خواص کندر
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبوکننده استفاده میشود.
شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه میسوزانند. در عربی به آن صمغ معنوی گویند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است.
طعم این عصاره بسیار تلخ است.
خواص کندردر دوران بارداری
جویدن کندر مانند آدامس لثه را محکم میکند و بوی دهان را میزداید، و روایت شده برای
قطع ادرار و بلغم میتوانید از آن مصرف کنید. از قدیم بر مصرف کندر، به ویژه در زنان باردار و
تأثیر آن روی حافظه نوزاد، تأکید شدهاست.
با توجه به تحقیقاتی که روی بیش از ۱۰۰ نفر از مادرانی انجام شدهاست که قبل از زایمان
به مدت طولانی (۳ الی ۴ ماه) از کندر استفاده کردهاند، معلوم شد که مصرف بیش از حد
آن موجب بیشفعالی کودکان آنها شدهاست،
اما مادرانی که به مدت یک ماه یا کمتر از کندر استفاده کردهاند کودکانشان بیشفعال نشده و
همچنین از هوش بالایی برخوردارند.
نحوه استفاده
آن را بکوبید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آن را در یک استکان آب حل و مصرف کنید.
میتوانید آن را در دهان بگذارید و به صورت آدامس از آن استفاده کنید، البته در این حالت کندر کمی تلخ است.
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبوکننده استفاده میشود.
شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه میسوزانند.
در عربی به آن صمغ معنوی گویند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.
نظر حکما
از نظر حکمای طب سنتی، کندر گرم و خشک است و از نظر خواص آن معتقدند که خشککننده و قابض و بند آورنده خون است، گازها را تحلیل میبرد و در تقویت حافظه بسیار مؤثر است، از خونریزیهای خارجی و خونروی از سینه جلوگیری میکند و، اگر با صمغ خورده شود، برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس و سرفه مزمن رطوبتی مؤثر است.
همچنین، اگر با عسل خورده شود، برای رفع فراموشی مفید است. اگر تا چند روز هر روز ۳ گرم آن را در آب بخیسانید و ناشتا بخورید، برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است.
جویدن کندر قند خون را کاهش میدهد خوردن کندر باعث افزایش میل جنسی میشود.
در طب سنتی چاقی ناشی از غلبه رطوبت است. برای همین افرادی که طبع گرم و تر یا سرد و تر دارند، بسیار مستعد چاق شدن هستند.
در طب سنتی هم همواره تاکید بر تعادل است بنابراین برای چاقی (خصوصا چاقی بلغمی یا ناشی از غلبه خلط سرد و تر) دست به دامان استفاده از داروهای گرم و خشک میشوند.
یکی از این داروهای گرم و خشک قوی کندر است.
حالا بیایید ببینیم اصلا کندر از کجا تهیه میشود؟
برای لاغری چه خواصی دارد و باید چگونه مصرف شود؟
کندر چیست؟
کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته ناترک سانان (Sapindales) که از صمغ آن هم به عنوان خوشبو کننده استفاده میشود. صمغ کندر را معمولاً با اسپنددانه میسوزانند.
نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carteriii است. طعم این صمغ بسیار تلخ است.
در حقیقت آنچه که شما در نسخ طب سنتی با آن سر و کار دارید، بیشتر همین صمغ خشک شده است.
شهرت درخت کندر، به خاطر این است که پس از بریدن تنهاش به قسمتهای کوچکتر،
شیرهی سفید شیر مانندی از آن خارج میشود که این قطرات با گذشت کمتر یا بیشتر از
دو هفته پس از از دست دادن رطوبتش و خشک شدن (غلیظ شدن) تبدیل به یک
صمغ نارنجی – قهوهای میشود که با نام کندر (Frankincense) شناخته میشود؛
نیمهی اول نام آن (Frank) به معنی خالص و پاک و قسمت دوم آن به معنی دود کردن است.
کندر از زمانهای بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها
مورد استفاده بوده و امروزه نیز به ۳ صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف میشود.
خواص کندر برای لاغری
همانطور که گفته شد طبع کندر گرم و خشک است. مواد گرم و خشک اصولا سوخت و ساز بدن را بالا میبرند.
کندر هم به همین شکل با تجمع بلغم در بدن مبارزه میکند.
به همین خاطر است که خواص کندر برای لاغری و اثرات مفید کندر در کاهش قند خون، کاهش چربی خون و محافظت از کبد کاملا اثبات شده است.
درمانگران طب سنتی برای درمان خوابآلودگی و بیحالی ناشی از تجمع بلغم در بدن، نسخهای دارند که به کمک آن میتوان بلغم زائد بدن را دفع کرد و به درمان بیخوابی و حتی بوی بد دهان پرداخت.
(بوی بد دهان بیشتر مواقع بخاطر همان تجمع بلغم و سردی معده و سیستم گوارش بدن است).
برای تهیه نسخهای که بتوانید از خواص کندر برای لاغری و بهبود سلامت بهره برد، کافی است یک نخود کندر را با یک نخود مصطکی و یک فندق سقز ترکیب کرده و آن را بجوید.
برای تهیه این مواد میتوانید به داروخانههای گیاهی در سطح شهر مراجعه کرده و با تهیه این مواد و جویدن آن علاوهبر بیخوابی، بوی بد دهان خود را نیز درمان کنید.
علاوهبر این همین نسخه میتواند ترکیب بسیار مناسبی برای افرادی باشد که به کمر درد یا درد مفاصل از قبیل درد زانو مبتلا هستند.
مصرف این نسخه موجب کاهش و تسکین دردهای مفصلی نیز میشود.
چراکه همه این دردها و امراض گفته شده بخاطر تجمع بلغم و سردی در نواحی مختلف بدن ایجاد شدهاند.
نحوه مصرف کندر
بهترین راه مصرف کندر اینست که آنرا کوبیده (یا آسیاب کنید) و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید.
فراموش نکنید هر نسخه طب سنتی که ناشتا مصرف شود اثر بسیار قویتری برروی بدن دارد.
همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و مثل جویدن آدامس آن را بجوید؛ البته کمی تلخ است و اگر هم از جویدن دست بردارید ممکن است کمی به دندانهایتان بچسبد.
در مورد میزان مصرف کندر گفتهاند که نباید مصرف آن از یک و نیم گرم در روز بیشتر شود.
ضمنا دوره درمانی که با کندر شروع کردهاید نباید بیش از دو هفته طول بکشد. یعنی بعد از ۲ هفته مصرف کندر باید به بدنتان استراحت بدهید.
شناخت کندر اصل و مرغوب
بهترین نوع کندر، کندری است که خالص، تازه و نرم باشد، ظاهرش سفید بوده و خیلی زود شکسته نشود.
وقتی هم آن را میشکنیم داخلش یک حالت چسبنده و زرد و طلائی رنگ داشته باشد.
اگر باز هم موفق به شناخت کندر اصل نشدید، میتوانید با بردن کبریت یا فندک به داخل مغازهی عطاری و آتش زدن یک نخود از آن ، راستگویی عطار را بیازمایید.
اگر خوب سوخت و آتش گرفت یعنی اینکه خالص است. اگر هنگام آتش زدن به خوبی نسوخت و فقط دود کرد، احتمالا واقعی نبوده و صمغ صنوبر است که هنگام آتش زدن فقط دود میکند. این از لحاظ ساختاری و درمانی هیچ شباهتی به کندر مرغوب و خالص ندارد.
شما تا به حال کندر مصرف کردهاید؟
چه تغییری در روند لاغری شما حاصل کرده است؟
لطفا تجربیات خود را زمینه مصرف کندر برای لاغری با ما درمیان بگذارید.
آموزش کامپیوتر به زبان ساده برای کودکان و مبتدیان PDF
آموزش کامپیوتر به زبان ساده کاملا تصویری PDF
آموزش نصب ویندوز ۷ بصورت کاملا تصویری با جزئیات کامل pdf