برق قدرت

سیستم ارت الکترونیکی

 این سیستم ولتاژها و جریان های القایی بر روی بدنه فلزی مصرف کننده الکتریکی را به خود جذب می کند و در صورت بروز اتصال بدنه با نفوذ آب به تأسیسات الکتریکی برق را به سرعت قطع می نماید و از برق گرفتگی جلوگیری می کند.

سیستم ارت الکترونیکی

موارد مصرف:

بانک ها، واحد های تجاری، اداری، مسکونی، صنعتی و دستگاه های مصرف کننده برق مانند: خودپرداز، سرورها، رک ها. رایانه، لوازم خانگی و دستگاه های صنعتی

مشخصات فنی:

دارای ورودی و خروجی تکفاز یا سه فاز، دارای خروجی ۵ آمپر تا چند صد آمپر، دارای کابل رابط برای نصب بر بدنه فلزی مصرف کننده الکتریکی برای تثبیت بدنه در صفر، دارای سنسور تشخیص نفوذ آب به تأسیسات الکتریکی و قطع سریع برق، دارای خاصیت تشخیص خطای اتصال بدنه و قطع برق، با سرعت قطع برق در ۲۵ میلی ثانیه، قطع برق در موقع افزایش ولتاژ ارت به بالای ۲۰ ولت، جذب ولتاژها و جریان های القایی بر روی بدنه فلزی دستگاه های مصرف کننده الکتریکی و کاهش ولتاژ ارت به پایین تر از ۱ ولت، تغذیه با ۲۲۰ ولت ۵۰ هرتز- دارای چندین مکانیزم و پشتیبان های حفاظتی برای جلوگیری از احتمال هر گونه خطا- ضد زلزله- ضد آب.

 

مزایای سیستم ارت الکترونیکی:

 

۱- بدون استفاده از چاه ارت:

در صورت استفاده از سیستم ارت الکترونیکی دیگر نیازی به استفاده از چاه ارت نیست.

 

۲- سرعت بسیار بالا در هنگام عمل قطع برق:

سیستم ارت الکترونیکی در صورت اتصال بدنه به سرعت برق را قطع می نماید. سرعت این سیستم بسیار بالاتر از سیستم های ایمنی دیگر است و سرعت آن در حدود ۲۵ میلی ثانیه است.

 

۳- عدم کاربرد سیم ضخیم برای سیم کشی ارت:

در تأسیسات الکتریکی برای پایین آوردن مقاومت و همچنین قطع فیوز در هنگام اتصال بدنه از سیم ضخیم استفاده می کنند. ولی در سیستم ارت الکترونیکی نیازی به سیم ضخیم برای سیم کشی ارت نیست.

 

۴- کاربرد در انواع قدرت های الکتریکی از ۱ کیلووات تا چند صد کیلووات

 

۵- عدم رخ دادن اتصال کوتاه و قطع شدن فیوز در هنگام عملکرد:

در سیستم چاه ارت هنگام اتصال بدنه اتصال کوتاه رخ می دهد. ولتاژ صفر می شود و جریان به حداکثر می رسد. در این هنگام فیوز اصلی قطع می شود. در سیستم ارت الکترونیکی درهنگام اتصال بدنه بدون تأثیر بر روی برق اصلی، برق بصورت سوئیچینگ قطع می شود.

 

۶- بالا بردن امنیت الکتریکی سیستم های الکترونیکی و رایانه ای، بخاطر حذف مکانیزم اتصال کوتاه و استفاده از مکانیزم سوئیچینگ

 

۷- جلوگیری از برق گرفتگی در صورت اتصال بدنه و قطع سریع برق

 

۸- جذب ولتاژها و جریان های القایی بر روی بدنه فلزی تأسیسات الکتریکی و تثبیت بدنه فلزی در صفر

 

۹- عدم خطا در عملکرد

 

۱۰- دارای خاصیت تشحیص نفوذ آب به تأسیسات الکتریکی و قطع سریع برق در هنگام نفوذ آب به تأسیسات الکتریکی

 

۱۱- هوشمند

 

۱۲- بسیار کم هزینه نسبت به چاه ارت

 

۱۳- دارای عمر طولانی:

چاه های ارت هر چند سال یکبار از مدار خارج می شوند و بلا استفاده هستند، ولی سیستم ارت الکترونیکی دارای عمر بسیار طولانی است.

 

۱۴- بسیار کم حجم و دارای ابعاد بسیار کوچک

 

۱۵- نصب سریع و آسان

 

۱۶- قطع برق در موقع بروز جرقه های شدید داخل تأسیسات الکتریکی

 

۱۷- در پایان اعلام می گردد که سیستم ارت الکترونیکی هیچ ارتباطی به کلیدهای محافظ جان که به نام های FI، RCD و F & G هستند، ندارد.

کلید های محافظ جان دارای مکانیزم ساده هستند و صرفاً یک نشت یاب هستند، ولی سیستم ارت الکترونیکی یک نشت گیر است و جریان های القایی را به سمت خود جذب می کند و در صورت اتصال بدنه به سرعت برق را قطع می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا