ترانسفورماتور
تست های ترانس قدرت
- تست نسبت تبدیل :(RATIO)
- تست پیوستگی تپ چنجر(TAP CONTINUE)
- تست مقاومت عایقی : (MEGGER)
- تست جریان بی باری :(NO_LOAD)
- تست شار مغناطیسی : MAGNETIC
- تست گروه برداری :(VECTOR GROUP)
- تست اتصال کوتاه :(SHORT CIRCUIT)
- تست مقاومت اهمی :(RESISTANCE)
- تست تانژانت دلتا :(TAN- DELTA)
ترانس های قدر ت در کارخانه سازنده تست اساسی شده و با ولتاژ های در حد نامی و بیشتر و جریانهای بزرگ، تست میشوند اما پس از حمل ترانس به مقصد جهت بررسی و تائید صحت عملکرد ترانس و نداشتن هر نوع عیب در زمان بهره برداری ، تستهایی بروی آن در محل (پست )با وسایل اندازه گیری دقیق اما قابل حمل ونقل انجام میشود که به اختصار در زیر آمده است:
۱- تست نسبت تبدیل :(RATIO)
در این تست با دادن ولتاژ به اولیه یا ثانویه ترانس ، ولتاژ طرف مقابل را به دقت اندازه گیری می کنند.در ترانسهای قدرت کاهنده معمولا طرف اولیه را ولتاژ ۳۸۰ ولت می دهند و در ثانویه ولتاژ بین ۱۱۰ تا ۱۸۰( در تراسهای ۲۰/۶۳ کیلو ولت )بسته به ترانس و تپ های آن اندازه گیری خواهد شد.
۲- تست پیوستگی تپ چنجر(TAP CONTINUE)
در این تست به اولیه ولتاژ ۳۸۰ داده و در طرف ثانویه ولت مترهای آنالوگ دقیق قرار داده و در زمان تغییر تپ ها انحراف عقربه در هر سه فاز را بررسی کرده تا بقول معروف عقربه پس نزند . در زمان تغییر تپ میبایست به ترتیب زیر عمل نمود.
۱-۲….۱-۲-۳….۲-۳-۴….۳-۴-۵ و… یعنی یک پله پائین ودو پله بالا (در روند افزایشی تپ )
۳- تست مقاومت عایقی : (MEGGER)
این تست را به کمک دستگاه میگر انجام می دهند و در زمانهای ۱۵ ثانیه و۶۰ ثانیه و۵ دقیقه و ۱۰ دقیقه اندازه گیری میکنند. اندازه گیری به قرار زیر است:
LV/HV
HV +E/LV
LV+E/HV
در این تست سرهای اولیه اتصال کوتاه میشود و همینطور در ثانویه.(بهتر است در مرحله اول انجام شود)
۴- تست جریان بی باری :(NO_LOAD)
در این تست با دادن ولتاژ به اولیه و در صورتی که ثانویه مدار باز است جریان آنرا با آمپر متر دقیق اندازه گیری می کنیم . برای ثانویه هم به همین منوال است . در اتصال ستاره نسبت آمپر های سه فاز ۱-۰٫۸-۱ و در اتصال مثلث ۱-۱-۱٫۳ است.
۵- تست شار مغناطیسی : MAGNETIC
در این تست با دادن ولتاژ تک فاز به سر های هر فاز و نول (در اتصال ستاره ) جریان هر فاز را اندازه گیری و ولتاژ سیم پیچ طرف مقابل را می خوانیم.
۶- تست گروه برداری :(VECTOR GROUP)
در این تست سرهای مشابه ،در یک فاز را اتصال کوتاه کرده (مثلا U-u) و ولتاژ سه فاز را تزریق میکنیم و ولتاژ را برای تمای سرها نسبت به هم میخوانیم.
۷- تست اتصال کوتاه :(SHORT CIRCUIT)
این تست را با اتصال کوتاه کردن در ثانویه انجام میدهیم و جریان در اولیه و ثانویه را پس از وصل ولتاژ ۳۸۰ به اولیه قرائت و ثبت میکنیم.
۸- تست مقاومت اهمی :(RESISTANCE)
در این تست ولتاژ دی سی (مثلا ۱۲ ولت ) را به سرهای هر فاز با سر نول در اتصال ستاره و هر دو فاز در اتصال مثلث تزریق کرده و جریان عبوری را اندازه گیری میکنیم.(این تست بهتر است در آخرین مرحله انجام گیرد)
۹- تست تانژانت دلتا :(TAN- DELTA)
در این تست با دستگاه مخصوص این تست حالتهای مختلف در ترانس را میشود بررسی نمود و ظرفیت خازنی بین هر نقطه از ترانس را اندازه گیری کرد.
بیشتر بخوانید :