آموزش ساخت دزدگیر اماکن ساده
حتماً می دانید که قیمت یک دزدگیر اماکن معمولی حدوداً ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، ولی با این آموزش شما می توانید با کمتر از ۵۰ هزار تومان یک دزدگیر ساده بسازید.
وسایل لازم برای ساخت دزدگیر اماکن ساده
- یک عدد سنسور راه پله (چشم راه پله)
- یک عدد آژیر سیرن ۱۲ ولت (یا ۲۲۰ ولت)
- یک عدد منبع تغذیه ۱۲ ولت
- یک عدد کلید یک پل
بعد از تهیه موارد بالا، این قطعات را به صورت زیر به یکدیگر متصل کنید. البته اگر از آژیرهای ۲۲۰ ولت استفاده می کنید، در این صورت نیازی به منبع تغذیه ۱۲ ولت ندارید.
آموزش ساخت دزدگیر اماکن
ولوم تنظیم زمانِ چشم راه پله را روی زمانِ ۲ دقیقه تنظیم کنید و حساسیت آن را روی حالت وسط (نه خیلی کم و نه خیلی زیاد) قرار دهید. آنگاه کلید یک پل را در کنار درب انباری (به سمت داخل انباری) طوری نصب کنید که وقتی دست خود را از لای درب وارد انباری می کنید، بتوانید کلید را پیدا کنید.
این دزدگیر ساده به این صورت کار می کند که وقتی قصد ورود به داخل انباری را دارید، بایستی دست خود را از لای درب وارد انباری کنید و کلید را خاموش کنید. آنگاه وارد انباری شوید و کارتان که تمام شد، ۲ دقیقه در بیرون انباری منتظر بمانید تا چشم راه پله قطع شود، آنگاه دوباره دست خود را از لای درب وارد انباری کنید و کلید را روشن کنید. حساسیت چشم های راه پله طوری است که اگر دست شما به آرامی حرکت کند، این حرکت کوچک را نادیده می گیرد و مدار فعال نمی شود. ولی از آنجایی که سارقین از وجود این کلید با خبر نیستند، به محض باز کردن درب انباری، آژیر به صدا در خواهد آمد و سارق پا به فرار خواهد گذاشت.
این مدار یک مشکل کوچک دارد و آن هم اینکه شما مجبورید بعد از اینکه کارتان در داخل انباری تمام شد، ۲ دقیقه در بیرون انباری منتظر بمانید تا چشم راه پله خاموش شود و شاید این زمان برای بعضی از دوستان قابل تحمل نباشد. بنابراین مدار را کمی پیشرفته تر می کنیم به اینصورت که برای این مدار یک ریموت کنترل هم قرار می دهیم.
پیشنهاد ما استفاده از دستگاه کنترل از راه دور ۳ کانال بتا است. که تصویر آن را در پایین مشاهده می کنید. البته ما تنها به یکی از کانالهای آن احتیاج داریم.
قیمت این دستگاه در بازار حدوداً ۴۵ هزار تومان است.
همانطور که مشاهده می کنید این دستگاه دارای ۲ عدد ریموت کنترل است که در حدود ۱۰۰ متر برد دارند. قبل از استفاده از ریموت کنترل ها نیاز است که ریموت را به دستگاه مرکزی (گیرنده) آن بشناسید تا ریموت بتواند با دستگاه مرکزی ارتباط برقرار کند. روش شناسایی ریموت ها به دستگاه و سایر تنظیمات دستگاه در کاتالوگ راهنمای محصول که در زمان خرید به شما داده می شود آمده است. البته می توانید کاتالوگ نصب و راه اندازی کنترل از راه دور بتا را از این لینک دانلود و مطالعه کنید.
توجه داشته باشید که ما تنها با پایه هایی که در تصویر مشخص شده است سروکار داریم و کاری به الباقی فیش ها و پایه های آن نداریم.
اکنون با توجه به مدار زیر، دستگاه کنترل از راه دور را در مدار قرار میدهیم.
مدار ساخت دزدگیر اماکن با ریموت کنترل
در این مدار دو عدد منبع تغذیه قرار گرفته است. منبع تغذیه شماره ۱ برای تغذیه آژیر سیرن بوده و در صورتی که از آژیر ۲۲۰ ولت استفاده می کنید نیازی به قرار گیری منبع تغذیه شماره ۱ نیست.
منبع تغذیه شماره ۲ برق دستگاه کنترل از راه دور را تامین می کند و از آنجایی که برق تغذیه این دستگاه باید به صورت دائم وصل باشد ما برق ورودی به آن را از قبل از چشم راه پله گرفته ایم تا فعال یا غیر فعال شدن چشم راه پله تاثیری در کارکرد دستگاه کنترل از راه دور نداشته باشد.
با این مدار دیگر نیازی به نصب کلید یک پل در مدار نیست و شما می توانید قبل از ورود به داخل انباری کلید A روی ریموت کنترل را فشار دهید تا دزدگیر غیر فعال شود، آنگاه درب انباری را باز کنید و کارتان که در انباری تمام شد، درب را ببندید و دوباره کلید A روی ریموت را فشار دهید تا دزدگیر در حالت آماده بکار قرار گیرد.
چند نکته در ساخت دزدگیر اماکن:
نکته ۱: مد دستگاه کنترل از راه دور را روی حالت مد حافظه دار یا مد دزدگیر اماکن قرار دهید.
نکته ۲: در مدار بالا نمی توان به جای چشم راه پله از چشم دزدگیر اماکن استفاده کرد. زیرا چشم های دزدگیر اماکن دارای ولوم تنظیم زمان نیستند و پس از اینکه حضور شخص را تشخیص دهند و مدار را فعال کنند، بعد از ۱ الی ۲ ثانیه دوباره قطع می شوند. و این زمان کوتاه برای فراری دادن سارق کافی نیست.
نکته ۳: تفاوت آژیر سیرن (پیزو) با بلندگو در این است که برای به صدا درآمدن سیرن کافیست که یک ولتاژ ۱۲ ولت به آن وصل شود، ولی بلندگو نیاز دارد که ملودی پخش خود را از یک برد الکترونیکی دیگر، مثلاً مرکز کنترل دریافت کند. پس در مدار بالا نمی توان از بلندگو استفاده کرد. تصویر یک نمونه آژیر سیرن را در پایین مشاهده می کنید.