یخچال

نکته جهت ارتقای عمر مفید یخچال و فریزر

پیش از این به طور مختصر در مقالۀ “آشنایی با راهکارهای افزایش کارآیی و عمر یخچال” توضیحاتی راجع به بالابردن سطح بازدهی و آشنایی با تعمیرات یخچال گفتیم. در این نوشته مطالبی را خواهیم آورد که رعایت آن ها هم موجب بهبود کارکرد و افزایش عمر مفید یخچال می گردد و هم سببب حفظ سلامت خانواده در مقابل باکتری های مضر و خطرناک می گردد.

 

اینکه یخچالتان با حجم پر کار کند می تواند باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و نیز ایمنی غذاها گردد.

کارکرد یخچال تنها خنک نگه داشتن مواد غذایی نیست بلکه کمک می کند که از گسترش باکتری های خطرناک در مواد غذایی پیشگیری به عمل آید.

اما اگر  از یخچالتان مراقبت نکنید و به موقع تعمیرات یخچال را انجام ندهید، ممکن است خانواده خود را در معرض خطر قرار دهید. در واقع یک ششم افرادی که سالانه بیمار می شوند بر اثر عوامل بیماری زایی است که از طریق غذاها به انسان منتقل می شود و دلیل آن این است که غذاها در دمای مناسب بر اساس استانداردهای اعلام شده به منظور کنترل بیماری ها و پیشگیری، نگهداری نمی شوند.
در ادامه به هشت مورد رفع عیب یخچال اشاره خواهیم کرد که به شما کمک می کند عمر مفید یخچال تان را افزایش داده و نسبت به حفظ سلامت خانواده خود اطمینان حاصل کنید.

۱- دمای یخچال و اتاق را چک کنید.

دمای یخچال در فصول مختلف نوسان می کند. یک دماسنج در قفسه های میانی یخچال گذاشته (دماسنج را داخل درب یخچال نگذارید) و مطمئن باشید که مواد غذایی در دمای مناسب نگهداری می شوند. (برای آگاهی از دماهای مناسب یخچال و فریزر در فصول مختلف سال به نوشتۀ “آشنایی با یخچال و نحوه کار آن” مراجعه کنید.)

آیا می دانستید که برخی اوقات عدم کارکرد صحیح و مساعد یخچال به دلیل بالا بودن زیاد و یا پایین بودن زیاد دمای اتاق است؟ این مطلب را مخصوصا هنگامی که هوا به شدت سرد یا گرم می شود در نظر داشته باشید و آن را نشانه خرابی یخچال ندانید.

۲- لکه های به جا مانده از مواد غذایی را به سرعت پاک کنید.

این موضوع مخصوصا زمانی ضروری تر است که قطرات چکیده شده در یخچال مربوط به گوشت خام باشد که می تواند حامل باکتری باشد. اگر می خواهید یخ گوشت های منجمد را آب کنید بهتر است آن را در محفظه ای پوشانده و در قفسه پایین یخچال قرار دهید تا آب آن به فضای یخچال یا سایر مواد غذایی سرایت نکند و از انتقال آلودگی جلوگیری گردد.

۳- جریان هوا را در اطراف یخچال مسدود نکنید.

همانطور که در مقاله “نحوه نصب و راه اندازی یخچال” راجع به فاصله استاندارد یخچال از دیوار گفته شده، اگر جریان هوا در اطراف یخچال مناسب نباشد باعث افزایش مصرف انرژی یخچال شده و همچنین احتمال خرابی تجهیزات یخچال نیز بیشتر می گردد.

۴-  یخچال را بیش از ظرفیتش پر نکنید.

 

همانطور که جریان هوا در بیرون یخچال اهمیت دارد، در داخل محفظه یخچال نیز هوا باید بتواند جریان داشته باشد تا تمامی غذا به دمای مناسب برسند. بنابراین از اینکه مواد غذایی را در داخل محفظه های چندلایه قرار دهید اجتناب کنید و از اینکه هنگام چینش مواد غذایی آن ها را روی هم تلنبار نکنید.
برای بهبود بازدهی یخچال به نحوه چیدن موادغذایی در یخچال اهمیت دهیم. در این باره در نوشته “نحوه چیدن صحیح مواد غذایی در یخچال” توضیحاتی ارائه دادیم.

 

۵- نوار پلاستیکی دور درب یخچال را وارسی کنید.

از جمله مسائلی که در بحث تعمیرات یخچال همیشه تذکر داده می شود بسته بودن کامل درب یخچال است. هر از چند گاهی نوار پلاستیکی درب یخچال را چک کنید که دارای پارگی، سوراخ و یا تغییر شکل نشده باشد که در این صورت باعث نشت هوای گرم به داخل یخچال می شود. اگر درب یخچال به طور کامل بسته نشود یخچال برای خنک کردن مواد غذایی مدت بیشتری باید کار کند که نتیجه آن افزایش مصرف انرژی یخچال و همچنین افزایش دمای فضای داخل یخچال و در پی آن کاهش عمر مفید یخچال خواهد بود.

۶- کویل های چگالنده (کندانسور) را مرتبا تمیز کنید.

برای اطلاع از چگونگی پاک کردن کویل های کندانسور که در قسمت پشت یخچال قرار دارند به مقاله “تمیز کردن کویل های کندانسورمراجعه کنید.

همانطور که می دانید اگر لوله ها و کویل های کندانسور کثیف باشد تبادل دمایی میان گاز خنک کننده و هوای اطراف دچار اختلال شده و میزان انرژی مورد نیاز جهت عملکرد یخچال افزایش می یابد و می تواند باعث خرابی تجهیزات یخچال شود. همانطور که گفته شد با فرچه مخصوص و جارو برقی به ترتیبی که در مقاله مورد نظر ذکر شد، می توانید کویل ها را تمیز کنید. فقط توجه داشته باشید که پیش از آن حتما یخچال را از برق جدا کنید.

۷- هنگامی که رطوبت محیط زیاد است ذخیره انرژی را غیر فعال کنید.

نفوذ رطوبت در یخچال باعث افزایش تولید برفک یخچال می گردد که متعاقبا سبب کاهش خنک کندگی و عمر مفید یخچال می شود.
وقتی که قسمت ذخیره انرزی خاموش است، هیترهایی که باعث جلوگیری از تجمع و انباشته شدن رطوبت در اطراف درب یخچال می شوند، روشن می گردد.
اگر رطوبت محیط به حالت نرمال برگشت و دیگر مشکلی را موجه یخچال شما نمی کرد میتوانید دوباره ذخیره کننده انرژی را فعال کنید.

 ۸- فیلترهای آب یخچال را تعویض کنید.

 

از شاخص فیلتر آب غافل نشوید و حواستان باشد که اگر هشدار داد که هنگام تعویض فیلتر آب است به سرعت آن را جایگزین کنید.

فیلترهایی که از مدت عمر مفید خود عبور می کنند دیگر قابلیت تصفیه کردن ذرات آلوده را ندارند پس به جهت حفظ سلامت و بهداشت خانواده تعویض به موقع فیلتر آب ضروری می باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا