به جرات می توان گفت بیشتر کسانی که می خواهند برنامه نویسی را شروع کنند یک کتاب تهیه کرده و شروع به مطالعه و یادگیری و حفظ دستورات کتاب می کنند ولی مطلبی را که باید مد نظر داشت این است که برنامه نویسی چیزی جز حل مسئله نیست .
یعنی به عبارتی در مرحله اول لازم نیست در مرحله اول سراغ نرم افزار و دستورات آن برویم . فقط باید مسئله را حل کنیم به هر روش و راهی … فقط صحیح و دقیق.
البته اگر راه حلی که ارائه کردیم بصورت توصیفی و … باشد باید بصورت ریاضی در آورده شود .
الگوریتم یعنی مجموعهای متناهی از دستورالعملها است، که به ترتیب خاصی اجرا میشوند و مسئلهای را حل میکنند. به عبارت دیگر یک الگوریتم، روشی گام به گام برای حل مسئله است.
شیوه محاسبه معدل در مدرسه، یکی از نمونههای الگوریتم است.
تمام الگوریتمها باید شرایط و معیارهای زیر را دارا باشند:
ورودی:
یک الگوریتم باید هیچ یا حد اقل یک پارامتر را به عنوان ورودی بپذیرد؛
خروجی:
الگوریتم بایستی حداقل یک کمیت به عنوان خروجی (نتیجه عملیات) تولید کند؛
قطعیت:
دستورهای الگوریتم باید با زبانی دقیق، و بیابهام بیان شوند. هر دستورالعمل نیز باید انجامپذیر باشد. دستورهایی نظیر «مقدار ۶ یا ۷ را به x اضافه کنید» یا «حاصل تقسیم پنج بر صفر را محاسبه کنید» مجاز نیستند؛ چرا که در مورد مثال اول، معلوم نیست که بالاخره چه عددی باید انتخاب شود، و در خصوص مثال دوم هم تقسیم بر صفر در ریاضیات تعریف نشدهاست.
محدودیت:
الگوریتم باید دارای شروع و پایان مشخصی باشد، به نحوی که اگر دستورهای آن را دنبال کنیم، برای تمامی حالت ها، الگوریتم پس از طی مراحل، خاتمه یابد. به علاوه، زمان لازم برای خاتمه الگوریتم هم باید به گونهای معقول و کوتاه باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.