، آن دوربین کیفیت تصویر بهتری خواهد داشت.

مزایا:

مهم‌ترین امتیاز دوربین مداربسته آنالوگ به نسبت نوع دیجیتالی، ارزان بودن و قیمت پایین‌تر آن است که همین امر موجب پرفروش‌تر بودن آن شده است. در حال حاضر دوربین مداربسته آنالوگ در بازار ایران بسته به نوع برند و مدل، بین ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

 

ویژگی برتر دیگر دوربین مداربسته آنالوگ این است که به دلیل ساختار ساده‌ای که دارد، نصب آن نیز آسان‌تر است و به تخصص فنی خاصی نیاز ندارد. از آن‌جایی که برای انتقال تصاویر از استانداردهای تلویزیونی بهره می‌برد، می‌توانید به راحتی و مستقیما دوربین را به تلویزیون وصل کنید و تصویر را ببینید. هم‌چنین در انواع مدل و شکل ظاهری تنوع بالاتری دارد که می‌توانید بسته به موقعیت مکان موردنظر، دوربین دلخواه خودتان را انتخاب کنید.

معایب:

اصلی‌ترین تفاوت دوربین‌ مداربسته آنالوگ و دیجیتال در کیفیت تصویر خروجی آن‌ها است. از آن‌جایی که دوربین مداربسته آنالوگ از سیگنال آنالوگ استفاده می‌کنند و امکان ایجاد نویز روی این امواج بیشتر است، تصویر حاصل از آن کیفیت پایین‌تری دارد. به ویژه اگر از سیستم بی‌سیم برای ارسال این سیگنال‌ها و تصاویر استفاده شود، نویزها بیشتر می‌شود و تصویر دریافتی کیفیت مطلوبی نخواهد داشت. هم‌چنین دید در شب و تشخیص چهره این نوع از دوربین‌ها بسیار ضعیف است و از ویژگی‌های خاص دیجیتالی مانند زوم یا رمزنگاری امواج، بی‌بهره است. علاوه بر این موارد، به دلیل زاویه دید محدودی که دارد (در حدود ۳۰ درجه)، منطقه کمتری را نیز می‌تواند پوشش دهد.

آنالوگ HD:

در پنج سال گذشته دوربین مداربسته آنالوگ جدیدی به بازار آمده است که با وجود آنالوگ بودن سیگنال‌های اطلاعاتی آن، تصاویری با کیفیت HD تولید می‌کند. این دوربین‌ها برای انتقال اطلاعات از همان کابل‌های کواکسیال استفاده می‌کند اما رزولوشن تصاویر خروجی، بسیار بالاتر از دوربین آنالوگ معمولی است. این دوربین‌ها رزولوشن Full HD و بالاتر دارند که در برخی از مدل‌های جدیدتر آن تا ۴K نیز می‌رسد. سه نوع خاص از این دوربین‌ها تحت عنوان AHD، HD-TVI و HD-CVI در بازار موجود است.

 

آموزش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه

 

در تکنولوژی دوربین مداربسته آنالوگ کوشیده شده است که معایب دوربین مداربسته آنالوگ رفع شود و در عین حال، قیمت پایین خود را حفظ کند. از این رو، طرفداران بسیاری را به دست آورده است.

 

پرفروش‌ترین دوربین مداربسته خانگی دوربین‌های آنالوگ HD است که با وجود کیفیت تصویر خوبی که ارائه می‌دهد، قیمت مناسبی دارد.
  • دوربین‌های دیجیتال و تحت شبکه (IP):

این نوع دوربین‌ها همانند یک کامپیوتر، سیستم عاملی دارد تا امکان اتصال به شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت را داشته باشد. تمامی اطلاعات و تصاویر دریافتی با استفاده از اینترنت و بر بستر شبکه منتقل می‌شود. هم‌چنین امکان ضبط تصاویر نیز درون سیستم عامل دوربین وجود دارد.

 

نصب دوربین مدار بسته IP به زبان ساده

 

مزایا:

کیفیت تصاویر دریافتی در این مدل دوربین مداربسته قابل مقایسه با تصاویر آنالوگ نیست. استفاده از اینترنت برای انتقال تصاویر و هم‌چنین کیفیت بالای ضبط دیجیتالی دوربین سبب شده است که تصاویر باکیفیت‌تری را در خروجی دریافت کنیم. رزولوشن تصویر در بعضی مدل‌های این دوربین تا ۲۹ مگاپیکسل هم می‌رسد. به دلیل همین کیفیت بالای تصویر، می‌توانید تصاویر زوم شده‌ی واضحی نیز در اختیار داشته باشید و تمامی جزئیات را مشاهده کنید. همچنین برخلاف دوربین مداربسته آنالوگ زاویه دید بازتری در اختیار دارید که منطقه وسیع‌تری را در برمی‌گیرد.

 

 

امینت این نوع از دوربین‌ها نیز بسیار بالاتر است. چرا که امکان رمزنگاری اطلاعات وجود دارد و دیگر کسی نمی‌تواند بدون تایید دسترسی و داشتن رمز عبور تصاویر را دریافت و مشاهده کند. علاوه بر همه این موارد، انتقال تصاویر بر بستر اینترنت به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید تصاویر را در هر جایی که باشید، مشاهده کنید. نصب دوربین مداربسته تحت شبکه نه تنها سخت نیست بلکه با وجود طراحی‌هایی که سازندگان این نوع دوربین‌ها ارائه داده‌اند، می‌توانید آن را به آسانی و با استفاده از سیم‌کشی‌ که در خانه خود دارید، نصب کنید.

معایب:

تنها مشکل دوربین مداربسته آی‌پی، قیمت بالای این دوربین و تجهیزات مرتبط با آن است. اما شاید نتوان آن را دقیقا یک عیب به شمار آورد. با وجود اینکه به نسبت آنالوگ، گران‌تر است اما کارایی و ایمنی بیشتری دارد. ضمن اینکه باید توجه داشت که این مدل دوربین مدارسته بادوام‌تر است و هزینه نگهداری و تعمیر کمتری دارد و در نتیجه خرید آن به صرفه‌تر است. قیمت دوربین مداربسته آی‌پی بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۱۰ میلیون تومان می‌باشد.

 

خرید دوربین مداربسته تحت شبکه با توجه به کیفیت بهتر و خدماتی که ارائه می‌دهد، مقرون به صرفه‌تر است.

 

دوربین های تحت شبکه و تحت وب

انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری

دوربین مداربسته خانگی کاربردهای گوناگون دارد و در محل‌های مختلفی استفاده می‌شود. به همین دلیل سازندگان این دوربین‌ها، آن‌ها را با طرح‌های مختلفی می‌سازند تا بتوانید بهترین مدل را برای منظور خود انتخاب کنید.

رایج‌ترین نوع این دوربین‌ها، دوربین گنبدی شکل است که در اصطلاح دام (Dome) نامیده می‌شود. طراحی آن به نحوی است تا کسی متوجه زاویه دید آن نشود. نوع گردان آن، دوربین Speed dome و PTZ است که می‌توانند در جهت‌های مختلف بچرخند و زاویه دیدهای متفاوتی بدهند.

یک نمونه دیگر از دوربین مداربسته، مستطیلی و جعبه شکل هستند که به آن Box می‌گویند. دوربین‌های گلوله‌ای شکلی نیز به نام  Bullet وجود دارند که استوانه‌ای هستند.

 

دوربین‌های دام پرکاربردترین شکل دوربین مداربسته خانگی است که در دو نوع ثابت و گردان (اسپید دام) موجود است.

 

تجهیزات مورد نیاز دوربین مداربسته خانگی

برای به کار انداختن یک سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه علاوه بر دوربین به وسایل دیگری جهت دریافت تصاویر و ضبط، نگهداری و مشاهده آن نیاز داریم.

دستگاه ضبط تصاویر

همان‌طور که پیش از این گفتیم در سیستم دوربین مداربسته آنالوگ وظیفه ضبط تصاویر بر عهده دستگاهی به نام DVR است. چنین دستگاهی در دوربین مداربسته تحت شبکه NVR نامیده می‌شود. مهم‌ترین تفاوت این دو دستگاه در نحوه انتقال اطلاعات به آن‌هاست. در DVR سیگنال‌ها از طریق کابل معمولی منتقل می‌شود ولی در NVR، انتقال تصاویر با کابل تحت شبکه انجام می‌شود. دستگاه NVR از DVR گران‌تر است.

 

دستگاه دی وی آر

 

حفظ و نگهداری دستگاه ضبط تصویر بسیار مهم است. آن را باید در مکانی دور از چشم همگان قرار داد تا کسی نتواند آن را مخدوش کند یا به سرقت ببرد.

 

هارد دیسک

یک سیستم امنیتی مداربسته برای اینکه کار خود را به درستی انجام دهد، به صورت پیوسته باید روشن باشد و اطلاعات را ذخیره کند. از این رو به یک هارد دیسک با ظرفیت بالا برای ذخیره تصاویر دریافتی نیاز است.

 

حداقل دو ترابایت برای ذخیره‌سازی ویدئوهای دوربین مداربسته نیاز است.

 

منبع تغذیه

برق ۲۲۰ ولت AC شهری برای دوربین مداربسته مناسب نیست. به همین خاطر به یک منبع تغذیه نیاز دارید تا برق شهری را به برق ۱۲ ولت DC مورد نیاز دوربین‌ها تبدیل کند. در دوربین مداربسته آی‌پی آداپتوری جهت این تبدیل ولتاژ درون دستگاه NVR قرار دارد.

 

کابل RG

در سیستم آنالوگ از کابل کواکسیال و BNC و در سیستم تحت شبکه از کابل شبکه برای اتصال بین دوربین و دستگاه ضبط تصویر (DVR یا NVR) استفاده می‌شود. هم‌چنین برای انتقال برق از منبع تغذیه به دوربین‌ها نیز کابل برق نیاز است.

 

کابل کشی دوربین مدار بسته

نمایشگر تصویر

برای اینکه بتوانید تصاویری را که دوربین‌‌ها دریافت می‌کنند مشاهده کنید و بر آن‌ها نظارت داشته باشید، احتیاج به یک نمایشگر دارید. این نمایشگر می‌تواند مانیتور رایانه، تلویزیون، صفحه گوشی موبایل و تبلت یا هر صفحه نمایش دیگری باشد. بسته به تعداد و نوع دوربین‌ها و کیفیت تصاویر باید نمایشگر مناسب خود را انتخاب کنید.

 

نکات مهمی که قبل از خرید و نصب باید به آن توجه کنید

  • پیش از خرید دوربین مداربسته و تجهیزات آن، ضروری است منطقه‌ای را که می‌خواهید تحت پوشش دوربین قرار دهید، به خوبی بررسی کنید. بسته به نوع طراحی و متراژ منزل‌تان، باید ببینید وجود چه تعداد دوربین الزامی است. محوطه ورودی ساختمان، درها، پارکینگ و حیاط، آسانسور، پشت بام و راه پله‌ها از جمله نقاطی است که نیاز به نظارت و نصب دوربین دارد. نقاط کور و حساس محل سکونت خود را به دقت مشخص کنید و برآوردی از تعداد دوربین‌های لازم به دست آورید.
  • محلی که قرار است دوربین در آنجا نصب شود باید به گونه‌ای باشد که بهترین نور و در نتیجه تصویر ممکن را به دست بدهد. اگر دوربین مداربسته خانگی را در مناطق باز نصب می‌کنید، آن را جایی قرار دهید که پشت به نور خورشید باشد تا تصاویر ضد نور نشود. در محل‌های سرپوشیده مانند راهروها نیز از وجود لامپ‌های سالم با نور کافی اطمینان حاصل کنید. هم‌چنین می‌توانید برای اینکه در شب دید خوبی از دوربین داشته باشید، بالای آن یک پروژکتور نصب کنید.

 

با استفاده از یک برچسب بر زیر دوربین، وجود دوربین مدار بسته را به اطلاع دیگران برسانید. این کار با تهدید سارقین و متجاوزین، می‌تواند تا حدودی آن‌ها را از اقدام خود بازدارد. هم‌چنین باید بدانید که نصب دوربین مخفی در کشور ما جرم محسوب می‌شود و مطلع کردن مردم از وجود دوربین الزامی است.

 

عملکرد دوربین مدار بسته اتوبانها

 

  • راه اندازی سیستم دوربین مداربسته خانگی به منظور افزایش امنیت شما انجام می‌شود. به همین دلیل برای خرید تجهیزات مربوطه به فروشگاه‌های معتبر و یا نمایندگی‌های شرکت‌ها مراجعه کنید. از خرید دوربین‌های بدون نام (no name) خودداری کنید. این دوربین‌ها ضمن اینکه کیفیت نامعلومی دارند، در هنگام مواجهه با مشکل خدمات پس از فروش مناسبی نیز ارائه نمی‌دهند. گارانتی و خدمات پس از فروش از جمله نکاتی است که غیر از کیفیت دوربین، باید به آن توجه داشته باشید.

 

در هنگام خرید دوربین مداربسته به کیفیت دوربین و تجهیزات آن، گارانتی و خدمات پس از فروش دقت فرمایید.

 

جمع‌بندی

ما در این مطلب به لزوم استفاده از یک سیستم امنیتی در ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی اشاره کردیم. نصب دوربین مداربسته از جمله فناوری‌هایی است که در چند سال اخیر جهت دور کردن مزاحمین و سارقین از محل کسب و سکونت، رواج پیدا کرده است. در ادامه با انواع آن آشنا شدیم.

  • دوربین مداربسته به دو دسته کلی آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می‌شود. تفاوت عمده این دو نوع در کیفیت تصاویر خروجی است.
  • جدیدترین نوع دوربین‌های آنالوگ، نسخه HD آن است که تصاویری با رزولوشن و کیفیت HD در اختیار بینندگان می‌گذارد. باتوجه به کیفیت بالا و قیمت ارزان‌تری که به نسبت دوربین تحت شبکه دارد، در بین عامه مردم طرفداران بیشتری دارد.
  • در دوربین مداربسته تحت شبکه همه کارها از طریق اینترنت انجام می‌شود. به دلیل تکنولوژی پیچیده‌تری که دارد این دوربین‌ها گران‌تر است.
  • تصاویر دوربین مداربسته IP را می‌توانید از هر کجای دنیا و با هر وسیله‌ای حتی با گوشی موبایل خود مشاهده کنید.
  • برای ذخیره تصاویر دریافتی به هارد دیسکی با ظرفیت بالا، حداقل به اندازه ۲ ترابایت نیاز است.
  • دوربین را باید به گونه‌ای جاگذاری کنید که تمامی مکان‌های مورد نظر شما را پوشش بدهد و هیچ نقطه کور یا ضد نوری وجود نداشته باشد.

منبع : kilid.com

 

ساخت لرزش گیر دوربین

دانلود پاورپوینت آشنایی با دوربین های دیجیتال و تجهیزات و اجزای آنها

دانلود پاورپوینت دوربین ها و اسکنرهای دیجیتالی

آموزش نحوه کار با دوربین ترموویژن یا ترموگرافی

**********************************************************************

آموزش عیب یابی سنسور های خودرو + روش های تست PDF

 

راهنمای آموزش برق خودرو پراید Pdf

 

دانلود فایل کامل تعمیراتی کلیه سیستم های خودرو چری تیگو ۵

 

دانلود آموزش برق خودرو پراید pdf به زبان ساده

 

مسیرهای برق رسانی در محصولات ایران خودرو PDF

 

آموزش کاربردی شفاف کردن چراغ خودرو + فرمول ترکیب مواد رفع کدری

 

دانلود مجموعه نقشه های سیستم انژکتوری تمامی خودرو های ایرانی

 

پروژه پایانی کارشناسی رشته مکانیک، خودرو و برق با عنوان: سیستم تعلیق خودرو

 

پاورپوینت سیستم برق رسانی خودرو

 

جزوه آموزش برق خودرو سنگین PDF

 

دانلود آموزش برق خودرو پراید pdf به زبان ساده

 

پاورپوینت سیستم برق رسانی خودرو

 

جزوه آموزش برق خودرو سنگین PDF

 

دانلود مجموعه پاورپوینت پویا نقشه های سیستم الکتریکی خودرو پژو ۲۰۶

 

تعمیرات مکانیکی موتور – رشته مکانیک خودرو pdf

 

دانلود فایل pdf آموزش برق خودرو

 

آشنایی و تعمیرات سیستم برق خودرو آشنایی با برق اتومبیل

 

 

آموزش عیب یابی و تعمیر منابع تغذیه سوئیچینگ PDF

 

دانلود آموزش برق خودرو پراید pdf به زبان ساده – دنیای صنعت برق (sbargh.ir)

 

راهنمای کامل خودروی سمند PDF | سمند ال ایکس – دنیای صنعت برق (sbargh.ir)

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا