استفاده فلوراید در باتری
معمولا با شنیدن نام فلوراید به یاد خمیر دندان و دهانشویه میافتیم، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد چگونه میتوان از آن در توسعه و بهبود باتریها استفاده کرد.
دانشمندان ناسا، موسسه فناوری کالیفرنیا، آزمایشگاه ملی لارنس بارکلی و موسسه تحقیقات هوندا، باتریهایی بر پایه فلوراید توسعه دادهاند که به طور بالقوه میتواند دوام بسیار بیشتری از باتریهای مبتنی بر لیتیوم-یون داشته باشد.
اساسا باتریها با عبور یونها بین الکترود مثبت و منفی (آند و کاتد) کار میکنند. باتریهای لیتیوم-یون به یک استاندارد در صنعت برای اکثر برنامههای کاربردی تبدیل شدهاند، در حالی که سایر مطالعات اخیر موفقیتهایی در استفاده از یونهای سدیم، منیزیم یا آلومینیوم نیز داشتهاند.
ایده استفاده از فلوراید به عنوان حامل بار در باتریها برای چندین دهه است که در ذهن دانشمندان است، اما استفاده از آنها دشوار است. زیرا برای فعالیت دستگاه در دمای اتاق، الکترولیتهای مایع مورد نیاز هستند، اما این شیوه با مشکلاتی همراه است.
“رابرت گرابس”، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: باتری فلوراید میتواند تراکم انرژی بیشتری داشته باشد، به این معنی که میتواند عمر باتری را تا هشت برابر بیشتر از باتریهای رایج کنونی افزایش دهد. اما استفاده از فلوراید میتواند چالش برانگیز باشد، به ویژه به دلیل آن که بسیار خورنده و واکنشپذیر است.
محققان این مطالعه جدید میگویند با بدست آوردن راهی برای ساخت باتریهای فلوراید با یک الکترولیت مایع، موفق به حل این مشکل شدهاند.