به گزارش ایرنا، بر اساس بررسی های بعمل آمده و با در نظر گرفتن ظرفیت تولید موجود در ابتدای مردادماه امسال، حدود هشت هزار مگاوات کمبود قدرت قابل اتکا برای تامین اوج بار سال ۹۸ وجود دارد.
وزارت نیرو برای جبران این هشت هزار مگاوات کمبود برنامه هایی را هم در بخش عرضه و هم تقاضا مورد توجه قرار داده است که با نگاهی به اعداد و ارقام این برنامه ها، همچنان بیشترین بار با راه اندازی ۲۷ واحد جدید و ارتقای ۲۳ واحد نیرگاهی، بر دوش نیروگاه های حرارتی است.
این ۲۷ واحد نیروگاهی جدید شامل واحدهای بخاری و گازی نیروگاه های ماکو، کاسپین، پرند، هرمز، زاهدان، کاشان، دالاهو، شیروان، غرب کارون، جهرم، عسلویه، سبلان، ایران ال.ان.جی، هریس، فردوسی، گل گهر، قشم، هنگام و خرم آباد است که به ترتیب تا خردادماه سال آینده راه اندازی خواهد شد.
بخشی از این واحدهای نیروگاهی مانند پرند و کاسپین از تابستان امسال به مدار آمده و نیروگاه های دیگر نیز قرار است به نوبت تا خرداد ۹۸ وارد مدار بهره برداری شود.
علاوه بر ۲۷ واحدی که قرار است تا زمان اوج مصرف سال آینده راه اندازی شود، طرح افزایش توان عملیاتی ۱۹ واحد نیروگاهی در نیروگاه های سیکل ترکیبی در دستور کار قرار گرفته است؛ با اجرای این طرح، ۲۸۱ مگاوات به ظرفیت تولید نیروگاه های حرارتی کشور اضافه خواهد شد.
در کنار این طرح، پروژه رفع محدودیت های تولید نیروگاه های حرارتی نیز در چهار واحد نیروگاهی اجرایی خواهد شد که این طرح نیز ۲۲۰ مگاوات به ظرفیت عملیاتی نیروگاه های کشور می افزاید.